Kolme väitettä Tapparasta: Supertähtien jättämille aukoille ei löydy korvaajia

LIIGA / Artikkeli
Haapala on yksi niistä pelaajista, jolta voidaan odottaa todellista läpimurtoa ensi kaudella.
Kuva © Timo Savela

1. Kristian Kuuselan ja Patrik Laineen menetykset ovat Tapparalle kriittisiä.

Tästä väittämästä tuskin kukaan voi olla eri mieltä. Kuusela ja Laine olivat Liigan mittapuulla miltei ylivertaisia yksilöitä. Joku voisi sanoa, että näitä herroja on mahdoton paikata.

Tapparan onni on, että heidän viime vuosien menestys on pohjautunut joukkueeseen eikä yksilöihin. Toisaalta ilman Laineen ja Kuuselan kaltaisia yksilöitä viime kausi olisi saattanut päättyä aivan kuten kolme edellistäkin finaalisarjaa.

Joukkue tuskin tulee kuitenkaan olemaan tässä. Nykyisessä kokoonpanossa on monta pelaajaa, jotka eivät ole vielä ottaneet viimeistä steppiään. Nimeltä mainittuina tällaisia herroja ovat esimerkiksi Henrik Haapala, Arttu Ilomäki sekä Jan-Mikael Järvinen.

Mikäli tilanne alkaa kuitenkin näyttää uhkaavalta, Mikko Leinonen varmasti raottaa kirstuaan.

2. Dominik Hrachovina pelasi viime kaudella verrattain helpot pelit. Nuoreen vahtiin ei edelleenkään ole tarpeeksi luottoa tiukan paikan tullen, siksi myös Lassila päätettiin hankkia.

Nykyliigassa on turha puhua helpoista peleistä. Uskoisin, että tällä kaudella Hrachovinalle annetaan todellinen mahdollisuus näyttää kykynsä ja taistella tosissaan ykkösmaalivahdin tittelistä.

Juha Metsola ja Tomi Karhunen ovat viime kausina pelanneet Hrachovinan edessä niin vakuuttavalla tasolla, että ykkösmaalivahdin paikan ottaminen on ollut käytännössä mahdotonta. Monessa muussa seurassa Hrachovina olisi ansainnut ykkösmaalivahdin paikan jo aiemmillakin kausilla.

Tällä kaudella asiaan saattaa tulla muutos. Teemu Lassila ei ole lähtökohtaisesti niin kova nimi kuin edeltäjänsä kirvesrinnoissa.

3. Tappara ei pelaa huonoa kautta, mutta kausi on silti huonoin vuotta 2012 seuranneella ajanjaksolla.

Tapparan dynastia on ollut viime kausina käsittämättömän vahva - tämä asettaa tietenkin joukkueelle myös kovat menestyspaineet. Pronssimitalitkin saattaisivat tuntua tässä kohtaa pettymykseltä, puhumattakaan neljännestä sijasta.

Nykyisellä kokoonpanolla en näe Tapparaa finaalipeleissä kauden lopussa. Muutaman täsmähankinnan myötä, ei ole lainkaan mahdottomuus, että kirvesrinnat tiensä sinne jälleen kuitenkin selvittäisivät. 

Maalivahtiosasto on lievästi heikentynyt. Puolustus on uusiutunut ja vanhojen sotaratsujen tilalle on saapunut nuoria, urallaan eteenpäin pyrkiviä, puolustajia. Hyökkäys huutaa vastuunkantajia. Jos niitä löytyy, tulee Tapparan kausi jatkumaan jälleen kerran pitkälle kevääseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle