Jesse Puljujärveltä nähtiin paluuottelussaan fyysisyyttä, kiekonriistoja ja -menetyksiä sekä kaksi maalipaikkaa

NHL / Artikkeli
Jesse Puljujärvi palasi NHL:ään Pittsburgh Penguinsin riveissä
Kuva © Joe Sargent / NHLI via Getty Images
Jatkoaika seurasi Jesse Puljujärven paluuottelua vaihto vaihdolta.

Jesse Puljujärvi palasi NHL-kaukaloihin varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa, kun Pittsburgh Penguins kohtasi kotijäällään Winnipeg Jetsin. Penguinsin 3−0-voittoon päättyneessä ottelussa Puljujärvi pelasi kolmosketjussa yhdessä Lars Ellerin ja Rickard Rakellin kanssa.

Puljujärvi sai ottelun jälkeen Elleriltä erityismaininnan onnistuneesta debyytistä. Tunnelmia pukukopista näet Penguinsin jakamasta videosta.

Seurasimme Puljujärven paluuta vaihto vaihdolta.

1. erä

1.40–2.25
Puljujärvi hakee korkean viivelähdön yhdessä ketjunsa kanssa, saa kiekon Erik Karlssonilta ja ampuu kiekon punaiselta päätyyn. Ketju karvaa kiekon itselleen, ja hyökkäys päättyy Puljujärven laukaukseen pienestä kulmasta läheltä maalia. Connor Hellebuyck torjuu ja tekee pelikatkon. Ketju jatkaa jäällä vielä aloituksen jälkeen, häviää kiekonhallinnan ja vaihdon loppuun Puljujärvi kääntää pelin takaisin Penguinsin hyökkäyspäähän purkamalla paineen keskialueelle laidan kautta. Puljujärven aktiivisuus avaa puolittaisen tekopaikan ensimmäisessä vaihdossa.

6.30–7.17
Puljujärvi taklaa Nikolaj Ehlersin irti kiekosta puolustussinisellä. Penguins saa hallinnan, mutta tekee pitkän kiekon. Aloituksen jälkeen Puljujärvi riistää kiekon joukkueelleen yhdessä Kris Letangin kanssa ja ampuu kiekon keskialueelta päätyyn. Jets saa kiekon, mutta puolustajan harhasyöttö päätyy Letangille. Veteraanipuolustaja laukoo rystyllä Penguinsin 1–0 johtoon. Maaliin ei merkitä syöttäjiä.

11.20–12.00
Rikkonainen hyökkäyspään karvausvaihto, jossa Puljujärvi on lähellä riistää kiekon joukkueelleen parikin kertaa. Lähituki puuttuu, ja tilanne kuivuu kasaan.

14.55–15:40
Orastavaa hyökkäyspeliä Penguins-viisikolta, mutta Hellebuyck onnistuu katkaisemaan pelin ennen vaarallisempia paikkoja.

18.00–18.35
Penguins hakee vauhtia maalinsa takaa viivelähdöllä. Paine luodaan Jets-päätyyn, jossa Puljujärvi riistää kiekon Penguinsille. Karlssonin harhasyöttö kääntää pelin Jetsille, joka saa pienen kuvion jälkeen laukauksen aikaan siniviivalta. Tristan Jarry torjuu ja tekee katkon.

2 erä.

2.25–3.20
Kahdella yhtä vastaan hyökkäys, jossa Puljujärvi epäroi liikaa ratkaisuaan. Kiekko riistetään ja peli kääntyy.

9.40–10.25
Brenden Dillonin viiden minuutin jäähy laittaa Puljujärven pitkäksi aikaa vaihtopenkille. Kentälle päästyään Puljujärveltä nähdään harhasyöttö keskialueella. Kiekko valuu kuitenkin Jets-päätyyn.

13.05–13.50
Ei mainittavaa.

15.20
Puljujärvi riistää kiekon hyökkäysalueella ja syöttää viivaan. Ei vaaranpaikkoja. Kun Noel Acciari loukkaantuu Dillonin ulosajoon johtaneessa tilanteessa, peluuttaa Mike Sullivan sekaketjuja, ja Puljujärvi nähtiin jäällä yhdessä Sidney Crosbyn ja Jansen Harkinsin kanssa.

3. erä

1.50–2.30
Ei mainittavaa

4.05–5.00

7.10–8.05
Hyökkäyspään aloitus. Kiekko ylärimaan puolustajan laukauksesta. Jets kääntää, mutta Puljujärven hyvä paine keskialueella auttaa Penguins-puolustusta riistämään kiekon.

13.50–14.50
Hyvää hyökkäyspeliä Penguins-viisikolta. Puljujärvi saa vetopaikan siniviivalta, mutta Hellebuyck torjuu suomalaisen lyöntilaukauksen. Vaihdossa Puljujärveltä nähtiin varmoja kiekollisia ratkaisuja ja vahvaa kulmapeliä.

Jesse Puljujärven Penguins-debyytti:

13 vaihtoa, vajaa kymmenen minuuttia jääaikaa, kaksi laukausta, kaksi taklausta ja teholukema +1.

Puljujärvi aloitti ottelun energisesti, ja ensimmäinen erä oli mieheltä vahva. Toisessa erässä peliaika jäi Penguinsin viiden minuutin ylivoiman vuoksi pieneksi, ja Acciarin loukkaantuminen sotki Penguinsin kahta alempaa kentällistä ottelun loppuajan.

Puljujärvi pelasi kiekottomana luotettavasti, ja kiekollinen peli kulmissa oli hyvää. Vastahyökkäyksissä Puljujärvellä jäi parannettavaa, ja kemiat sekä kiekollinen varmuus haki vielä itseään.

Muokattu 9.32. Lisätty video Penguinsin pukukopista.