Guillet'n debyytti vakuutti Aravirran

LIIGA / Artikkeli
Robert Guillet saattaa olla Pelicansille tärkeä kokenut kettu kevään ratkaisupeleihin. Kanadalainen ei säihkynyt debyytissään millään osa-alueella, mutta valmentaja Hannu Aravirta vakuutteli tyytyväisyyttään Guillet’n otteisiin SaiPa-ottelun perusteella.

23 vaihtoa, tehokasta peliaikaa 14.08, yksi laukaus, hieman vastuuta ylivoimalla. 35-vuotias Robert Guillet pelasi varsin värittömän debyytin Pelicansin paidassa, mutta virheitäkään hän ei tehnyt. Sitä Hannu Aravirta oli toivonutkin.

- Olen tyytyväinen näkemääni. Voimakas pelaaja, jolla on hyvä liuku luistimessa. Sellainen debyytti, millaisen halusinkin nähdä. Ei tänään tarvinnut loistaa. Ammattimiehen suoritus, Aravirta suitsutti.

- Hän lähtenyt tekemään mitään ihmeellisyyksiä. Purki kiekot ulos, pelasi päätyyn, pelasi pelitavan eli 1-2-2:n mukaan, paikkasi pakkeja. Ei kiekonmenetyksiä, keskittyi vain pelaamiseen.

Itävaltalaisseura Graz EC:stä Pelicansiin siirtyneen Guillet’n edellisestä ottelusta oli ehtinyt kulua lähes kaksi viikkoa. Terve järki käski häntä pelaamaan rauhallisesti ensiesiintymisessään uudessa liigassa.

- Ehkä olin hieman hermostunut kiekon kanssa, sillä en halunnut yrittää liikoja ensimmäisessä pelissäni. Pitää yrittää tottua tempoon ja vasta sen jälkeen kontrolloida enemmän kiekkoa. On päästävä samaan vauhtiin keskushyökkääjän [Evan Schwabe] ja toisen laitahyökkääjän [Olli Julkunen] kanssa ennen kuin voin yrittää tehdä itse peliä, Guillet tuumi.

- Täällä pelataan nopeammin ja syötellään enemmän. Itävallassa sain pitää yksin enemmän kiekkoa, kun taas täällä kiekko pelataan useamman miehen kautta ylös.

SaiPa-ottelussa kanadalainen oli lähellä tehdä maalin ainoalla laukauksellaan. Guillet seisoi maalin edessä ylivoimalla maskimiehenä, ja kärkkäästi paluukiekkoon hyökättyään hän suti pelivälineen niukasti ohi maalin.

- Olisihan se ollut kiva osua siitä, mutta lopulta tuli 6-1-voitto, mitäpä väliä sillä maalilla olisi ollut. Joukkueen voitostahan tässä pelataan.

Guillet’n siirtyminen Pelicansiin ratkesi vasta aivan viime hetkillä ennen siirtoajan umpeutumista. Pelicansilla on jo riveissään muutamia konkareita, mutta toisaalta paljon vastuuta lepää nuorten runkomiesten harteilla. Guillet saattaa olla arvokas pelaaja kevään pudotuspeleissä, ja hän itsekin tietää, että kokemuksen pitää näkyä.

Pelicansilta on välillä puuttunut röyhkeyttä tiukoissa paikoissa. Ensiesiintymisensä perusteella Guillet vaikuttaa pätevältä mieheltä tämän puutteen täyttämiseen, sillä hän ei pelkää maalin edessä vääntämistä. Ylivoimalla hänelle sopii monenlaiset roolit.

- Olen pelannut sekä laukojana että maalin edessä, molemmat sopivat minulle ihan hyvin. Maalin edessä pitää yrittää päästä paluukiekkoihin ja ohjata laukauksia, mutta välillä voin liikkua sivummalle laukomaan. Ehkä maalin edessä on hieman luontevampi paikka minulle. Minusta on ihan mukavaa olla tönittävänä, puhelias kanadalainen virnisti.

- Odotan jo innokkaasti seuraavaa peliä. Tällä kertaa ensimmäiset puolitoista erää olivat aika vaikeita, sillä olimme harjoitelleet yhdessä vasta kerran. Pelin jälkimmäisestä puoliskosta pidin selvästi enemmän. Siksi uskon, että jatkossa saamme varmasti paljon aikaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle