Viimeinen koitos ennen taukoa

LIIGA / Ennakko
Kisapuiston pimeässä lauantai-illassa yhteen ottavat kaksi viime aikoina huonosti pärjännyttä joukkuetta. Kotijoukkue SaiPan vieraaksi saapuu Lahden Pelicans. Ottelu on molemmille joukkueille viimeinen ennen joulutaukoa ja voiton myötä joulunalustunnelmat olisivat huomattavasti korkeammat.

Molemmat joukkueet ovat rämpineet syvällä suossa viimeisimmät pelit. Molempien joukkueiden tosin onnistui pysäyttää omat tappioputkensa viimeisimmässä ottelussa. Pelicans katkaisi peräti seitsemän ottelun tappioputkensa, SaiPan tappioputkelle kertyi mittaa neljä peliä. Lahtelaiset voittivat torstaina kotonaan Ilveksen maalein 4-3. SaiPa puolestaan nipisti pisteen sarjajohtaja Jokereilta Hartwall Areenalla perjantai-illan ainoassa ottelussa. Pelicans tulee hakemaan tämän kauden ensimmäistä voittoa SaiPasta, kun taas kotijoukkue yrittää jatkaa voittojen tiellä pussileukoja vastaan.

Joko natsaa kotona?

SaiPan kauden alussa hyvin kotona kulkenut peli on ollut viime aikoina pelkkä muisto vain. Kotikaukalosta on näyttänyt muutaman tappion jälkeen tulleen paha ja hankala paikka pelata. Siitä on selvästi tullut jonkinlainen henkinen este ja voittaminen on ollut hankalaa. Tällä hetkellä perättäisiä kotitappioita onkin jo viisi. Ennen joulutaukoa olisi voiton hyvä tulla, ettei se jää tauolle kummittelemaan.

Viitteitä parempaan saatiin kuitenkin Helsingin reissulta, jossa SaiPa pelasi hyvää peliä varsinkin ottelun toisessa erässä. Luistin liikkui ja taistelutahto oli korkealla. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin, täytyy vain toivoa, että palautumisaika jatkoajalle venyneestä ottelusta on riittävä.

Poissa kokoonpanosta ovat ainakin loukkaantuneet Teemu Riihijärvi ja Mika Skyttä. Lisäksi vatsataudissa olleen Pekka Tirkkosen pelaaminen on epätodennäköistä. Riihijärven ja Skytän poissaolot ovat paha juttu, sillä he ovat juuri niitä kovia työntekijöitä pienien taitopelaajien joukossa. Heitä korvaamaan on hommattu A-junioreista ylös nostettu Tuomas Vänttinen ja Bluesista vuokralle tullut Teemu Virkkunen. Virkkunen esiintyy Pelicansia vastaan ensimmäistä kertaa uudelle kotiyleisölleen.

Kapuloita rattaisiin

Jos on ollut kotijoukkue kipsissä viime aikoina, niin samaa voi sanoa vierailijoista. Pelicansin maalinteko on tökkinyt oikein urakalla. Tappioputken seitsemässä pelissä joukkue onnistui maalinteossa ainoastaan yksitoista kertaa. Ilvestä vastaan joukkue onnistui maalinteossa sentään neljästi. Voiton pääarkkitehteinä hääräsivät vanha HPK-tutkapari, Jari Kauppila ja Toni Mäkiaho. Kauppila syötti kolme osumaa ja Tapparasta vuokralla oleva ”Mäkkäri” viimeisteli kaksi.

Vierasjoukkueen riveistä puuttuvat ainakin pitkäaikaispotilaat Jermu Pisto ja Jussi-Mikko Makkonen. Lisäksi poissa on nivusleikkaukseen valmistautuva Veli-Pekka Nutikka.

Ottelusta tulee luultavasti vähämaalinen Pelicansin keskittyessä puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin. Jos SaiPa ei ole hirveän väsynyt edellisestä ottelusta ja löytää kotona kadoksissa olleen liikkeen ja taistelun niin isännät ovat vahvoilla. Jos puolestaan liike on jäänyt Lappeenrannan ja Helsingin välille, niin vaikeaa tulee olemaan. Maalivahtipelin onnistumisella on tietenkin suuri osa ottelun tuloksessa. Molemmilla joukkueilla jatkaa luultavasti edellisissä peleissä pelannut maalivahti, vierailijoiden maalia vartioinee Mikko Rämö ja Juha Kuokkanen seisoo toisessa päässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle