SHL-viikkokatsaus: Kalle Kossila pitkään sivussa, Frans Tuohimaa voiton makuun

SHL / Artikkeli
Frans Tuohimaa nappasi ensimmäisen voittonsa Frölundan maalilla.
Sarjan häntäpäähän jumittunut Örebro vaihtoi kuluneella viikolla päävalmentajaansa ja Skellefteå AIK nosti osakkeitaan kärkikamppailussa. Suomalaisittain kaksi parasta pistemiestä olivat sivussa viikon otteluista loukkaantumisten vuoksi.

Putoamiskurimukseen ajautunut Örebro HC päätyi vaihtamaan päävalmentajaansa. Johan Hedbergin korvasi joukkueen urheilujohtajana työskennellyt Niklas Eriksson. Erikssonin sopimus jatkuu kevääseen 2027 asti.

Hedbergiä ei pelastanut edes voitto viikon jälkimmäisessä ottelussa, jossa Örebro kaatoi kotonaan Malmön lukemin 3–0, vaikka samalla katkesi joukkueen kolmen ottelun tappioputki. Örebro majailee tällä hetkellä sarjassa sijalla 11.

Viikon vakuuttavinta jälkeä teki Skellefteå AIK. Joukkue voitti molemmat viikon otteluistaan. Jälkimmäisessä ottelussa kaatui kärkikahinoissa mukana oleva Linköping HC peräti lukemin 7–1.

Skellefteå seilaa neljän ottelun voittoputkessa ja on noussut sarjassa sijalle kolme. Edellä ovat ainoastaan Växjö Lakers viiden pisteen ja Färjestad BK:n kuuden pisteen päässä.

Viikon uutiskatsaus

Färjestad vahvisti huhut siitä, että tähtipelaaja Victor Ejdsell siirtyy muihin maisemiin tämän kauden jälkeen. Seura halusi vahvistaa uutisen jo tässä vaiheessa kautta spekulointien välttämiseksi.

Uutta seuraa ei ole vielä vahvistettu, mutta huhujen mukaan 28-vuotiaan hyökkääjän uusi osoite olisi sveitsiläisseura Bern.

Malmö puolestaan purki puolustaja Markus Lauridsenin sopimuksen. Lauridsenin ura jatkuu Saksassa Löwen Frankfurtin riveissä. Kuluva kausi oli puolustajan neljäs Malmön joukkueessa. Lauridsenin veli Oliver Lauridsen pelaa puolestaan TPS:ssä.

Viikon suomalaiset

Vahvan alkukauden pelannut Kalle Kossila on ollut jo kuukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi. Nyt Kossila on käynyt myös operaatiossa loukkaantumiseen liittyen. Hänen paluunsa kaukaloon on kuitenkin vielä hämärän peitossa.

– Kuntoutus on käynnissä, mutta vielä on liian aikaista sanoa, miten kuntoutus tulee etenemään, kommentoi joukkueen urheilujohtaja Henrik Evertsson Hockeynewsin haastattelussa.

Frans Tuohimaa pääsi nauttimaan ensimmäisestä voitostaan Frölunda HC:n maalilla. Mikä parasta, voitto tuli puhtaasti ilman päästettyjä maaleja Frölundan voittaessa kotonaan Rögle BK:n lukemin 3–0.

Suomalaisten pistepörssin kärjessä jatkaa edelleen Janne Kuokkanen lukemilla 11+20=31, vaikka hyökkääjä oli sivussa viikon molemmista otteluista. Kuokkasella on lievä vamma, jonka vuoksi Malmö Redhawks on päättänyt pitää tähtensä varmuuden vuoksi sivussa tässä vaiheessa kautta.

Malmö on joutunut olemaan ilman myös toista suomalaishyökkääjäänsä Lauri Pajuniemeä, joka kärsii kolmen ottelun pelikieltoa. Pajuniemi sai pelikiellon osuttuaan kyynärpäällä Växjön Marcus Sylvegårdia päähän. Pelikiellon lisäksi Pajuniemi sai 24 375 kruunun sakot.

Viikon pelaajanosto

Viikon pelaajanostona on Skellefteån hyökkääjä Jonathan Johnson. Johnson oli pitkään sivussa kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi ja on pelannut tällä kaudella vasta 17 ottelua.

Pienestä ottelumäärästä huolimatta 31-vuotias hyökkääjä on ollut tehokas, etenkin menneen viikon ottelussa Linköpingiä vastaan. Ottelussa hyökkääjälle merkittiin viisi syöttöpistettä, mikä nosti kokonaispistemäärän 16 pisteeseen.

Tulevan viikon ottelutärpit

Torstaina käydään tiukka ja suomalaispitoinen kamppailu sarjan häntäpäässä HV71:n ja Malmön välillä. Kummallekin joukkueelle pisteet ovat enemmän kuin tärkeitä. Aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet Malmön voitonjuhliin, joko on HV71:n vuoro? Ottelu on nähtävissä myös Suomessa.

Lauantain kierrokselta seurantaan kannattaa poimia mielenkiintoinen ottelu Växjön ja Örebron välillä. Växjö taistelle paikasta sarjan kärjessä, kun puolestaan valmentajaa vaihtanut Örebro yrittää välttää karsintapaikalle liukumisen. Kauden aiemmat ottelut ovat kummatkin päättyneet Växjön 4–2-voittoon. Ottelu on niin ikään nähtävissä suomeksi selostettuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle