Rögle BK vei CHL-mestaruuden − Daniel Zaar vastasi voittajien molemmista maaleista

CHL / Raportti
Rögle BK:ta edustava Valtteri Kemiläinen pääsi juhlimaan toista kertaa lyhyen ajan sisään.
Rögle BK otti historiansa ensimmäisen suurvoiton, kun joukkue voitti CHL:n finaalissa Tapparan 2–1. Joukkueella ei aikaisemmin ole edes yhtään Ruotsin mestaruutta, parhaana saavutuksenaan viime kevään finaalipaikka.

Tunnelma Ängelholmissa oli hieno heti ottelun alusta alkaen. Kotiyleisön riemuksi Rögle BK meni johtoon vain kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Daniel Zaar pääsi ensimmäisenä paluukiekkoon ja siirsi sen ohi Christian Heljangon.

Tappara oli pääosin alakynnessä, pois lukien sen ajan, kun Tyler Morleyn johtama ketju oli vierailta jäällä. Aivan erän viimeisten minuuttien aikana kirvesrinnatkin alkoivat saada otetta pelistä. Liian monet Tapparan laukaukset suuntautuivat kuitenkin ohi. Lisäksi viimeistä edellisellä minuutilla kiekko pomppasi Anton Levtchin lavan yli lähes varmassa maalipaikassa.

Toisen erän toisella minuutilla Patrik Virta petasi loistopaikan Kristian Tanukselle, mutta tämän laukaus osui maalirautoihin. Levtchi puolestaan epäonnistui jo toistamiseen huippupaikassa laukomalla ohi. Toisessa päässä Mattias Sjögren pääsi läpi joutuen Heljangon pysäyttämäksi.

Ensimmäisestä erästä selvittiin ilman rangaistuksia, mutta 27. minuutin kohdalla Tanus sai komennuksen rangaistusaitioon, ja sen aikana Zaar iski ottelun toisen osumansa. Zaar palasi Rögle BK:n riveihin, kun Torpedon KHL-kausi päättyi olympiatauolla.

Toisessa erässä ei enää lisämaaleja nähty. Sen sijaan kolmannen erän alussa Waltteri Merelä onnistui viimein tekemään Tapparan avausmaalin komealla rannelaukauksella. Toisessa päässä Heljanko venytti maagisen mailapelastuksen minuutteja myöhemmin.

Dennis Everbergin rangaistus avasti Tapparalle paikan tasoitukseen, mutta ylivoima oli tehotonta. Everberg pääsi vielä läpiajoon rangaistuksena päätyttyä, mutta tällä kertaa tolpat olivat Tapparan puolella.

Tappara sai kunnon painostusta päälle päätöserän jälkimmäisen mainoskatkon jälkeen. Joona Luodolla oli paikka maalin edessä, utta hän ei onnistunut. Juuri siinä vaiheessa, kun yleensä maalivahtia lähdetään ottamaan pois, Rögle BK sai purettua painetta sopivasti, ja piti näin johtonsa loppuun asti.