SHL:n runkosarja pakettiin – Färjestad BK ykkössijalta pudotuspeleihin, suomalaishyökkääjä iski Örebron jatkoon

SHL / Artikkeli
Linus Omarkilta odotetaan paljon pudotuspeleissä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Runkosarjan voitto matkasi Karlstadiin Färjestad BK:n napattua ykköspaikan. Pudotuspelien ensimmäinen kierros alkaa torstaina ja karsintasarja perjantaina.

SHL:n runkosarja päättyi karlstadilaisten juhlaan, kun Färjestad BK varmisti ykköstilan kauden toiseksi viimeisen ottelun päätteeksi lauantaina jatkoaikatappiosta huolimatta. Färjestad on edennyt sarjassa vakuuttavasti, mitä kuvastaa hyvin 12 ottelun voittoputki, joka katkesi lauantaiseen tappioon.

Kakkospaikan vei Växjö Lakers viimeisen ottelun voitolla IK Oskarshamnista, kun samaan aikaan Skellefteå AIK hävisi vieraissa Frölunda HC:lle ja jäi sijalle kolme.

Loput suoraan välieräpaikkaan oikeuttavat sijat menivät Frölundalle, Leksands IF:lle ja Linköping HC:lle.

Ennen kuin sarjan kuuden kärki päästetään irti pudotuspeleissä puolivälierien merkeissä, aloitetaan hakemalla loput kaksi joukkuetta näiden seuraan.

SHL:n pudotuspelimalli vastaa Liigan mallia. Sijoille 7–10 sijoittuneet pelaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, ja sarja pelataan paras kolmesta -mallilla. Voittajat jatkavat puolivälieriin.

Puolivälierät pelataan paras seitsemästä -sarjoina. Runkosarjan paras kohtaa heikoimman, toinen toiseksi heikoimman ja niin edelleen. Ensimmäiset pudotuspeliottelut pelataan torstaina 14. maaliskuuta ja mestari on selvillä viimeistään lauantaina 4. toukokuuta.

Luleå HC (7. 80 p) – Örebro (10. 67 p)

Luleå HC nousi viimeisellä kierroksen voitollaan vielä seitsemännelle sijalle, mikä kuitenkin oli ennakko-odotuksiin nähden pettymys. Toiveet olivat suuret Linus Omarkin ja Pontus Andreassonin palattua pohjoiseen, mutta kautta leimasivat epätasaisuus ja tehottomuus.

Örebrossa kuohuntaa on kauden aikana riittänyt. Muun muassa valmentaja on vaihtunut ja osa pelaajista on viemässä joukkuetta oikeuteen maksamattomien eläkemaksujen vuoksi.

Joukkue kuitenkin selvisi juuri ja juuri pudotuspeleihin jatkoaikavoitolla Linköpingistä. Ratkaisun sinetöi Robert Leino voittomaalikilpailussa.

Örebron loppukaudella ei paljon voitoilla juhlittu, mutta näiden joukkueiden keskinäisissä Örebro vei runkosarjassa voitot 4–0.

Timrå IK (8. 80 p) – Rögle BK (9. 70 p)

Kimmo Kapasen rakentama Timrå IK varmisti pudotuspelipaikkansa jo hyvissä ajoin. Mahdollisuudet kuuden sakkiin kuitenkin sulivat heikohkoon runkosarjan loppuun. Viidestä viimeisestä joukkue onnistui voittamaan vain Oskarshamnin jatkoajalla.

Rögle BK päätti runkosarjan kolmen voiton putkeen, mikä ratkaisi pääsyn pudotuspeleihin. Pahimmillaan jopa karsintapaikka näytti mahdolliselta tälle joukkueelle. Kauden aikana joukkuetta johtanut ja valmentanut veljeskaksikko Chris ja Cam Abbot saivatkin lähteä.

Joukkueiden keskinäiset menivät Röglelle lukemin 3–1. Lisäksi Röglen vire viime otteluissa on ollut pudotuspelivastustaan parempi.

Karsintasarja: HV71 (13. 53 p) – IK Oskarshamn (14. 37 p)

SHL:n runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta pelaavat sarjan toisiaan vastaan. Sarjan häviäjän kohtalona on putoaminen sarjaporrasta alemmas HockeyAllsvenskaniin. Tällä kaudella sarjassa kohtaavat HV71 ja Oskarshamn.

Sarja alkaa perjantaina 15. maaliskuuta ja se pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä. Putoaja on selvillä viimeistään perjantaina 29. maaliskuuta.

Oskarshamn varmisti jo hyvän aikaa ennen runkosarjan loppumista jäämisensä viimeiseksi. Joukkue jäi kuusitoista pistettä edellään olevasta HV71:stä.

Viidettä kauttaan korkeimmalla sarjatasolla pelanneelle Oskarshamnille kausi oli valtava pettymys. Nousun jälkeen joukkueen trendi oli ollut nouseva, mutta tällä kaudella romahdus oli suuri.

Edelliskausien tehopelaajien korvaaminen ei onnistunut, eikä edes huippukausia Oskarshamnissa pelannut Patrik Kalrkvist ollut aiempien kausien tasolla. Lisäksi joukkueen maaliin hankittu Marek Langhammer oli kauden suurimpia floppeja.

HV71:llä kausi oli toinen nousun jälkeen. Viime kaudella joukkue jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle ja tavoitteet olivat nykyistä sijoitusta korkeammalla. Kausi oli kuitenkin vaikea ja lopulta ero kolmanneksi viimeiseen Malmö Redhawksiin venähti 12 pisteeseen.

Myös HV71:n hankinnat ovat saaneet kovaa kritiikkiä osakseen. Varsinkin pitkän sopimuksen tehnyttä Tommi Tikkaa on pidetty jopa sarjan huonoimpana hankintana.
Keskinäiset ottelut ovat olleet runsasmaalisia näytöksiä, joissa HV71 on ollut niskan päällä lukemin 3–1.

» Lähetä palautetta toimitukselle