Kiekko-Vantaan kolme toivomusta: Terveyttä, nauttimista ja onnistumisia

MESTIS / Artikkeli
Päävalmentaja Simo Mälkiä on kauteensa kohtalaisen tyytyväinen.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaan kausi on ollut ailahtelevainen, vaikka otteluista tulikin pisteitä sieltä täältä, mutta varsinaisen parannuksen joukkue on tehnyt maajoukkuetauon jälkeen. Esimerkiksi Kiekko-Vantaa on voittanut kuusi kotiottelua putkeen. Kolme toivomusta joulupukille on kuitenkin paikallaan.

Kiekko-Vantaan kausi on ollut alun kangertelun jälkeen jopa hyvä tai ainakin tyydyttävä. Se pysytteli pitkään pudotuspeliviivan tuntumassa ja sen alapuolella, kunnes joukkue löysi ratkaisun tehottomuuteen ja turhaan hermoiluun.

Päävalmentaja Simo Mälkiän mukaan joukkueen tavoite menestykseen vaatii petraamista henkisellä puolella. Hetki sitten Kiekko-Vantaa joutui erikoisen ongelman eteen, kun lohipaidat johtivat ottelua kahdella maalilla. Valmentajan mukaan joukkueella ei ollut kokemusta pelata johtoasemassa.

Pelikirjan merkinnöistä löytyy myös osa-alue, mikä on parantunut huomattavasti. Hyökkääjät ajavat vauhdilla maalille, mistä maalit lopulta syntyvät. Usein kiekon tuo ylös puolustaja tai laituri, ja sitä kautta joukkue pääsee nopeasti hyökkäyksiin.

Joulukuun 14. päivänä Kiekko-Vantaa nujersi kotonaan TUTOn numeroin 5-2. Voitto oli lohipaitojen kuudes perättäinen kotiluolassa. Kiekko-Vantaa on noussut yhdeksi kovakuntoisimmasta ryhmästä.

1. Onnistumisia laajemmalla rintamalla

Kiekko-Vantaa on ollut tilastojen valossa yhden hyvän ketjun varassa. Ykkösvitja Toni Leinonen-Julius Rantaeskola-Pekka Niemimaa on viimeistellyt yhteensä 28 maalia ja kirjauttanut 36 syöttöpistettä.

Muut ketjut on mehitetty tulevilla tähdillä. Jos ykkösvitja on tehokas, hakevat toiset ketjut isompaa roolia, ja näin ollen onnistumisia tarvitaan laajemmalla rintamalla, kuin yhden ketjun varassa.

Nelosketjun laituri Teemu Mielonen on noussut ratkaisijaksi ja tehomieheksi tekemällä 14 pistettä. Mäkisen veljeksistä onnistumisia on tullut Atelle 16 tehopistettä ja Mirollekin kuusi merkintää.

Toni Leinonen on pelannut hyvän kauden.
Toni Leinonen on pelannut hyvän kauden.

2. Terveystilanne kuntoon

Mälkiän toiveena on säästää pelaajia loukkaantumisilta. Terveystilanne näyttää kohtentuvan ajan kanssa, eikä uusia haavereita kaivata. Tällä hetkellä loukkaantuneina ovat Veltteri Lemmetty, Joel Lehtinen ja Samu Tuomisto.

Pitkään loukkaantuneena ollut puolustaja Arttu Savaloja on pelannut Porvoon Huntersissa, mutta harjoitellut lohipaidassa. Pian mies saadaan lohipaitoihin, kun vuokrasopimus päättyi joulukuun puolenvälin jälkeen.

Kevättä kohti Kiekko-Vantaa toivoo joulupukilta, että joukkue pysyy terveenä ja valmistautuneena aina tavoitteeseen asti. Yhteenkään loukkaantumiseen ei ole joukkueen näkökulmasta varaa.

Pekka Niemimaa on tuuletellut usein.
Pekka Niemimaa on tuuletellut usein.

3. Ratkaisut henkisellä puolella

Kiekko-Vantaa ei pelannut alkukaudesta huonosti, sillä tappiopeleistäkin tuli usein piste tai kaksi, kun joukkue kaatui vain jatkoerässä tai voittomaalikisassa. Pisteitä tuli tasaiseen tahtin, mutta tasaväkinen Mestis osoitti etunsa.

Päävalmentajan mukaan on tärkeää, että pelaajat nauttivat arjesta, tekevät harjoituksissa parhaansa ja ottavat ajan myötä isompaa roolia, kuten kävi Joona Harjamalle, joka iski ensimmäisen Mestis-osumansa vasta maajoukkuetauon jälkeen.

On tärkeää, että pelaajat antavat kaikkensa, heittäytyvät kiekon eteen ja ajelevat surutta miestä laidalle. On myös olennaista, että jokainen saisi menemisen meiningin arjen pienten asioiden kautta.

» Lähetä palautetta toimitukselle