Riku Rahikaisella onnistunut alku lohipaidassa

MESTIS / Artikkeli
Pohjois-Amerikasta juurilleen Vantaalle palannut Riku Rahikainen esiintyi torstaina edukseen järvenpääläisyleisön edessä. Isokokoinen hyökkääjä on sopeutunut tuttujen naamojen joukkoon nopeasti ja tehot 1+1 ensimmäisestä kolmesta pelistä lupaavat hyvää loppukautta ajatellen.

Riku Rahikaisen K-Vantaassa pelaamasta kolmesta pelistä ovat kaksi ensimmäistä päättyneet voittoon. Vaasan- ja Mikkelin-reissujen jälkeen lohipaidat kokivat kuitenkin heikohkon esityksen jälkeen karvaan 7-3-tappion paikallisvastustaja Haukoille, eikä Rahikaisen tarvinnut kauaa miettiä, miksi ottelusta ei irronnut pisteitä.

- Meille tuli aika paljon virheitä, joita ei olisi saanut tulla. Liike puuttui täysin ja asennekin olisi voinut olla parempi. Oli aivan erilaista peliä kuin mitä kahdessa edellisessä pelissä, tuumi Rahikainen.

Toisen erän lopppupuoliskolla Rahikainen pääsi iskemään 4-3 kavennusmaalin Jani Södön hienosta esityöstä. Mies itse oli tyytyväinen varsin näyttävään osumaansa, joka jäi vantaalaisten viimeiseksi.

- Södö näki mut hyvin laidassa ja olin hyvässä vauhdissa, joten pääsin siinä hyvin pakin ohitse. Längissä oli tilaa, niin päätin siitä laukasta, hyvä että meni näin, Rahikainen iloitsi.

Vaikka ottelun päätuomari Emil Bruinsslotin linja tuntui illan aikana heittelevän, ei Rahikainen valmentajansa Jarmo Kaupin tapaan pitänyt sitä syynä lohipaitojen seitsemään kaksiminuuttiseen. Molemmat olivat sitä mieltä, että K-Vantaan iltaan mahtui aivan liikaa hölmöilyjä.

- En lähde tuomarin linjaa kommentoimaan, mutta kyllä niitä jäähyjä vihellettiin meille ihan aiheesta, Rahikainen totesi.

Illan omaan esitykseensä vantaalaissyntyinen pelaaja oli yleisesti ottaen kohtuullisen tyytyväinen, vaikkei joukkue pisteitä Järvenpäästä saanutkaan.

- Parantamisen varaa on tietenkin aina, mutta tuli maalikin tehtyä eli ihan ok. Tyytyväinen ei kuitenkaan voi olla kun hävittiin, mies pohti.

Pohjois-Amerikkaan lähtenyt, mutta nivusvamman takia Suomeen palannut Rahikainen on kolmessa ottelussa napannut tililleen kaksi tehopistettä ja 23-vuotias hyökkääjä on yleisestikin tyytyväinen edesottamuksiinsa. Vähäisestä pelituntumasta huolimatta hän on ollut lohipaidassa jopa kentän parhaimmistoa.

- Hyvin lähti homma sujumaan ja hyvin olen päässyt peliin mukaan vaikken ollutkaan juuri pelannut tällä kaudella. Reväytin nivuseni siellä jenkeissä, eli tulin olemattomalla pelituntumalla tänne. Kohtalaisesti on kuitenkin sujunut, onneksi.

KJT:ssä muutama vuosi sitten kiekkoillut Rahikainen pitää Mestistä kovana, mutta aliarvostettuna sarjana.

- Hyvä sarjahan tämä on, ei siitä päästä mihinkään. Täällä mennään kovaa ja sehän sopii.

» Lähetä palautetta toimitukselle