Kärpät vei voiton runsasmaalisessa ottelussa

Kolmosketju juhli maalia kahdesti Raksilan illassa.
Espoon Blues tuli Ouluun voitto taskussaan tarkoituksenaan jatkaa Kärppien tappioputkea, mutta toisin kävi. Kotijoukkue Oulun Kärpät löi Bluesin lukemin 5-4.

Kärppien ja Bluesin välinen ottelu alkoi sekavasti. Kiekkoa siirreltiin päästä päähän, kunnes Kärppien Ari Vallin otti jäähyn estämisestä. Rangaistuksesta seuranneen ylivoiman aikana Blues iski pelin hieman onnekkaalla maalilla 0-1:aan. Kuitenkin jo seuraavan vaihdon aikana Kärppien Joonas Kemppainen tasoitti pelin hävityn keskialoituksen jälkeen 1-1:teen.

Maalien jälkeen ottelu jatkui Kärppien hallinnassa, mutta ennen erän puoliväliä kotijoukkue nukahti hetkellisesti ja Bluesin Kai Kantola iski pelin 1-2:teen. Blues teki erän kolmannen maalinsa vain sekunti ylivoiman päättymisen jälkeen. Ylivoiman tuottanut jäähy aiheutti Raksilan jäähallissa valtaisan huutomyrskyn, kun päätuomarikaksikko tulkitsi Kärppien Ivan Humlin estäneen Bluesin maalivahti Jani Niemistä ja kärppäkannattajien mielestä maalivahti Nieminen kaatoi Humlin.

Ensimmäisen erän lopulla Bluesin kapteeni Kim Hirschovits poistui kaukalosta pukukoppiin, mutta palasi kuitenkin toisen erän alkuun.

Toinen erä muutti ottelun suunnan

Vaikka ensimmäinen erä olikin Kärppien hienoista hallintaa, Blues teki maalit. Erätauon aikana Kärppien pukukopissa kuitenkin tapahtui jotain, sillä joukkue tuli toiseen erään entistä kovempaa ja sai tasoitettua pelin ennen toisen erän puoliväliä.

Kärppien toinen maali tuli ylivoimalla Bluesin Kalle Kaijonmaan istuessa rangaistusaitiossa kiinnipitämisestä. Kiekon ohjasi maaliin Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen Ryan Glennin tulisesta viivalaukauksesta. Pelin tasoittanut Kärppien kolmas maali oli Juha-Pekka Haatajan käsialaa. Haataja survoi kiekon Sakari Mannisen ohi menneen laukauksen jälkeen Blues-vahti Niemisen selän taakse.

Kärpät pelasi toisen erän aikana kolme kertaa ylivoimalla. Tilanteet näyttivät, että joukkueen ylivoima alkaa pikkuhiljaa löytää oikeisiin uomiinsa. Ylivoimamaaleja ei kuitenkaan tullut yhtä enempää, pääosin Bluesin uhrautuvan alivoiman ja hyvän maalivahtipelin ansioista.

Blues ei toisen erän aikana saanut luotua kovinkaan montaa laadukasta maalipaikkaa, mutta kuten on ennenkin nähty, yksikin voi riittää. Erän loppupuolella vierasjoukkue nimittäin iski kiekon jälleen kärppämaaliin ja videotarkistuksen jälkeen lukemiksi tuomittiin 3-4.

Kolmannen erän maalit teki kotijoukkue

Kolmanteen erään lähdettiin Bluesin johdossa. Kärpät kuitenkin osoitti tappioista koventunutta luonnettaan tasoittamalla pelin jo kolmanteen kertaan ottelun aikana. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta viimeisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla, kun Kärppien alkukauden tasaisin ketju, Julius Junttila – Joonas Kemppainen – Joonas Donskoi, taiteili kiekon maaliin. Blues haki tasoitusta vielä pelaten ilman maalivahtia, mutta Kärpät eivät enää antaneet periksi ja ottelu päättyi lukemiin 5-4.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki näki joukkueensa pelissä paljon positiivisia muutoksia.

− Aloitettiin hyvin. 1−1-tasoituksen jälkeen näki, että joukkue on oikeanlaisella asenteella liikkeellä. Toinen erä oli loistava meiltä, pelattiin sitä kärppälätkää mitä halutaankin pelata.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho oli pelin jälkeisessä haastattelussa hyvin lyhytsanainen ja vakavailmeinen.

− Ihan mielettömän hyvä fiilis, niinkuin naamasta näkyy, oli Ahon ensimmäinen kommentti.

− Ensimmäisessä erässä me oltiin tehokkaita ja toisessa erässä Kärpät oli tehokkaita. Sitten huilattiin kolmas erä.