Syntymäpäiväjuhliaan viettänyt Lauri Sinivuori: "Meillä on tosi hyvä nippu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sinivuori pelasi kuluneen kauden HIFK:n alle U20-joukkueessa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Suomi otti kolmannen voittonsa U18 MM-kisoista sunnuntaina, kun se kaatoi täpötäyden hallin edessä Slovakian maalein 4–0. Suomen joukkueessa viiletti syntymäpäiväsankari Lauri Sinivuori, joka täytti 18 vuotta.

Suomi voitti jo kolmannen pelinsä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, kun se kaatoi Slovakian maalein 4–0. Kaikki ottelun maalit syntyivät avauserässä.

Pikkuleijonien kakkoskentän laidassa pelasi Lauri Sinivuori, joka oli tyytyväinen joukkueen esiintymiseen kolmen erän mitassa, vaikka maalit kasautuivatkin ensimmäiseen erään.

– Meidän pelimme näytti ihan hyvältä. Tulimme kovaa ensimmäiseen erään ja saimme heti neljä maalia siihen. Toinen ja kolmaskin oli hyvää peliä, vaikka maaleja emme saaneet.

Pikkuleijonien ottelujen alut ovat olleet turnauksessa tehokkaita, sillä kolmen avauserän yhteenlaskettu maaliero on Suomen hyväksi 8–0. Tehokkaista aluista Sinivuori antaa kiitosta joukkueen fysioterapeutille.

– Meidän fysioterapeuttimme Osku vetää meille alkulämmöt, kyllä se lähtee siitä. Siihen päälle kun kapteenisto ja valmentaja puhuttavat kopissa, niin siitä se tulee.

Joukkueen fysioterapeuttina työskentelee entinen Liiga-kiekkoilija Oskari Korpikari.

Nuorisomaajoukkueet ovat tulleet tutuiksi Sinivuorelle parin viime kauden aikana, minkä myötä myös monet pelaajat ovat hänelle tuttuja. Sinivuori antaakin suitsutusta tutuksi tulleelle porukalle

– Meillä on tosi hyvä nippu kasassa. Olemme pitkään olleet jo samaa porukkaa sieltä U16-vuodelta asti ja nyt se huipentuu.

Syntymäpäiväsankari

Ottelu oli erityinen Sinivuorelle, sillä sunnuntaina juhlittiin voiton lisäksi hyökkääjän syntymäpäivää, kun mittariin tuli 18 vuotta. Muutosta ottelurutiineihin juhlapäivä ei kuitenkaan tuonut.

– Pientä lisäbuustia se toi, mutta tavallisilla rutiineilla silti menin.

Suomen turnaus jatkuu tiistaina ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Sinivuorella on selvät sävelet kohti tulevaa kamppailua.

– Hyvillä mielin Yhdysvallat-kamppailua kohti. Huomenna on vapaapäivä, pitää vetää joku jumppa ja latautua siinä. Todella kova kamppailu varmasti tulossa.

Sinivuoren mukaan joukkueella riittää parannettavaa vielä, vaikka toistaiseksi tappioita ei ole tullut vyölle.

– Turnauksen edetessä pitää totta kai kehittyä joka osa-alueella. Yritetään vaan olla pienissä asioissa parempi peli peliltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle