Eetu Tuulola sai viimeinkin hanat auki – joukkuekaverit järjestivät märän yllätyksen

LIIGA / Haastattelu
Eetu Tuulola jatkoi jo toisessa pelissä peräkkäin kolmen tehopisteen iltojaan, nyt Rauman Lukkoa vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Eetu Tuulola aloitti Ilves-uransa maalilla syyskuussa Ässiä vastaan, ja kaikki odottivat kovia tehoja kaudelle. Toisin on kuitenkin käynyt, mutta nyt tuntuu, että kahden viimeisen pelin tehot ovat nostaneet sen Tuulolan esiin, jota hänestä on odotettu.

Tällä viikolla pelattu Sport–Ilves-ottelu ei ollut varmasti kiekkoa seuraavalle yleisölle kovin järisyttävä. Yhdelle Ilveksen pelaajalle peli oli kuitenkin hyvin merkityksellinen, nimittäin Eetu Tuulolalle. Tuulolan peräti 47 ottelun maaliton putki katkesi, ja hän ymmärrettävästi tuuletti maaliaan villisti.

Liigan kärkikamppailussa Ilves–Lukko moni Ilves-fani varmasti salaa toivoi, olisiko kuuluisa ketsuppipullo auennut ja Tuulola puhkeamassa kukkaan juuri kauden tärkeiden pelien alla.

Eikä Ilves-fanien tarvinnut pitkään jännittää, miten Tuulolan maalivireen käy. Ajassa 4.43 Tuulola teki 1−0-maalin ja Ilveksen kannattajien riemu repesi kattoon. Ilveksen kannattajat taputtivat seisaaltaan ja huusivat rytmikkäästi "Eetu, Eetu". 

− Meillä on niin hienot fanit, ja onhan tuo hienoa, kun kuulee oman nimensä ja kannattajien laulun. Meidän fanimme ovat jaksaneet tukea meitä vaikeinakin hetkinä, ja iso kiitos heille valtavasta tuesta ja kannatuksesta.

Tuo sama huuto toistui vielä Tuulolan toisen maalin jälkeen sekä ottelun päätyttyä Ilveksen faniryhmän huutaessa ottelun ratkaisijan nimeä.

Nyt kun Ilveksellä on enää neljä peliä jäljellä ja alla tärkeä voitto Lukosta, niin runkosarjan voitto on Tuulolan mukaan ilman muuta tähtäimessä.

− Runkosarjan voittoa haluamme, mutta se on vain välietappi ja mestaruus on ykköstavoite. Tällä joukkueella on mahdollisuudet vaikka mihin. Kun pelimme kulkee, niin meitä on vaikea voittaa. Tänäänkin meiltä oli todella kliininen esitys, ja pidimme Lukon pois maalipaikoilta.

Tuulola kun on kerran voittanut mestaruuden niin hän tietää, että monta kiveä on käännettävä ennen kuin mestaruusmaljaa pääsee nostamaan. Kutkuttava haave on päästä pelaamaan finaalit isoveljen, Joni Tuulolan, Tapparaa vastaan.

− Olisihan se unelma pelata finaalit Tapparaa vastaan paikallispeleinä. Kyllä minulle kävisi oikein hyvin, että perheessä Jonilla olisi CHL-mestaruus ja minulla Liiga-mestaruus tältä kaudelta, Tuulola naurahtaa.

Tuulola tuli haastatteluun märkänä, kun joukkuekaverit järjestivät hänelle kunnon pullosuihkutuksen astuessaan tv-haastattelusta viimeisenä koppiin. Tuo kyllä kertoo paljon, kuinka hyvä henki joukkueessa tällä hetkellä on.

» Lähetä palautetta toimitukselle