HIFK rummutti HPK:n nurin ja eteni Naisten Liigan finaaleihin

Naisten Liiga / Artikkeli
HIFK kaatoi HPK:n kolmannen kerran ja pääsee yrittämään toista peräkkäistä mestaruutta.
Tasaisen avauserän jälkeen Stadin Gimmat takoivat hurjalla tahdilla kiekkoja kohti HPK:n maalia ja iskivät tarvittavat osumat, jotta välieräsarja taittui heidän edukseen. Hyökkääjä Johanna Kemppainen hääri ratkaisuroolissa helsinkiläisten riveissä.

Sunnuntain kamppailuun lähdettiin otteluvoittojen ollessa 2−1 HIFK:lle. Stadin Gimmoilla oli mahdollisuus katkaista välieräsarja HPK:ta vastaan ja edetä viime kauden tapaan Naisten Liigan finaaleihin Kiekko-Espoota vastaan. Vahva toinen erä siivitti HIFK:n johtoon, eikä HPK onnistunut enää nousemaan taisteluun mukaan. Näin hallitseva mestari pääsee puolustamaan titteliään, kun se kellisti kolmannen voiton tuoneessa välierässä HPK:n 4−1.

Peli oli ottelun alussa melko avointa, ja keskialue ylittyi kummallakin joukkueella varsin vikkelästi. Hyökkäykset päätyivät kuitenkin pääasiassa kulmiin tai ohi lauottuihin laukauksiin, joten valtavaan kiekkosateeseen HPK:n Kassidy Sauvé tai HIFK:n Miia Vainio eivät avauserässä joutuneet. Helsinkiläiset siirtyivät johtoon, kun Johanna Kemppainen riisti kiekon puolustajalta ja peippasi Sauvénkin kahville. Tereza Pištěková kiirehti kuitenkin tasoittamaan lukemat vielä ennen erätaukoa.

Toisessa erässä HIFK laittoi hyrskyn myrskyn ja lisäsi vettä hyllyyn, kun se takoi peräti 17 kutia Sauvén torjuttavaksi. Vainio sen sijaan selvisi erässä kahdella torjunnalla. Painostus toi myös osumia, kun Kemppainen iski ylivoimalla pelin toisensa ja Clara Rozier vei vieraat jo tukevaan 3−1-johtoon ennen kolmannen erän alkua.

HPK:lla oli mahdollisuus kavennukseen kahden pelaajan ylivoimalla heti kolmannen erän alussa, mutta tärkeä tilaisuus kuivui kokoon eikä tulosta syntynyt. Ja kun itse ei maalia tee, niin vastustajan voi odottaa iskevän. Sanni Vanhanen rusikoi lähietäisyydeltä 4−1-kihauksen, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kymmenen minuuttia.

Kotijoukkue ei saanut enää merkittävää kiriä aikaiseksi, vaan Stadin Gimmat pystyivät hallitsemaan kenttätapahtumia kiekollisena. Päätöserä oli ensimmäisen kaksikymppisen tapaan tilastollisesti tasainen. Lopulta summeri pärähti ja HIFK:n juhlat pääsivät alkamaan.

Finaalisarja Kiekko-Espoon ja HIFK:n välillä alkaa ensi lauantaina. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa. Samana päivänä pelataan HPK:n ja KalPan välinen pronssiottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle