Peliitat ylivoimallisesti parempi

Henri Ruotsalainen pääsi tänään maalin makuun
Kotkan jäähallissa oli keskiviikkona täysi rähinä päällä, kun uudet yhteistyöseurat ottivat yhteen harjoitusottelun muodossa. Kolmella kentällä Kotkaan saapununut Peliitat rankaisi Titaanien jäähyilystä ja korjasi potin 3-5 (0-1, 1-3, 2-1) tuloksella. Peliitat teki maaleistaan neljä ylivoimalla. Titaanit esiintyi tappiosta huolimatta erittäin pirteästi.

Kotkan jäähallissa käytiin erittäin lämmintunnelmainen ja viihdyttävä kamppailu yhteistyösopimuksen vastikään solmineiden seurojen kesken. Taklauksia ei ottelussa säästelty ja monesti ottavana osapuolena olivat heinolalaispelurit.Erittäin runsaslukuisen kotkalaisyleisön mekkala ylsi kolmannessa erässä jo runkosarjapelien kiihkeimpien vääntöjen tasolle. Yleisön hampaisiin joutui toinen päätuomari Jarno Heikkinen, jonka tuomioita katsojat eivät tahtoneet millään sulattaa.

Titaaneilla oli keskiviikkona todella oivallinen sauma napata komea ja arvokas päänahka. Päävalmentaja Marko Tuomaisen kuntopiirien väsyttämä Peliittojen joukkue saapui Kotkaan vain kolmella kentällisellä.
Vinhasti luisteleva ja liikkuva Titaanit tuotti vaikeuksia heinolalaispuolustukselle jo heti alkuminuuteilla. Kesti aikansa ennen kuin Peliitat sai pakettinsa kasaan. Sen jälkeen pelin painopiste vaihtui toiseen päätyyn. Ensimmäisen erän ainoa maali syntyi Peliittojen pelatessa ylivoimalla.

Maali merkattiin Jesse Peltosen nimiin. Aiemmin päivällä Peltonen oli merkitty Titaanien kokoonpanoon, mutta syystä tai toisesta mies pelasi loppujen lopuksi tutun Peliitta-logon puolesta. Peltonen olikin tänään yksi heinolalaisten yritteliäimmistä ja näkyvimmistä pelaajista.

Titaanit jatkoi hyvää pelaamistaan toisessa erässä. Suomi-sarjan ja Mestiksen ero tuli kuitenkin esiin olennaisimmassa seikassa, eli maalinteossa. Titaanit loi ottelussa ison määrän loistavia maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ontui pahemman kerran. Kahdesti kiekko lipesi jopa avopaikasta ohi tyhjän maalin. Toki myös Peliittojen maalilla torjuneella Joonas Haraldilla oli monesti osuutta asiaan, vaikkakaan mahtivenyksiin ei Haraldin tarvinnut venyä.

Myös erikoistilannepelaamisessa tuli ero sarjaportaiden välillä selväksi. Peliitat pussitti toisessa erässä kolme ylivoimamaalia ja siirtyi ottelussa 0-4 johtoon. Maalinteossa onnistuivat Juuso Perttilä, Jesse Häkkinen ja Henri Ruotsalainen.

Pilli soi ehkä hieman liian ankarasti Titaaneille ja jos yleisön mielipidettä oltaisiin kysytty, olisi erotuomari Heikkinen uitettu tervassa ja höyhenissä. Jo taputellulta näyttänyt ottelu sai uuden käänteen, kun Heinolassa aiemmin Mestistä pelannut Aapo Lampinen onnistui kaventamaan lukemiksi 1-4 vain 15 sekuntia ennen taukosummeria.

Kolmannessa erässä alkoi Titaanien sihti jo olla paremmin kohdallaan. Juho Luukkonen kavensi ensin tilanteeksi 2-4. Toiveet heräsivät kolmannen erän puolivälin jälkeen korkealle, kun Titaanit onnistui hyödyntämään kahden miehen ylivoimansa Kalle Kolehmaisen toimesta.

Titaanien aiemmin tiivis pakka rakoili hieman joukkueen hakiessa ahnaasti tasoitusmaalia ja niinpä Peliitat pääsi iskemään vastahyökkäyksen päätteeksi ratkaisevan 3-5 maalin noin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Maalintekijänä Ville-Matti Koponen.

Tappiosta huolimatta Titaanit esiintyi miehekkäästi. Ryhdikäs esitys antoi pelaajille varmasti uskoa tuleviin Suomi-sarjakoitoksiin. Ennakkosuosikkina keskiviikkona pelannut Peliitat joutuu perjantaina kotijäällään Titaanien asemaan ollessaan itse altavastaajana, kun Liigaa pelaava Lahden Pelicans saapuu kylään.