Pitkään seuran väreissä viihtynyt Oskari Luoto ei jatka Tapparassa – palaa kahdeksi kaudeksi Kouvolaan

LIIGA / Uutinen
Laitahyökkääjä pelasi syyskaudella Tapparan nelosketjussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara tiedottaa seuran ja Oskari Luodon purkaneen kuluvan kauden sopimuksensa. KooKoo kertoo hyökkääjän siirtyvän kouvolalaisväreihin kevääseen 2026 asti ulottuvalla sopimuksella.

Laitahyökkääjä Oskari Luodon ja Tapparan välinen tämän kauden kattanut sopimus on purettu, kertoo seura verkkosivuillaan. KooKoo tiedottaa puolestaan tehneensä samaisen pelaajan kanssa tämän ja ensi kauden sopimuksen.

– Luoto on hyvällä pelitaidolla varustettu nuori ja eteenpäin pyrkivä hyökkääjä, jonka kehittymistä olemme seuranneet jo pidempään. Nyt kun tilaisuus tuli saada hänet meille, oli helppo ja nopea päätös reagoida heti. Uskon, että Oskari tuo meille hyökkäykseen lisää pelaavuutta ja tehokkuutta, kertoo hankinnasta KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

– Koimme myös, että hyökkääjistömme on ollut määrällisesti aika pieni toistaiseksi, vaikka olemme hyvin tällä ryhmällä toimeen tulleetkin. Kokemus on kuitenkin opettanut, että jossain kohtaa kautta laajuutta tarvitaan, joten siinäkin mielessä Luodon mukaan tulo on erittäin perusteltua, Kultanen kertoo joukkueensa pelaajatilanteesta.

22-vuotias Lempäälässä syntynyt hyökkääjä viiletti Tapparan organisaation riveissä pitkään, sillä hän pelasi jo kaudella 2017–18 Tapparan U16-joukkueessa. Kuluvalla kaudella Luoto ehti pelata viisi ottelua nelosketjun laiturina ilman tehopisteitä.

Yhteensä pelaaja on pelannut 60 Liiga-ottelua tehoin 3+8=11. Kahta aiempaa KooKoo-ottelua lukuun ottamatta Luodon Liiga-ura on kulunut Tapparassa. Champions Hockey Leagueta hyökkääjä on pelannut 15 ottelua, joista neljä olivat sarjan mestaruuteen johtaneella kaudella 2022–23.

Juttua päivitetty 3.10.2024 klo 15.12: Lisätty tieto KooKoo-sopimuksesta ja päivitetty juttua kauttaaltaan sen pohjalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle