Kanadalle valtava helpotus MM-kisojen alla – Macklin Celebrinille ei pelikieltoa laitataklauksesta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Celebrini on Kanadan käytettävissä heti avausottelussa.
Kuva © Getty Images
Kanadan U20-joukkue sai kuulla helpottavan uutisen MM-kisojen alla, kun harjoitusottelussa Sveitsiä vastaan ulosajon saanut huippulupaus Macklin Celebrini selvisi tilanteesta ilman pelikieltoa.

Nuorten MM-kisoihin valmistautuva Kanada sai kuulla tapaninpäivänä käynnistyvän turnauksen alla helpottavan uutisen, kun huippulupaus Macklin Celebrini selvisi ilman pelikieltoa taklauksestaan Sveitsin Leo Braillardiin.

Celebrini ajettiin ulos Kanadan perjantaisen Sveitsi-harjoitusottelun toisessa erässä taklattuaan Braillardin laitaan. IIHF kertoi tiedotteessaan, että sen kurinpitolautakunnalla on velvoite tutkia kaikki mahdollisia kurinpitotoimia vaativat tapaukset turnausta edeltävistä harjoitusotteluista. 

Kurinpitolautakunta totesi tiedotteessa, että Celebrinin ulosajo oli oikeutettu taklauksen seurauksena, mutta se ei nähnyt erillistä tarvetta pelikiellolle. Täten kahdessa harjoitusottelussa tehot 1+4 iskenyt Celebrini on oikeutettu pelaamaan jo Kanadan MM-kenraalissa Yhdysvaltoja vastaan lauantai-iltana.

Kanada aloittaa varsinaisen kisaurakkansa tapaninpäivänä Suomea vastaan. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa kello 15.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle