Myös valmentajien kesken leimahti

MESTIS / Artikkeli
Poikkeuksellisen kuuma Mestis-ottelu kirvoitti joukkueiden päävalmentajat tiukkaan sanailuun ottelun jälkeen. Vantaan Harri Ahola syytti KooKoota näyttelemisestä. KooKoon Kolek puolestaan näki Vantaan pelaajien yrittäneen vahingoittaa vastustajiaan.

Aiemminkin kuumia otteluita pelanneiden Kiekko-Vantaan ja KooKoon kauden neljännessä kohtaamisessa taklattiin, väännettiin ja pelattiin jälkipeliä poikkeuksellisen paljon. Tunnetaso oli korkealla kuin tiukassa pudotuspelisarjassa parhaimmillaan tai pahimmillaan.

Vaikeaan rakoon joutunut päätuomari Antti Boman piti pelin melko hyvin hallussaan aluksi, mutta loppua kohden nähtiin kyseenalaisia ja ristiriitaisia vihellyksiä. Yhteensä Kiekko-Vantaa istui 15 ja KooKoo kymmenen kaksiminuuttista.

Lehdistötilaisuuden sanailu sai alkunsa, kun vantaalaisvalmentaja Harri Ahola kommentoi joukkueensa jäähyihin johtaneita syitä.

- Otamme sellaisia lapsusjäähyjä. Tämä on miesten peli, mutta meillä osa menee tilanteisiin mailan kanssa. Otetaan kampituksista ja huitomisista ihmeellisiä jäähyjä, Ahola aloitti.

style="border: solid 1px #ddd; border-right: solid 1px #ddd; padding: 4px;">,,

"Jokaisesta lavan päälle astumisesta mennään nurin ja loukkaannutaan."

- Otan siitä osan meidän piikkiin, mutta mielestäni niin hyvän joukkueen kuin meidän vastustaja on, ei tarvitsisi tuoda italialaista jalkapalloa tänne. Jokaisesta saatanan lavan päälle astumisesta mennään nurin ja loukkaannutaan. Se on mielestäni paskaa eikä sitä tarvita suomalaiseen jääkiekkoon, Ahola arvosteli kovin sanoin.

KooKoon valmentaja Vladimir Kolek puolestaan syytti kotijoukkuetta vahingoittamisyrityksistä ja nosti esille tilanteen, jossa taitosentterina tunnettu Jussi Haapasaari taklasi vieraiden kanadalaisvahvistusta Kory Bakeria. Miehet olivat menossa laitaa kohti, ja Baker oli taklaushetkellä irti laidasta. Mitään erityisen törkeää tilanteessa ei toimittajan silmin nähtynä ollut.

- Valitettavasti vastustaja pelasi niin, että halusi vahingoittaa meidän pääpelaajia. Ja osin myös onnistui. Bakeria taklattiin kulmassa niin, että oli lähellä joutua sairaalaan. Taklaaja sai vain 2+10. Miksi ei annettu isoa rangaistusta? Kolek ihmetteli.

- Haluan, että tilanne katsotaan liitossa nauhalta ja käsitellään sen jälkeen, tshekkivalmentaja vaati.

- Bakerin polvi meni, mutta hän halusi pelata. Hän piti jääpussia vaihtojen välissä. Muitakin kolhuja tuli. En osaa vielä vastata, tuliko pahempia, Kolek kertoi.

Kolek vaati myös joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa lisärangaistusta Vantaalle. Kyseisessä ottelussa Kiekko-Vantaan Jarmo Jokila sai päähän kohdistuneesta taklauksesta pelirangaistuksen hypättyään pienellä vauhdilla taklaustilanteessa. Jääkiekkoliitossa katsottiin, ettei aihetta jatkotoimenpiteisiin ollut.

Lisärangaistusten vaatimiset saivat Harri Aholan kuohahtamaan.

- Me arvostamme hyviä pelaajia. Ei me ketään jahdata. Iso mies, lopeta tuollainen kitinä! Edellisestä pelistä ei tullut mitään. Nyt ei tapahtunut mitään. Sinulla on (puolustaja Jani) Honkanen koko ajan meidän parhaan pelaajan Jokilan niskassa. Sinulla on hyvä joukkue ja olet varmasti hyvä valmentaja, mutta lopeta tuo kitinä, se ei sovi tänne.

- Jääkiekko on aika yksinkertainen peli. Joko pelataan jääkiekkoa tai sitten ei pelata ja keskitytä siihen. Katsokaa realistisella silmällä, mitä tuo peli oli. Ei minulla ole mitään Vantaata vastaan, mutta toiset pelaajat haluavat pelata jääkiekkoa ja toiset eivät. Se on mielestäni väärin, vastasi Kolek.

» Lähetä palautetta toimitukselle