HIFK hankki puolustajan Ruotsin kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta – "Ukko on intoa täynnä"

LIIGA / Uutinen
HIFK:n pukukoppi saa täydennystä Ruotsista. Kuvituskuva.
Loukkaantumisista kärsivä HIFK on solminut 1+1-mallisen sopimuksen Ruotsin HockeyEttanissa pelanneen ruotsalaispuolustaja Fredrik Granbergin kanssa. Sopimukseen sisältyy kuukauden koeaika.

HIFK kertoo tehneensä tämän kauden kattavan ja kauden 2025–26 option sisältävän sopimuksen puolustaja Fredrik Granbergin kanssa. Ruotsalaispelaajan sopimukseen lukeutuu myös kuukauden mittainen koeaika.

– Fredrik on Ruotsin juniorimaajoukkueissakin esiintynyt hyvin luisteleva puolustaja ja äärimmäisen laadukasta pelaajamateriaalia maailmalle vuosittain tuuppaavan Skellefteå AIK:n kasvatti. Fredrik pelaa hyvin molempiin suuntiin, tukee aktiivisesti hyökkäyksiä ja tulee auttamaan meitä tietysti tässä hetkessä, mutta toivottavasti myös tulevaisuudessa. Ukko on intoa täynnä. Haluamme kiittää Piteå HC:ta yhteistyöstä saadaksemme Fredrikin joukkueeseemme, kiittelee HIFK:n urheilujohtaja Janne Pesonen.

MM-pronssia alle 18-vuotiaiden MM-kisoista 2018 voittanut Granberg on pelannut aikuisuransa lähes kokonaan HockeyEttanissa, joka on Ruotsin kolmanneksi korkein sarjataso. 149 runkosarjaottelua ovat kerryttäneet 24-vuotiaalle pakille tehot 20+48=68.

Tänä syksynä Granberg pääsi myös kokeilemaan korkeamman sarjatason pelejä, kun hän pelasi kahdessa ottelussa lainalla Skellefteå AIK:ssa Champions Hockey Leagueta.

HIFK kärsii tällä hetkellä useammasta loukkaantumisesta, sillä joukkueen vahvuudesta putosivat viime lauantaina puolustaja Einari Luhanka sekä maalivahti Roope Taponen. Luhangan poissaolon kestoksi arvioidaan kuudesta kahdeksaan viikkoa ja Taposen tilannetta seurataan päivä kerrallaan.

Seuran kannalta positiivisena puolena kyseisen päivän Pelicans-ottelun kesken jättänyt Jori Lehterä on pelikunnossa illan ottelussa KooKoota vastaan, kuten on myös kolmen viikon tauon jälkeen kokoonpanoon palaava kapteeni Ilari Melart. HIFK:n pitkäaikaispoissaolijoihin lukeutuvat kuitenkin myös hyökkääjät Juhani Jasu ja Daniel Mäkiaho sekä puolustaja Tony Sund. KooKoo-ottelussa joukkueen maalilla aloittaa Liiga-uransa ensimmäistä kertaa Rastislav Eliáš.

– Apua kaivataan, ja nyt sitä saadaan. Alkukaudella CHL:ääkin pelannut Freddy tuo tarvittavaa leveyttä puolustukseemme. Uskon, että pystymme tarjoamaan hänelle hyvän paikan kehittyä, viittaa joukkueen loukkaantumisiin päävalmentaja Ville Peltonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle