Tappara jyräsi CHL-välieriin pudottaen puolivälierissä hallitsevan mestarin Röglen

CHL / Raportti
Savinainen laukoi illan ottelussa kaksi osumaa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tapparan ja Röglen CHL-puolivälieräsarjassa riitti panosta myös ratkaisuotteluun. Nokia-areenalla pelatun ottelun jälkeen Tappara jatkoi välieriin yhteismaalein 7–4. Ratkaisuottelun sankariksi nousivat Kristian Tanus kolmella syöttöpisteellä ja Veli-Matti Savinainen sekä Niko Ojamäki kahdella osumalla.

Tapparan ja Röglen välinen CHL-puolivälieräsarjan avausosa oli jännittävä, joka päättyi Röglelle lukemin 3–2. Nokia-areenalla nähdyn ratkaisevan toinen osan jälkeen Tappara jatkoi matkaa välieriin yhteismaalein 7–4. Välierät käynnistyvät tammikuun toisella viikolla ja Tapparaa vastaan tulee joko EV Zug tai HK Mountflied.

Avauserä oli tarkkaa peliä

Maaliton avauserä oli ajoittain sekavahkoa kiekottelua, mutta pääsääntöisesti pudotuspelien arvoisesti tarkkaa peliä. Erän alkupuolella Tappara puolusti omaa aluettaan mallikkaasti, sillä Röglen ensimmäinen laadukas maalipaikka tuli nelosketjun hyökkäjien Linus Sandinin ja Adam Edströmin toimesta. Tuo hyökkäys avasi vieraiden peliä ja joukkue pääsikin paremmin Christian Heljangon maalille, jonka vuoksi hän joutui Christoffer Rifalkia enemmän venymään kiekon eteen.

Vieraat nostivat erän edetessä karvaustaan, joka aiheutti ajoittain Tapparalle ongelmia. Jussi Tapolan ryhmä vyöryi kuitenkin hyökkäysalueelle laadukkaan syöttöpelin ansiosta. Erän toisella puoliskolla Oskar Stål Lyrenäs oli lähellä avata vanhanaikaisella ottelun maalinteon, mutta Heljanko sai viime hetkellä mailaa väliin ja torjui kiekon maaliviivalta. Erän viimeisellä minuutilla Valtteri Kemiläinen huitoi ottelun ensimmäisen kaksi minuuttisen.

Toisessa erässä juhlittiin kolmea maalia

Nopeatempoisen toisen erän kahdella ensimmäisillä minuuteilla Tapparalla oli Kemiläisen rangaistuksesta huolimatta parhaimmat maalintekopaikat. Erikoistilanteen jälkeen Jori Lehterä iski Kristian Tanuksen loistavasta syötöstä yhteismaalit tasoihin. Maalin jälkeen Tappara pyöritti pitkänkin tovin hyökkäystään Röglen puolustusalueella, mutta Rifalk selvitti tilanteen ilman uutta takaiskua.

Rögle sai erän ensimmäisen hyökkäyspäädyn aloituksen, kun erää oli pelattu reilu kahdeksan minuuttia. Isäntien vahvan erän seurauksena Heljangolla oli rauhallista maalin suulla, mutta hän oli kuitenkin valppaana vieraiden hyökätessä. Lehterä esitti erässä maagista pelisilmäänsä, koska hän vapautti joukkuetovereitaan loistaville maalintekopaikoille näyttävillä syötöillään.

Erän loppupuolella Tanus syötti komeasti Veli-Matti Savinaiselle, joka laukoi Tapparan yhteismaaleissa johtoon. Rögle ei lannistunut tästä ja Edströmin kauden ensimmäinen CHL-maali tasoitti jälleen yhteismaalit.

Tappara jyräsi välieriin

Kolmas kaksikymppinen alkoi Röglen vahvalla paineella ja Tappara oli ajoittain pinteessä. Brady Ferguson ohitti Heljangon, mutta laukaus viuhui ruotsalaisten epäonneksi tolppaan. Erän edetessä isännät saivat koneitaan käyntiin ja alivoimallaan pakotti vieraat ottamaan oman rangaistuksen. Kummallakin joukkueella oli vaikeuksia luoda maalipaikkoja omilla erikoistilanteillaan, vaikka Tapparalla kiekko pysyi vieraita paremmin hyökkäysalueella.

Tasakentällisin isännillä oli vaikeuksista huolimatta pääsääntöisesti kiekosta hallinta. Tuomareilla meni ottelun loppua kohden muutamia rangaistuksen arvoisia tilanteita kummaltakin joukkueelta ohi, joka herätti hetkittäin hiljaisen yleisön. Tapparalle tuli iso mahdollisuus nousta ylivoimalla johtoon, jonka Niko Ojamäki hyödynsi Tanuksen ja Savinaisen esityöstä.

Ennen Ojamäen maalia Heljangon päälle kaatui joukkuetoveri sekä vastustajan pelaaja. Maalin jälkeen kotijoukkue puolusti fiksusti johto-osumaa pitäen vieraat pois hyviltä maalintekopaikoilta. Ottelun viimeiset maalit laukoivat Ojamäki ja Savinainen tyhjään verkkoon.