Ylivoimainen Rantakari johdatti Bluesin voitokkaasti tauolle

Siim Liivik nosti kiekon maalin kattoon ylivoimalla.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Illan ottelussa kohtasivat kuntopuntarin ykkösenä majaileva Blues ja sarjan piikkipaikalla oleileva Kärpät. Hurjan vyörytyksen alle jäänyt Blues pystyi ottamaan todella ison voiton lukemin 3-2.

Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin erittäin paljon maalipaikkoja, sekä molempien maalivahtien erinomaista torjuntatyöskentelyä. Kärpät hallitsivat ottelua alusta loppuun lähes kokonaan, mutta muutaman virheen takia kotijoukkue venyi upeaan kuudenteen perättäiseen voittoon.

− Pelattiin erittäin hyvä vieraspeli, 68 laukausta joista 41 meni torjuntaan ja 23 meni ohi maalin. Kaksi maalia saatiin vain aikaiseksi, mutta tilastot näytti pirun hyvältä. Taululla on vain karu fakta. Kommentoi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Kärpät vie, Blues iskee

Ottelu sai todella salama-alun ainakin vierasjoukkueen osalta. Kärpät pyöritti todella vaarallisen näköisesti kotijoukkueen puolustusalueella, eikä Blues meinannut saada toimitettua pois alueelta. Ensimmäinen viisiminuuttinen oli täysin Kärppien hallintaa. Paras maalipaikka aukesi nelosketjun Simon Suorannalle, jonka laukaus suuntautui kuitenkin yli Bluesin maalin.

Erän puolivälissä peli tasoittui, jonka seurauksena kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. Avausmaali näki päivänvalonsa ajassa 9.47, kun Mikko Kuukka avasi erittäin tarkalla syötöllä kokoonpanoon palanneen Artem Iossafovin puolittaiseen läpiajoon, josta mies laukoi kiekon tolpan kautta ohi Iiro Tarkin.

Liigan parasta ylivoimaa pelaava Blues osui myös Kärppiä vastaan erikoistilanteesta, kun Arto Laatikainen istui kahden minuutin rangaistusta kiinnipitämisestä. Hurjassa pisteputkessa oleva Kim Hirschovits laukoi tarkan rannelaukauksen, jonka Tarkki selvitti vaivoin, mutta irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Siim Liivik joka siirsi kiekon tyhjään Kärppä maaliin.

Vierasjoukkue oli lähellä kavennusmaalia, kun Esa Pirneksen rannelaukaus kilahti Eetu Laurikaisen vartioiman maalin yläputkeen.

− Erittäin hyvä sisääntulo peliin, ensimmäiset viisi minuuttia myllättiin paikkoja luotiin muttei saatu maalia. Ylivoimakin saatiin, muttei siinäkään onnistuttu, kommentoi Lauri Marjamäki.

Kärppien kiri alkaa

Toinen erä alkoi samallalailla kuin ensimmäinen, kun erittäin energisesti kaukaloon tullut Kärpät iski kavennusmaalin ylivoimalla. Pitkän pyörityksen jälkeen kiekko pelattiin Mika Pyörälälle, jonka rannelaukaus löysi tiensä Laurikaisen kilpikäden ylänurkkaan. Erittäin laadukkaaseen laukaukseen esityön antoi Joonas Komulainen.

Viime aikoina todella pirteästi ja hieman isompaa rooliin päässyt Robert Rooba oli jälleen todellinen päänvaiva vastustajalle. Ensin mies oli nokikkain Tarkin kanssa ja heti seuraavassa vaihdossaan Rooba karvasi kiekon Kärppien puolustukselta, silti maalinteossa mies ei onnistunut sitkeästä yrityksestä huolimatta.

Hallin katto repeää riemusta

Kolmanteen erään saatiin todellakin jännitystä, kun Kärppien ykkösketju laittoi pelin tasoihin jo alle neljän pelatun minuutin jälkeen. Asialla jälleen Mika Pyörälä, joka nousi illan kahden maalin turvin liigan maalipörssin kärkeen. Eikä hattutemppukaan ollut kaukana, sillä Kärppien pyörittäessä ylivoimaa oli Pyörälällä oiva paikka iskeä kiekko ohi loistavasti pelanneen Laurikaisen. Tällä kertaa nuori maalivahti oli ovelampi eikä johto-osumaa nähty.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun Kärppien Mikko Alikoski kaatoi Blues-pelaajan puolustusalueella. Kotijoukkueen ylivoimaprosentiksi jäi illan jälkeen täydet 100, kun Otso Rantakari sivalsi erittäin tarkan lyöntilaukauksen ohi Tarkin. Tämä maali oli Rantakarille kauden kahdeksas. Kaikki miehen maalit ovat tulleet juuri ylivoimalla.

Lopussa vierasjoukkue haki kovalla työllä tasoitusta, eikä maali ollut todellakaan kaukana. Vielä kaksi sekuntia ennen loppua Joonas Donskoilla oli avopaikka laukoa kiekko maaliin, mutta tällä kertaa laukaus pysähtyi Laurikaisen olkapäähän. Näin ollen Blues lähtee viikon mittaiselle tauolle kuuden ottelun voittoputkessa.

Oululaisittain ottelu päättyi siis tappioon, mutta joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki oli silti tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

− Ei minulla ole tästä pelistä mitään negatiivista sanottavaa. Tiettyjä asioita pitää vielä teroittaa, vaikka tappio tulikin niin pelattiin ihan hyvää lätkää.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho myönsi joukkueensa olleen hieman alakynnessä, mutta oli todella tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

− Pitää olla tyytyväinen illan esitykseen. Varsinkin Liivikin ketjulta (Jari Sailio-Siim Liivik-Ilmari Pitkänen) todella mallikasta puolustamista, sekä Peter Tiivolalta loistavaa pelaamista, jonka seurauksena hankki meille tärkeät ylivoimat. Erittäin tyytyväinen olen pisteisiin, mutta täytyy myöntää että Kärpät on kyllä todella kova joukkue.

Kumpikin joukkue aloittaa tauon vasta huomenna, sillä kumpikin joukkue kokoontuu harjoittelemaan vielä keskiviikkona. Tämän jälkeen molemmille joukkueille on annettu kolmen päivän vapaat.

Kotijoukkue Blues on seuraavan kerran tulessa ensi viikon tiistaina, jolloin se saa vastaansa kotona Ässät. Oululaiset sen sijaan aloittavat pelit jo ensi viikon maanantaina, jolloin he kohtaavat myös Ässät, mutta Porissa.