Pelicans vailla mahdollisuuksia

HPK:n ja Pelicansin kauden kahdeksas kohtaaminen oli ritaripaidoille helppo. Lahtelaisjoukkueen valmentaja Petteri Sihvonen myönsi joukkueensa olleen jäljessä jokaisella mahdollisella osa-alueella.

- Totuus ei pala tulessakaan. Kerho oli tänään meitä parempi jokaisella osa-alueella. Jätän sitten toimittajien arvioitavaksi, millä osa-alueella erityisesti, tunnusti Pelicans-luotsi ottelun päätyttyä.

Sihvonen oli oikeassa, sillä käytännössä pelikaaniparvesta ei ollut juuri vastusta vahvasti latautuneelle ritariryhmälle. HPK taistelee tiukasti jokaisesta pisteestä, joten joukkueiden asenne-ero on helposti selitettävissä.

Täysin negatiivinen Pelicansin esityskään ei toki ollut. Erityisesti lahtelaisten joukkueesta ilahdutti kolmannessa erässä liigadebyyttinsä esittänyt 17-vuotias Karri Rämö. Nuorukainen torjui 12 laukausta eikä päästänyt laukaustakaan verkkoon.

- Aluksi jännitti, mutta kyllä se siitä kun eka veto ei mennyt maaliin. Se oli tavoitteenanikin, kertoi hyvin torjunut Rämö.

Ensimmäinen laukaus juuri olikin pomppia verkkoon, mutta sen hoidettuaan Karri Rämö torjui varmasti ollen vaisun Pelicansin paras pelaaja. Nuori maalivahti esitti ottelun jälkeen seuraavan tavoitteensa.

- Toivottavasti pääsen vielä aloittamaan liigassa tällä kaudella.

Tavoitteen täyttymistä ei ainakaan tämäniltaisten puheiden perusteella tarvitse odottaa kauaa.

- Rämö saa jatkaa Ässiä vastaan torstaina, lupaili Petteri Sihvonen.

Salama-alku tyrehtyi nopeasti

Kovasti pisteitä tarvitseva HPK näytti heti pelin hengen. Joukkue oli selvästi vieraitaan potkun edellä jatkuvasti.

- Oli näistä Pelicans-peleistä meille kaikkein helpoin. Ensimmäisessä erässäkin oltiin niskan päällä, vaikka voitettiin vain 2-1, summaili Jukka Jalonen ottelun kulkua.

Kerho lähti karkumatkalle nopeasti. Ottelua oli pelattuna, kun Carl Grahn oli kaivanut kiekon kahdesti selkänsä takaa.

Ensimmäisen Kerhon maaleista ampui Jyrki Louhi käytettyään kiekkoa ensin Jukka Voutilaisella. Louhen laukaus ei ollut aivan kovimmasta päästä, mutta jäätä pitkin tullut kuti livahti Grahnin puikoista sisään. Toisen osuman ronkki perille Jani Keinänen Pelicans-vahdin jättämästä luvattoman helposta reboundista.

Kerhon hurja maalitahti saatiin kuriin kun Pelicans täräytti kavennuksen. Koko ottelun ajan varjojen mailla vaeltanut linjatuomarikaksikko Tomi Harjanne-Sami Seppälä unohti viheltää pitkän kiekon, jonka perään ryntäsi HPK-pakeista Tuukka Mäkelä. Mäkelän onneton rännitys jäi Miikka Jäskelle, joka passasi Matti Näätäsen hyvään maalipaikkaan. Näätänen latasi hetken ja sijoitti hyvän laukauksen Mikko Rämön mailakäden puolen alanurkkaan.

Loppuerä olikin lähinnä pelailua. Mainittavin tilanne oli Tony Virran taklaus, joka lennätti kypärän Santeri Heiskasen päästä. Päähän kohdistunut taklaus - onneksi kuitenkin hiljaisella vauhdilla, eikä Heiskasen käynyt kuinkaan. Virralle kuitenkin tuomittiin oikeutetusti 2+10 minuutin rangaistus, joka täytti HPK:n kultakypärän kymppitilin. Mies on siis sivussa torstain JYP-vieraspelistä.

Toinen erä isäntien heiniä

HPK ratkaisi pelin sen toisessa erässä. Ritaripaidat runnoivat kiekon neljästi Pelicansin maaliin, kun toisessa päässä Mikko Rämöllä oli aikaa seurata entisen joukkueensa rökitystä. Rämö torjui erässä yhden ainoan kerran.

- Yleensä on tullut sellaiset 30-40 koppia pelissä. Nyt kun ei tule kuin kuusi kahteen erään, täytyy yrittää pitää hikeä yllä luistelemalla enemmän, kommentoi ensimmäisen HPK-kotiottelunsa pelannut Rämö.

Kerho hallitsi erää selvästi, mutta maalinsa se sai Grahnin tupeksittua. Ottelun puoliväliin asti Grahn piti Pelicansia pelissä mukana. Erityisesti Vladimir Sicakille poikittaissyötöillä pelatut kaksi paikkaa näyttivät jo varmoilta maaleilta, mutta jotenkin Grahn ylsi kiekon eteen.

Kerhon kolmas maali alkoi kuitenkin kerätä synkkiä pilviä Grahnin iltaan. Erän kahdeksannella minuutilla HPK:n ylivoimapeli tuotti tulosta kun Janne Lahti ohjasi hienosti Tony Virran rannevedon sisään. Parin minuutin kuluttua Teemu Aallon laukaus muutti pomppasi Jesse Wellingin mailasta verkkoon ja ottelu alkoi revetä.

- Koko ajan oltiin mielestäni niskan päällä. Ehkä Pelicans ei jaksanut taistella kuten aikaisemmissa peleissä. Tietenkin kokoonpano on aika paljon muuttunut matkan varrella, kommentoi Jukka Jalonen lehdistötilaisuudessa.

HPK:n kaksi viimeistä maalia syntyivät Oliver Setzingerin ja Janne Lahden helpohkoilla laukauksilla. Ainekset useampaankin osumaan olivat ilmassa, mutta Kerhon ohilaukaukset estivät suuremman maali-iloittelun. Erätauolla Petteri Sihvonen viimein päästi Grahnin piinasta ja antoi Karri Rämölle näyttöpaikan.

Rämö vs. Rämö

Sihvosen ratkaisu osoittautui oikeaksi, sillä Rämöjen taistossa voittajaksi selvisivät molemmat. Kenttäpelaajat jäivät nuolemaan näppejään Mikko Rämön neljäntoista, sekä Karri Rämön kahdentoista torjunnan edessä. Torjuntalukujen noususta huolimatta varsinaista hurlumhei-peliä ei nähty.

- Moraali oli hyvä eikä alettu lepsuilemaan ja antamaan ylivoimahyökkäyksiä, kiitteli Jukka Jalonen joukkueensa asennetta.

- Hyvää oli meidän kolmannen erän moraali ja Rämö vastaan Rämö. B-juniori-ikäinen maalivahti pelasi hyvän erän, kuuluivat Petteri Sihvosen ilonaiheet.

Mikko Rämö oli pelasi Kerhon maalilla tuttuja miehiä vastaan. Aluksi miehen otteista saattoi havaita pientä vapinaa, mutta ottelu sujui kuitenkin hyvin.

- Kiva pelata vanhaa seuraa vastaan, mutta aika helpolla pääsi, kun toisessa erässä oli vain yksi torjunta, summaili HPK:n paitaan siirtynyt veskari.

Playoff-joukkueeseen siirtorajan kynnyksellä päässyt Rämö on viihtynyt Hämeenlinnassa mainiosti.

- Joukkue on ottanut hyvin vastaan. Treenataan kovaa ja hyvin. Olen todella mielissäni tästä hommasta, iloitsi Rämö.

Kuusi vuotta nuorempi Karri Rämö, joka ei ole sukua kaimalleen, tilkitsi mainiosti lahtelaismaalin. Rämö käytti ottelussa ritaripaitaan vaihtaneen virkaveljensä vanhaa pelinumeroa ja kenties myös paitaa.

Karri Rämön lisäksi edukseen pussileuoista esiintyi myös nuori puolustaja Toni Kiren. Sulavasti luistellut Kiren esiintyi jäällä kuin kokenutkin liigapuolustaja ollen ehdottomasti joukkueensa parhaimmistoa. Myös joukkueen ainokaisen viimeistellyt Matti Näätänen pelasi ärhäkkäästi läpi ottelun. Kerhosta mainitsemisen arvoinen oli Juhamatti Yli-Junnilan suoritus, johon kuului hyvän pelin lisäksi peräänantamattomalla taistelulla ansaitut kaksi ylivoimapeliä joukkueelle.

HPK:n Jukka Voutilainen ja Pelicansin Harri Suutarinen jättivät ottelun kesken. Suutarinen on sairastellut ja nytkin miehelle nousi kuume kesken ottelun, joten terveydellä ei lähdetty leikkimään. Voutilainen sai valmentaja Jalosen mukaan lievän iskun, joka ei pidä hyökkääjää poissa tulevista kamppailuista.

HPK jatkaa pelejään torstaina Jyväskylässä JYP:n vieraana. Liigan keskikastin tiukassa taistossa jokainen mahdollinen piste on kultaakin kalliimpi.

- Tavoite on kuuden parhaan joukossa ja sinne pyritään yhä. On vielä muutama peli jäljellä ja vähintään pari pitää voittaa. Jos ei tavoitteeseen päästä, niin ei voi katsoa kuin peiliin, kertoi Jukka Jalonen joukkueen jatkosta.

Pelicansin taival jatkuu torstain kotiottelulla Porin Ässiä vastaan.