Tappara uudistui mestaruuden jälkeen − Hrachovina: "Uusille pelaajille tulee mahdollisuus täyttää aukot"

LIIGA / Haastattelu
Hrachovina katsoo innolla alkavaan kauteen.
Hallitseva Suomen mestari Tappara lähtee alkavaankin kauteen yhtenä ennakkosuosikkina. Tamperelaisten maalivahtikaksikosta löytyy viime kauden tapaan Dominik Hrachovina.

Tappara lähtee mestaruuden jälkeiseen kauteen yhtenä ennakkosuosikeista. Tomi Karhunen torjui joukkueelleen mestaruuden, mutta hyvänä varamiehenä hääri nuori Dominik Hrachovina. Tšekissä varttunut maalivahti on puolet Tapparan pelaavasta maalivahtikaksikosta myös alkavalla kaudella.

− Joukkueena lähdemme menestymään alkavallakin kaudella. Päivä kerrallaan, naulaa Hrachovina.

Karhunen vaihtui täksi kaudeksi kokeneeseen Teemu Lassilaan. Hrachovina ylistää uutta maalivahtikollegaansa vuolaasti.

− Lassila on tietysti itseäni aika paljon vanhempi. Hän on ollut pitkän aikaa menestyvä maalivahti, joten minulla on paljon opittavaa häneltä. Yritän imeä hänen kokemuksistaan ja neuvoistaan mahdollisimman paljon itselleni.

Jussi Tapola jatkaa Tapparan päävalmentajana. Hrachovina painottaa, ettei mitään ennakkosuunnitelmia maalivahtien peluutuksesta ole tehty.

− Lähdemme samalta viivalta kauteen. Tasavertaisina. Se, kumpi saa kiekkoja paremmin kiinni, pelaa.

Omaa alkukauttaan Hrachovina summaa seuraavasti:

− Alkukausi on sujunut ihan hyvin. Vielä ei ole tullut tappiota omalle kohdalle, joten ei ole tarvinnut käsitellä niitä asioita.

− Pelit ovat tulleet vähän ryppäissä, joten tuntuman löytäminen on ollut välillä haastavaa. Harjoittelimme toki myös kovaa.

Tappara sai täksi kaudeksi muutaman erittäin mielenkiintoisen kiekollisen puolustajan, kun Valtteri Kemiläinen ja Otso Rantakari saapuivat Tampereelle.

Vaikka ei heti uskoisi, Hrachovina kokee, että kiekollisen taidon lisääntyminen saattaa aiheuttaa maalivahdin näkökulmasta enemmän tarkkailtavaa ja torjuttavaa.

− Puolustuksen uusiutuminen vaikuttaa omaan pelaamiseeni jonkun verran. Mukaan tuli muutama puolustaja, jotka yrittävät kiekon kanssa tehdäkin jotain, joten virheherkkyys kasvaa, puntaroi Hrachovina.

Sanontakin jo kertoo, että "jos et koeta, et voita". Koettamisesta saattaa syntyä myös epäonnistumisia. Uusien puolustajien myötä uudenlaiset torjuntatehtävät saattavat Hrachovinan mukaan yleistyä.

− Täytyy siis olla hereillä omassakin päässä, kun heillä on kiekko. Kun he yrittävät jotain hienoa ratkaisua, saattaa tilanne kääntyä nopeasti omiin, jos ratkaisu epäonnistuukin, vertailee Hrachovina nykypuolustusta viime kauden vastaavaan.

Joukkue tasaisempi kuin viime kaudella?

Viime kaudella Tapparan ykkösketju, jossa pelasivat Patrik Laine, Jani Lajunen ja Kristian Kuusela, tekivät leijonanosan kirvesrintojen pisteistä. Nyt ketjun laiturit ovat lähteneet muille maille jatkamaan uraansa, joten jostain on löydyttävä uusia pistelinkoja. Hrachovinalla on tähänkin asiaan ajatuksensa.

− Melkein sata pistettä lähti Laineen ja Kuuselan myötä. Heidän saappaitaan on lähes mahdoton täyttää, mutta muille pelaajille tulee mahdollisuus täyttää tyhjät aukot, Hrachovina järkeilee.

Puolustajissa on muutama pelaaja, jotka pystyvät tekemään kauden aikana kaksinumeroisen maalimäärän.

− Pisteet voivat jakautua enemmän hyökkäyksen ja puolustuksen kesken, sillä Rantakari, Aleksi Salonen ja Kemiläinen ovat erittäin halukkaita pisteidenteon suhteen.

Tapparan pelillistä identiteettiä ei unohdeta missään vaiheessa. Hrachovina on ollut kokemassa Tapparan nousukautta ja hän onkin sitä mieltä, ettei voittavaa taktiikkaa sovi vaihtaa.

− Kaikesta huolimatta jatkamme vanhalla hyvällä reseptillä. Kaikki tehdään kentällä yhdessä. Puolustuksen kautta lähdemme ja pelillinen kestävyys on erittäin tärkeä asia meille. Ilmeisesti olemme tehneet joukkueena ja organisaation oikein, kun olemme päässeet neljästi peräkkäin finaaleihin.

Liigaan on tullut täksi kaudeksi monia suomalaisia, ja miksei ulkomaalaisiakin huippupelaajia aina Juhamatti Aaltosesta ja Juha-Pekka Hytösestä lähtien. Hrachovina tietää miten tällaisiin virtuooseihin varaudutaan.

− Totta kai huippupelaajiin kiinnitetään enemmän huomiota. Kyllä heidät sitten viimeistään kultakypärästä tunnistaa, hymähtää Hrachovina.

Seura tekee kaltaisekseen

Hrachovina kertoo, että Tapparassa on tärkeää se, että peli ja siihen keskittyminen ovat tekemisen keskiössä. Kun nämä asiat ovat kunnossa, voi esimerkiksi pukukopissa keskittyä huumoriin ja vitseihinkin.

− Salonen, Veli-Matti Savinainen, Henrik Haapala ja Arttu Ilomäki pitävät koppiviihteestä huolen. Uusista nimistä Kemiläinenkin on erittäin hyvä koppipelaaja.

Mitä pelitouhuihin tulee, Hrachovinan filosofia on "joukkueen etu omien ennätystehtailujen edelle".

− Oma tavoitteeni kaudelle on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja lisäksi pitää joukkueessa omalta osaltani hyvää henkeä yllä. Joka päivä tehdään yhdessä töitä, päättää Hrachovina.

Hrachovina ja muu Tapparan joukkue pääsee jahtaamaan unelmiaan ja tavoitteitaan piakkoin, kun kausi käynnistyy ensi perjantaina kotiottelulla Ässiä vastaan. Ennen ottelua Tapparan mestaruusviiri nostetaan Hakametsän hallin kattoon.

EDIT: 13.9.2016 klo 23.25: Hrachovinan motto korjattu. Hrachovina ei suinkaan aseta omia ennätyksiään joukkueen edun edelle, vaan päinvastoin.

» Lähetä palautetta toimitukselle