Kilpeläinen nollasi Sportin

LIIGA / Raportti
Ässien ja Sportin välisen ottelun hahmoksi nousi nollapelin pelannut Ässien Eero Kilpeläinen. Ottelua suuremman puheenaiheen sai kuitenkin aikaan Vaasan Sportin päävalmentaja Juhani Tamminen raivokkaalla pelinjälkeisellä puheenvuorollaan.

Ässien ja Sportin välinen kolmas liigakarsintaottelu päättyi porilaisten 5-0 –voittoon. Patapaitojen voiton takuumiehinä olivat kolme pistettä keränneiden Severi Sillanpään, Marko Luomalan ja Matti Kuparisen lisäksi nollapelin torjunut Eero Kilpeläinen.

Vaasalaiset pysyivät ottelussa hyvin mukana kaksi erää, mutta kolmannessa erässä Ässien rutiini maalipaikoissa oli liikaa Sportille.

- Valtaosa meidän pelaajista teki itsestään kauhean pieniä tässä ottelussa. Olen jo aiemmin sanonut, ettemme tällaisella vuoristoratapelaamisella voita yhtäkään ottelua. Kilpeläinen pesi meidän Jaakko Suomalaisen pelissään 100-0, ja pakit olivat lampaita omalla maalilla, hyökkääjät taasen vastustajan maalilla, Juhani Tamminen puhisi ottelun ratkaisuja.

- Ensimmäinen ja kolmas erä oli meidän hallussa, mutta toisessa erässä oli vaikeaa. Onneksi Kilpeläinen pelasi jälleen hyvän pelin. Hän piti meitä pystyssä taidon lisäksi tuurillakin, Ässien päävalmentaja Alpo Suhonen totesi.

Tamminen: ”En halua nähdä enää Rasmussenia ja Kekäläistä tässä sarjassa”

Ottelun tauottua Juhani Tamminen päästeli täydellä höyryllä ottelun tuomaristoa ja Ässien amerikkalaishyökkääjä Erik Rasmussenia kohtaan. Sport-luotsin mieltä kuohutti ensimmäisen erän tilanne, jossa linjatuomari Mikko Kekäläinen vei vastahakoista Erik Rasmussenia jäähyaitioon.

- En ole pitkään aikaan nähnyt mitään yhtä törkeää. Rasmussen löi Kekäläistä poikittaisella kolme kertaa, eikä hän tehnyt mitään heittääkseen Ässien pelaajaa pihalle. Sanoinkin Kekäläiselle, että muista nyt pyytää nimmarin vielä kun ehdit. Toivottavasti kumpikaan, Rasmussen eikä Kekäläinen, ole enää tässä ottelusarjassa mukana. Jos näitä kolmannen luokan ulkomaalaisia olisi kumarreltu aikoinaan leijonissa, maajoukkue pelaisi edelleen B-sarjaa, Tamminen paukutti.

Myös Ässien toiseen maaliin johtanut pitkä kiekko kuohutti kokenutta kiekkomiestä.

- Vaikka olen 58-vuotias, niin kuulin kuinka meidän Juha Koivisto sai mailansa pitkän väliin. Hänen Bauerissaan on vielä jälkikin, mutta kukaan näistä neljästä tuomarista ei tätä nähnyt. Minulle tämä ei kuitenkaan ollut yllätys. Ville Vuohtoniemi on aina ollut kuuluisa Tammisen tappaja. Luulin, että Markku Kruus nousisi johtajaksi, mutta jouduin siinäkin pettymään helvetisti.

Ässien päävalmentaja Alpo Suhonen puolestaan ihmetteli virkaveljensä teatraalista toimintaa ottelun aikana vaihtoaitiossa. Sport-käskyttäjä huusi ja viittoili läpi ottelun ottelun tuomaristolle välillä vaihtoaition laidan päällä roikkuen.

- Jotkut valmentajat ovat saaneet vähemmästäkin sakkoja ja lentäneet katsomon puolelle. Aika pitkä pinna Kruusilla oli kyllä, Suhonen tuumaili.

Suhonen: ”Ei vielä parasta Ässiä”

Ottelun ratkaisuksi nousi illan kamppailussa maalivahtipeli, ja tarkkuus maalipaikoissa. Ässät käytti tilanteet etenkin kolmannessa erässä säälimättä hyväkseen, kun taas Sport tuhlasi muutaman loistavan maalipaikan. Etenkin Antti Jaatiselle aukesi parikin loistavaa tekopaikkaa.

- Tämä ei vieläkään ollut sitä peliä, johon me pystytään parhaimmillaan. Emme voi alkaa aliarvioimaan Sportia hetkeksikään tässä sarjassa, niin kovalla energialla he pystyvät pelaamaan.

Tamminen lupaa, että Sport on lauantaina uudella sykkeellä liikkellä.

- Jos saan kaikki miehet terveenä kaukaloon, niin lauantaina olemme hurjassa iskussa. Tämä sarja on erittäin kaukana taputellusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle