Toisen ottelun sankarit ja surkeat

NHL / Artikkeli
Jatkoaika oli paikalla toisessakin NHL Premiere -kohtaamisessa Helsingissä. Yksilösuoritukset eivät jääneet huomiotta tälläkään kertaa.

Florida Panthers toimi nyt illan isäntänä, mutta se ei paljon pantteripaitoja auttanut. Chicago jyräsi vaisun Floridan 4-0. Lauantai-illan herrasta ja hidalgosta ei ollut siis epäselvyyttä.

Jatkoajan toimitus löysi jälleen molempien joukkueiden onnistujat sekä epäonnistujat.

Chicago Blackhawks

SANKARIT


John Madden: Miehen nimeä ei löydy ottelun pistetilastoista. Ei tarvitsekaan. Pelasti koko joukkueen monelta vastustajan maalilta maailmanluokan karvauspelillä. Liikkui hyvin koko kaukalon leveydellä ja taklasi Blackhawks-pelaajista eniten. Oli tasaisen varma aloituksissa. Suurin yksittäinen syy Antti Niemen nollapelille maalivahtia itseään lukuun ottamatta.


Antti Niemi: Nollapelin merkitystä kotiyleisön edessä on vaikeaa vähätellä, vaikka joutui vasta kolmannessa erässä töihin. Pelasi kuitenkin varmasti koko ottelun. Ei hötkyillyt eikä hermoillut. Sivuttaisliikkeissä todella nopea. Mukaan mahtui muutama todellinen haamupelastus.


Brian Campbell: Pelasi kerrankin seitsemän miljoonan dollarin palkkansa arvoisesti. Liikutti jalkojaan kentän kummassakin päässä, osallistui hyökkäyksiin, muisti puolustaa ja laukoi tulisesti. Lämärillä isketty ylivoimamaali oli juuri sitä Campbellia, jota kaivattaisiin jokaiseen otteluun.

SURKEAT

Brent Sopel: Hyvin esiintyneen joukkueen kankein ja kulmikkain kiekkoilija. Säästyi muun joukkueen mukana suuremmilta virheiltä, mutta ei tehnyt mitään, minkä vuoksi miestä pitäisi peluuttaa esimerkiksi Jordan Hendryn sijaan. Vauhti ei vain enää riitä.

Andrew Ladd: Kolmosketjun vaisuin pelaaja. Ei käyttänyt kokoaan hyödykseen. Ei rymistellyt eikä taklannut. Katosi täydellisesti.

Ben Eager: Kulutti suurimman osan energiastaan perjantain ottelussa. Sähisi muutaman kerran näyttävästi, mutta ei ollut sellainen piriste kuin parhaimmillaan.

Florida Panthers

SANKARIT


Jordan Leopold: Äärimmäisen älykäs ja hyvin peliä lukeva puolustaja teki Floridan virheettömimmän suorituksen. Se riitti kolmeen pantteri-logoon.


Cory Stillman: Joukkueen nestori jaksoi yrittää sähäkästi läpi ottelun eikä valahtanut muun joukkueen laamamaiselle tasolle. Floridan kakkosketju Stillman-Reinprect-Frolik oli tänään joukkueen ehjin koostumus.


Dmitri Kulikov: Kahdeksantoistavuotias venäläinen ei yltänyt ihan samanlaiseen loistosuoritukseen, kuin perjantaina. Kulikov oli silti Floridan harvoja pelaajia, jotka uskalsivat yrittää ja olla juonikkaita. Mieheltä nähtiin tänään pari upeaa kiekonriistoa ja nousua.

SURKEAT

Rostislav Olesz: Oli tänäänkin auttamattomasti pihalla ja pelasi äärimmäisen pehmeästi. Koko Oleszin ketju kärsi miehen heikkoudesta.

Stephen Weiss: Eipä nähty tänäänkään sitä parasta Weissiä. Mies oli Helsingissä kaukana parhaasta suoritustasostaan.

Radek Dvorak: Alkaa näköjään Dvorakinkin ura olla ehtoopuolella. Mies ei saanut mitään aikaiseksi kentällä ja oli lähinnä omien tiellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle