Hokki piirun verran KooKoota parempi

KooKoo aloitti harjoituskautensa kirpaisevalla tappiolla Kajaanin Hokkia vastaan. 666 katsojaa sai nähdä ja kokea Hokin tiiviin puolustuksen ja mainion maalivahtipelin, joita KooKoo ei onnistunut murtamaan, vaikka mahdollisuuksia siihen olikin.

Ensimmäiset kaksi erää mentiin toisia tunnustellen ja tuntumaa hakien. KooKoo lähti otteluun ennakkosuosikin viitta harteillaan ja ensimmäisessä erässä KooKoolla olikin lievä hallinta, mutta mihinkään kunnon maalintekopaikoille ei Juujärven luotsaama joukkue tällä kertaa päässyt. Hokki pystyi tyrehdyttämään KooKoon rakentelun hyvällä puolustuksella ja maalivahti Teemu Seppänen toimi hyvin puolustuksen takana viimeisenä lukkona.

Toinen erä mentiinkin sitten varsin tasaisissa merkeissä. KooKoo kuitenkin vaikeutti taakkaansa jäähyilemällä, jolloin Hokki sai hetkeksi pienen niskalenkin matsista, mutta maalia ei kumpikaan joukkue onnistunut tekemään.

Maalit nähtiin vasta pelin lopussa. Veikko Karppinen siirsi Riku Toivon esityöstä vierailijat ensiksi johtoon ohittamalla KooKoo -maalivahti Miro Hämysen ja lopuksi Miska Humaloja viimeisteli taululle loppulukemat 0-2 iskemällä pikkumustan läpiajosta tyhjään maaliin.

Nickerson ja Dineen debytoivat

Kahden vuoden tauon jälkeen tositoimiin päässyt Matt Nickerson näytti kaukalossa varmoja perusotteita partansa kanssa. SM-liigan jäähykuninkaanakin tunnettu Nickerson sai peliaikaa sekä yli- että alivoimalla. Kotijoukkueen päävalmentaja Juha Juujärvi oli tyytyväinen miehen otteisiin, varsinkin kiekollisiin taitoihin. Juujärvi myös muistutti, että Nickersonilla on ollut moninkertainen tauko otteluista muihin nähden.

Myös Nick Dineen nähtiin ensi kertaa KooKoo -kokoonpanossa. Dineen hääräsi sentterinä 3-ketjussa, jossa laidoilla työtä paiskivat Tomi Tuomisto ja Olli Julkunen. Pohjois-Amerikan yliopistosarjoista Mestikseen saapunut Dineen sai myös positiivista palautetta valmentaja Juujärveltä.

– Vähän väsyi loppua kohden varmasti, mutta kyllä hän sellaista voittajaluonnetta osoitti. Mies punnersi maalille, meni maskiin ja oli tuossa lopussa lähellä tehdä voittomaalinkin, kehaisi Juujärvi ulkomaalaisvahvistustaan.

KooKoolla harjoituspelit jatkuvat jo huomenna, kun joukkue kohtaa Jyväskylässä JYP-Akatemian. Juujärvi kertoi myös muutamat eväät seuraavaan koitokseen.

– Isoja muutoksia ei varmaan tule kokoonpanon puolelle ja jokainen lähtee sitä omaa suorittamista parantamaan. Pyritään saamaan se pelinrakentelu tehokkaammin päätökseen ja puolustus paremmaksi.