Pelicans hyvillä mielin tauolle

Joulutunnelmissa pelattu syyskauden päätösottelu Kisapuistossa tarjosi jälleen yhden kotitappion lappeenrantalaisille. Pisteet kävi hakemassa Lahden Pelicans, joka kurinalaisella sekä hyvällä maalivahtipelillä kukisti kotijoukkue SaiPan maalein 2-1.

Kuten odotettavissa oli, niin vierasjoukkue tuli peliin pelaten todella tarkkaa puolustuspeliä. Se tuottikin tulosta sillä SaiPa ei päässyt hätistelemään Mikko Rämön vartioimaa Pelicans-maalia lähes ollenkaan. Ne vähät tilanteet, jotka Rämölle asti tuli, hän hoiti eleettömästi ja varmasti. Vastaavasti toisessa päässä torjunut Tomas Duba hoiti tonttinsa yhtä hyvin kuin Rämökin. Jäähyjen värittämässä ensimmäisessä erässä Duba joutui töiden suhteen kovemmalle kuin virkaveljensä, mutta pahoilta tilanteilta vältyttiin kuitenkin molemmissa päissä.

Pelicans-luotsi Petteri Hirvonen oli tyytyväinen avauserään, jossa joukkueen taktiikka toimi erinomaisesti.

- Ottelun alku oli juuri sellaista, jota oli tilattu. Pidettiin SaiPa pois meidän maalilta ja ylivoimahyökkäyksiä ei tainnut tulla yhtään meidän päätyyn, Hirvonen kertoi lähtökohdista.

Ensimmäinen erä olikin pääasiallisesti tunnustelevaa ja varovaista. Molemmat joukkueet kyttäsivät vain vastustajan virheitä ja kun niitä ei tullut, niin erätauolle lähdettiin tasalukemista 0-0.

Toinen erä SaiPan heiniä

Toiseen erään tuli sisuuntunut kotijoukkue ja pelin painopiste siirtyi aavistuksen verran vierasjoukkueen päätyyn. Saipalaiset rakensivat muutaman maukkaan tekopaikan, mutta huono viimeistely sekä Rämön hyvät torjunnat estivät maalien synnyn. Pahimpana tuhlailijana toimi kultakypärä Vladimir Machulda, jolla oli lukuisia hyviä maalipaikkoja. Häntä säesti ketjun keskushyökkääjä Aki Uusikartano, joille Lubomir Vaic tarjoili hyviä syöttöjä.

Avausmaalista vastasi kuitenkin Pelicans ja sen hyvin pelannut ykkösnyrkki. Tänään useasti aloituksesta pois vaihdettu Uusikartano vaihdettiin jälleen pois ja aloittamaan tullut Vaic hävisi aloituksen Jari Kauppilalle ja Toni Mäkiaho siirsi kiekon taakseen. Kiekko tuli viivalla olleelle Henri Laurilalle, joka laukoi kohti maalia. Kiekko kimposi ruuhkasta maalin eteen, jossa merkkausvirheen seurauksena vapaaksi unohdettu Joonas Jääskeläinen siirsi kiekon rystypuolelle, harhautti Duban ja nosti kiekon aivan yläriman alle. Toista erää oli käyty siinä vaiheessa vajaat kahdeksan minuuttia.

SaiPan tasoitus tuli kuitenkin vain kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Kahden miehen ylivoimalla pelaten saivat Sputnikit kiekon liikkeelle lopulta Petri Kokko laukoi siniviivalta ja Vaic sai mailansa väliin. Kiekko lipui juuri ja juuri Rämön suojusten kautta verkkoon, joten peli oli siinä vaiheessa tasan. Pelicans-pelaaja pääsi jäähyltä juuri ennen maalin syntyä, muttei ehtinyt auttamaan omiaan. Kokon lisäksi syötön sai Machulda.

Loppuerässä molemmille siunaantui vielä muutama maalipaikka, mutta hyvin pelanneet maalivahdit joko torjuivat ne tai laukaukset suuntautuivat ohi maalin. Toiselle erätauolle tasatilanteessa 1-1.

Pelicans iskee tarvittavan maalin

Toisen erän puolivälin jälkeen mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä enemmän näkyi eilinen Jokerit-peli saipalaisten liikkeessä. Vierailijat palasivat samalla kolmanteen erään samaan kaavaan, joka toimi ensimmäisessäkin. Pelicans hallitsikin kolmannen erän tapahtumia samalla tavoin kuin kotijoukkue hallitsi toisessa erässä. Reilun neljän minuutin jälkeen syntyi ottelun voittomaali. Vierailijoiden pakki laukoi kiekon siniviivalta ja Duba torjui sen sekä Toni Saarisen reboundin. Kolmas laukaus oli sitten jo liikaa Jani Keinänen tökkäsi kiekon maaliviivan paremmalle puolelle.

Yleensä takaiskumaalista kotijoukkueet sisuuntuvat ja laittavat vielä yhden ylimääräisen pykälän silmään. Tänään olivat pelaajat kuitenkin niin väsyneitä, että sitä ei nähty koko joukkueen voimin tapahtuvan. Pari pelaajaa jaksoi puurtaa, luistella ja taistella, mutta kaikilta sitä ei enää varastosta löytynyt. Pelicans pelasi johtoasemassa järkevästi ja keskittyi luonnollisesti oman maalin vartiointiin, varmoihin purkukiekkoihin sekä teräviin vastaiskuihin. Varsinkin Kauppila ja Mäkiaho olivat jatkuvasti aiheuttamassa töitä Duballe.

Yrityksestä huolimatta tänään ei enempää maaleja tehty ja näin pisteet matkasivat Lahteen.

Pikkujoulutunnelmissa

Kuten yleensä aina, niin tänäänkin voittavan joukkueen valmentaja oli tyytyväinen pisteisiin. Myös pelillinen esitys lämmitti Hirvosen mieltä.

- Tänään oli meiltä kypsä esitys ja olenkin erittäin tyytyväinen peliin. Meiltä löytyi johtoasemassa tarpeeksi kylmäpäisiä kavereita, jotka purkivat kiekot varmasti eivätkä käyneet rakentamaan peliä silloin, kun siihen ei ollut mahdollisuuksia, Hirvonen analysoi.

- Onpahan nyt ainakin huomisissa pikkujouluista hauskempaa. Tonttuhatut löytyvät päästä ja ehkä vähän keppanaakin, Hirvonen heitti vielä loppuun.

Pöydän toisessa päässä seissyt SaiPan valmentaja Petri Skriko ei ollut ihan yhtä hyvän tuulinen kuin kollegansa.

- Mielestäni tänään nähtiin kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen. Ajatukset olivat jo vähän lomalla, joka on osin ymmärrettävää. Meillä on avainpelaajia loukkaantuneina ja tänään oli paljon junnuja kehissä, jotka pelasivat ihan hyvin. Kolmannessa erässä eilinen näkyi ja oltiin selvästi väsyneitä ja jouduttiin sekoittamaan ketjuja, Skriko mietti tästä pelistä.

- Paikkoja meillä tänäänkin oli, mutta kiekko poltti lavassa eikä niitä saatu hyödynnettyä. Varsinkin Machuldalla tuska näkyy. Näin montaa paikkaa kun tänään oli hän ei ole varmaan missannut koko Lappeenrannassa olon aikana, mutta kyllä se vielä sieltä löytyy. Nyt pitkä syksy takana, johon olen ihan tyytyväinen kokonaisuutena, Skriko päätti puheensa.

Viime päivinä on ollut puhetta ja spekulaatiota SaiPan uusista pelaajista. Seuran puheenjohtajan Jouni Okon mukaan mitään ei ole kuitenkaan vielä tehty.

- Nyt on ajankohtaista saada sairastuvalta miehet takaisin kehiin. Emme etsi tällä hetkellä ketään, mutta jos riittävän hyvä ja sopiva pelaaja tulee vastaan sopivalla hinnalla, niin otamme sitten. Aktiivisesti emme kuitenkaan hae ketään, Okko kertoi.