Toronton huippuottelu päättyi Ruotsile - Tšekin taistelu onnistui

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Näin hyvältä tuntui Tšekin voittomaali.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Toronton lohko etenee Ruotsin komennossa. Kaikkien joukkueiden pudotuspelihaaveet elävät yhä.

Ruotsin ja Venäjän välillä pelattiin ehkä turnauksen jännittävin ottelu, joka olisi voinut ratketa kummin päin tahansa. Voiton nappasi lopulta länsinaapuri, jonka pistesaldo on nyt täydet yhdeksän pistettä.

Ottelussa nähtiin kaksi kahden maalin miestä: Ruotsin Gustav Forsling ja Venäjän Vjatšeslav Leštšenko iskivät molemmat pari osumaa. Ratkaisumaali merkittiin Alex Holmströmille.

- Teimme sen, mitä piti. Taistelimme, taklasimme ja yritimme saada kiekon verkon perukoille, sanoi Ruotsin William Lagesson.

Tanska taipui loppuhetkillä

Tanskan ja Tšekin välillä nähtiin tiukka taistelu, joka ratkesi jälkimmäisen joukkueen eduksi vasta jatkoerässä. Tanska oli kiinni kolmessa pisteessä vielä reilut kolme minuuttia ennen loppua, mutta Dominik Kubalik toi joukkueensa tasoihin.

Jatkoerässä Tšekin David Pastrnak teki joukkueelleen tärkeän voittomaalin, jonka avulla Tšekki paranteli asemiaan taistelussa karsintasarjan välttelystä.

Tanska oli ottelussa tuttujen miesten, ykkösnyrkin Nikolaj Ehlersin, Mads Ellerin ja Oliver Bjorkstrandin sekä maalivahti Georg Sörensenin varassa. Hyvä taistelu palkittiin kuitenkin vain pisteellä.

B-lohkon tilanne on kutkuttava. Ruotsilla on yhdeksän pistettä, Venäjällä viisi ja Tšekillä sekä Tanskalla kaksi ennen päätöskierrosta. Sveitsi on kolmessa pisteessä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Tiistaina kohtaavat Tanska ja Sveitsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle