HIFK:n Johanna Kemppainen odottaa finaalisarjasta tahtojen taistelua − "En usko, että ratkeaa kolmessa pelissä"

Naisten Liiga / Haastattelu
Johanna Kemppainen ei usko, että tuleva finaalisarja ratkeaa kolmessa ottelussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kokenut hyökkääjä Johanna Kemppainen antoi HPK:lle kunnian kovasta vastuksesta. Välieräsarjan myötä HIFK pääsee yrittämään Kiekko-Espoota vastaan historiansa toista Suomen mestaruutta. Kemppaisen mukaan odotettavissa on kova paikalliskamppailu, joka tuskin ratkeaa nopealla kaavalla.

Johanna Kemppainen iski voittomaalin ratkaisevassa neljännessä välierässä HPK:n verkkoon toisessa erässä. Maali vei helsinkiläiset 2−1-johtoon ottelussa, joka päättyi lopulta 4−1. Keskushyökkääjä Kemppainen, 26, teki myös joukkueensa avausmaalin.

− Tuntui, että meillä on kolmosketjussamme kemiat löytyneet hyvin ja peli sujuu. Yhteispeli toimii tosi hyvin. Toisessa maalissani oli karvaustilanne, jollaiset ovat olleet osa meidänkin ketjumme peliä.

Yhdessä erässä näytöt pöytään

HIFK lähti ottelusarjaan runkosarjan kakkossija takataskussaan. HPK:n sijoitus oli hallitsevan mestarin vanavedessä kolmas. Kaksikko oli vääntänyt aiemminkin tällä kaudella kiihkeästi vastakkain.

− Asetelmahan oli tiukka, sillä HPK oli ollut kova tällä kaudella. Tiesimme, että he tulevat haastamaan meidät kunnolla. Olemme nostaneet omaa tasoamme jokaisessa pelissä, ja viimeisissä peleissä näytimme, mihin pystymme. Vastustaja pystyi kyllä haastamaan, mutta me halusimme voittoa enemmän. Tänään se tuotti tulosta. Yleensä pelit ratkeavat näihin asioihin, Kemppainen ruoti finaalipaikan ratkettua.

Sunnuntain kamppailu kääntyi Stadin Gimmoille toisessa erässä, jossa he tekivät kaksi osumaa ja karkasivat kahden maalin päähän vastustajastaan. Laukaukset menivät keskimmäisellä kaksikymppisellä HIFK:lle peräti 17−2.

− Teimme niitä asioita, joita olemme sopineet: karvasimme kovaa, emme päästäneet kaveria meidän alueellemme ja pidimme kiekkoa. Taistelimme jokaisesta irtokiekosta. Siinä onnistuimme tänään tosi hyvin, kiitteli Kemppainen.

Kaksi kovaa kohtaavat jälleen

HIFK kohtaa viikon päästä lauantaina alkavassa finaalisarjassa Kiekko-Espoon. Joukkueet mittelivät kauden huipennuksessa myös vuosi sitten. Tuolloin punapaidat juhlivat historiansa ensimmäistä Suomen mestaruutta Nordiksen jäällä sarjan päätteeksi.

− Täytyy tiedostaa, että Kiekko-Espoo haluaa varmasti haastaa meidät viime kauden karvaan tappion jälkeen. Se on henkistä taistelua, kun kamppaillaan vielä tällä tavalla paikalliskamppailuja. Muutamat pelaajat ovat vaihtuneet, mutta lähtökohtaisesti joukkueet lähtevät samoilla taktiikoilla näihinkin finaaleihin.

Suomen mestaruus heltiää muiden ottelusarjojen tapaan paras viidestä -systeemillä. Runkosarjan voittaneella espoolaisjoukkueella on kotietu itsellään.

− Mielenkiintoinen ottelusarja on tulossa. En usko, että ratkeaa kolmessa pelissä, Kemppainen ennusti.

» Lähetä palautetta toimitukselle