Ässät tasoitti ottelusarjan

Liigakarsinnassa Ässät haki vierasvoiton Vaasasta. Ottelu oli ensimmäisen kohtaamisen tavoin tasainen, mutta Ässien parempi viimeistely ja Eero Kilpeläisen erinomainen maalivahtipeli olivat avainasemassa.

Sport oli hakenut avausottelussa voiton Porista. Ässät teki toisessa ottelussa vastaavan tempun, ja haki voiton vieraista. Ottelussa pienet marginaalit ratkaisivat voittajan, aivan kuten avausottelussakin. Porissa Jaakko Suomalainen oli maalillaan suuri sankari, mutta tänään vastavuoroisesti Ässien Eero Kilpeläinen oli ottelun suuri hahmo.

Avauserässä nähtiin yksi maali. Ottelu oli hienokseltaan Ässien vaarallisten maaliapaikkojen värittämää, vaikka kenttätapahtumat olivatkin tasaiset. Ässien Ossi Pellinen sai kokeilla erän puolivälin jälkeen läpiajosta maalintekoa, mutta rystylaukaus meni hieman takatolpalta oli. Hetkeä myöhemmin oli Markku Tähtisen vuoro unohtua Sportin puolustuksen selän taakse, mutta Tähtinen ei saanut pystysyöttöä napattua lapaansa.

Ensimmäiset suuret kohahdukset aiheutti Tuomas Immonen. Sport-pakki laukoi siniviivalta kiekon etutolppaan. Ja kun itse et maalipaikasta onnistu, naapuri sen usein käy kuittaamassa. Seuraavasta tilanteesta ottelun suuri sankari Erik Rasmussen oli maalinedustalla lapa oikeassa paikassa, ja Pasi Peltosen viivalaukaus upposi Suomalaisen jalkojen välistä, Rasmussenin ohjaamana.

- Jos Immosen laukaus olisi mennyt maaliin, tämä olisi ollut aivan eri peli, kertoi Juhani Tamminen.

Toista erää hallitsi Sport. Erän alussa kotijoukkue hallitsi peliä lähes koko ensimmäisen viisi minuuttia. Maalinteossa Sport ei kuitenkaan onnistunut, siitä piti huolen Kilpeläinen. Ässien ensimmäinen paikka avautui maalintekijä Rasmussenille, kun pomppukiekko ei jäänyt kenenkään lapaan Sportin siniviivalla, mutta Suomalainen veti pidemmän korren kaksikon ollessa nokikkain. Vastaavasti Kilpeläinen joutui esittämään patjatorjunnan kun Sportin Josh Prudden laukoi puolittaisesta läpiajosta kohti takakulmaa.

Ässät meni kahden maalin johtoon erän puolivälin taitteen jälkeen. Vieraat tappoivat alivoiman hieman onnenkin avustuksella, sillä Markku Erholtz oli lähellä onnistumista. Erholtz pääsi varkain hiipimään takatolpalle, mutta maalintakaa tulleesta syötästä lähtenyt laukaus jäi maalialueelle pyörimään, eikä Sportin pelaajat ehtineet irtokiekkoa maaliin sutia.

Ässät iskikin heti jäähyn jälkeen. Sport voitti aloituksen omassa päässään, mutta ennen siniviivaa kiekko oli vierailla, ja Severi Sillanpään kova syöttö takatolpalle oli täydellinen maalipaikka Tommi Huhtalalle. Kiekko meni maaliin iloisesti tolpan kautta kilahtaen. Sport otti maalin jälkeen aikalisän.

Aikalisän jälkeisessä vaihdossa Ässät joutui alivoimalle, ja Sport iski kavennusmaalin. Ylivoimalla pitkän pyörityksen jälkeen Josh Prudden löysi pienestä kulmasta kiekon mentävän aukon, hyvän maskin takana olleen Kilpeläisen ohi. Jenkkisentteri napautti nopealla rannelaukauksella kiekon aivan tolpan juureen.

Sportin ilo jäi todella lyheksi. Jo seuraavassa vaihdossa Sportin puolustus siivosi irtokiekon suoraan Erik Rasmussenin lapaan aloituspisteen kaarelle, ja Rasmussen laukoi illan toisen osumansa ennen kuin Jaakko Suomalainen ehti edes kunnolla todeta tilanteen syntymistä.

Kolmanteen erään lähdettiin Ässien johdossa. Erä oli kovin tapahtumaköyhä, sillä Ässät ei pahemmin erässä yrittänyt hyökätä, vaan piti huolen ettei Sport pääse maalilukuja kaunistelemaan. Sport haki hanakasti maalitilanteita, mutta Kilpeläistä ei yllätetty ottelun lopussa. Sport hallitsi erän tapahtumia, vaikkakin Ässät piti erinomaisesti huolen ettei kotijoukkue pääse liian lähelle maalia. Eikä Sport päässytkään kovasta yrityksestä huolimatta.

Kolmannen erän alussa Sport pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa vajaan minuutin ajan, mutta tuloksetta.

- Olen siitä tyytyväinen, että meidän jalkanopeus oli tätä luokkaa, kiitteli Tamminen omiaan.

Alpo Suhonen pelasti voitolla paljon. Ässien juhlinta pelin jälkeen oli helpottuneen ja vapautuneen joukkueen juhlaa.

- Jos ottelusarja on kerran tasan 1-1, niin se tasoero on pieni. Marginaalit ratkaisi, kertoi Suhonen.

Seuraava kohtaaminen on Porissa torstaina. Ottelusarja ratkeaa neljällä voitolla.