Kapteeni Lazar: "Kanada on palannut takaisin huipulle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lazar oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.
Curtis Lazar johdatti Kanadan nuorten maailmanmestaruuteen kotikisoissa.

Nuorten MM-kisojen huippujännittävän finaalin päätyttyä Kanadan kapteeni Curtis Lazar pääsi vihdoin nostamaan mestaruuspokaalin päänsä päälle. Ottelun jälkeen Lazar oli luonnollisesti yhtä hymyä.

− Surrealistinen tunne. Syke alkaa vasta pikku hiljaa laskea, Lazar nauroi.

"Voimme pitkästä aikaa kutsua tätä Kanadan peliksi"

Ottelu näytti ratkeavan heti alussa, kun Kanada iski kaksi salamamaalia. Toisen erän puolivälissä johto oli jo 5-1.

− Yllätimme Venäjän ja saimme fanit heti mukaan otteluun, mutta sitten sorruimme jäähyilyyn.

− Jääkiekon hienous on se, että tilanteet voivat muuttua nopeastikin. Venäjällä on hyvä joukkue.

Tilanteet todella muuttuivatkin. Venäjä kiri toisessa erässä maalin päähän ja kolmas erä oli todellinen jännitysnäytelmä.

− Toisella erätauolla puhuimme, että yhden maalin johto riittää kyllä meille. Pari aloitusta omassa päädyssä aivan lopussa pisti homman vielä jännittäväksi.

− Aloimme taas nauttia pelaamisesta ja hymyillä vaihtopenkillä.

Lazar oli mukana myös vuosi sitten Malmössä. Tuolloin Kanadan turnaus päättyi pettymykseen. Venäjä oli tuolloin vahvempi pronssiottelussa, ja Kanada jäi ilman mitaleja.

− Viime vuoden turnaukseen verrattuna olo on täysin erilainen. Nyt pelaamisemme puhui puolestamme.

Kanada palasi takaisin juniorijääkiekon huipulle muutaman laihemman vuoden jälkeen. Kanadalaiset ovat olleet edellisen kerran mitaleilla vuonna 2012, jolloin saaliiksi jäi pronssia.

− Voimme pitkästä aikaa kutsua tätä Kanadan peliksi. Kanada on palannut takaisin huipulle, Lazar julisti.