Hannes Björninen ei ollut tyytyväinen Leijonien tehokkuuteen viikonlopun otteluissa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Björninen tsemppasi kapteenin elkein joukkuetta läpi turnauksen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Leijonien kapteenina turnauksessa olleen Björnisen mielestä Suomella oli varsinkin Ruotsia vastaan maalipaikkoja lisämaaleihin. Hän summasi tappiollisen Ruotsi-kamppailun jälkeen illan antia, koko turnausta, MM-halukkuuttaan sekä omaa alkukauttaan.

Leijonien kapteenina Karjala-turnauksessa ollut Hannes Björninen oli reiluna parikymppisenä Pelicansin kapteeni. Hyökkääjän mielestä kapteenin kokemukseen ei ole mitään sääntöä, etteikö nuori pelaaja voisi olla kapteeni.

– Upealta tuntui olla joukkueen kapteeni tässä turnauksessa. Oli suuri kunnia, että pystyy kantamaan Leijonien paitaa kapteenina, niin olihan se spesiaalikokemus, hehkutti Björninen kapteenin rooliaan. 

Hyökkääjä oli turnauksessa ryhmän yksi kokeneimmista pelaajista. Hän ei antanut nuoremmille pelaajille mitään vinkkejä. Björninen yritti kapteenina tuoda pukukoppiin positiivista hyvää energiaa.

– Oli niin kovia pelaajia joukkueessa, että heitä ei tarvinnut ohjeistaa ja neuvoa. Tsemppasin heitä.

Björninen pelasi Leijonien jokaisessa turnauksen ottelussa. Hänen mielestään Leijonien turnaus eteni ailahtelevasti.

– Jos katsoo suoraa tulosta, niin se ei tyydytä. Viikonlopun molemmat pelit hävisimme, mutta ensimmäinen oli hieno voitto. Torstain Sveitsi-ottelu oli varmasti meiltä koko turnauksen paras peli.

Björninen näki tiettyjä syitä siihen, miksi voittoja ei tullut.

– Viikonlopun peleissä päästimme liikaa maaleja, menetimme kiekkoa liian helposti väärillä alueilla. Vastustaja oli tehokas ja rankaisi näistä. Näissä asioissa täytyy pystyä parantamaan.

– Sitten kun pystytään ottamaan kiekonhallinnan tehokkuus ja tylyys niissä hetkissä, tulokset eivät olisi kääntyneet vastustajalle.

Turnauksen päättäneessä Ruotsi-ottelussa Leijonat hävisi lukemin 2–4. Björniselle tilastoitiin kamppailussa 21 vaihtoa ja peliaikaa kertyi 16.20. Hän laukoi viidesti ja nappasi myös yhden pikkukakkosen. Aloitusympyrässä hän oli ruotsalaista vastustajaa etevämpi voittaen kahdeksan ja häviten kaksi aloitusta. 

– Totta kai tulos harmittaa tosi paljon. Ei pystytty tänään voittoa hakemaan. Sillä lailla tasainen peli, että vähän oli molemmilla puolilla tiettyjä vaiheita, milloin molemmat joukkueet hallitsivat peliä. Vastustaja pystyi nämä hetket hyödyntämään tänään.

– Me taasen minun mielestäni loimme maalipaikkoja sen verran, että olisi pitänyt tehdä enemmän ja paremmalla tehokkuudella maaleja. Peli oli tasainen ja momentumit vaihtelivat.

Kevään MM-turnaus kiinnostaa

Hyökkääjällä on MM- sekä olympiakullan lisäksi MM-hopea. Ensi kevään MM-kisajoukkueeseen hän on jälleen kiinnostunut liittymään 

– Tällä hetkellä on sellainen fiilis, että ehdottomasti. Se on aina kunnia pukea Leijonat-paita ylle.

Hyökkääjällä oli Ruotsin kokoonpanossa vastassa tuttuja pelaajia SHL-kaukalosta. Örebrossa kiekkoilevan hyökkääjän alkukausi on sujunut tehokkaasti, ja hänen omasta mielestään kausi on käynnistynyt hyvin.

– Alkukausi on ollut positiivissävytteinen. Olen pystynyt pelaamaan niin hyvin, että olen saanut paljon vastuuta ja siten olen saanut mahdollisuuden myös auttaa joukkuetta voittoihin.

– Rooli on aika kokonaisvaltainen Örebrossa, joten pyrin tuomaan joka ilta vahvuuksia esille. Pitkä kausi on vielä edessä ja yritän parantaa otteitani koko ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle