Hienon turnauksen tyly loppu jätti Jesse Pulkkiselle näytönnälkää tulevaan – "Nyt haluan kyllä vain voittaa enemmän"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pulkkiselle kisat olivat henkilökohtainen menestys.
Kuva © Tiia Mahkonen
Nuoret Leijonat päätti U20 MM-kisansa katastrofaaliseen sulamiseen pronssiottelussa Tšekkiä vastaan 8–5-tappiolla. Komeetan lailla joukkueeseen noussut Jesse Pulkkinen oppi paljon karusta kokemuksesta ja puolustajalle jäi näytönnälkää tulevaan.

Suomi päätti alle 20-vuotiaiden MM-turnauksensa tylyyn sukellukseen Tšekkiä vastaan. Nuorten Leijonien 5–2-johto suli käsiin päätöserässä ja Tšekki korjasi pronssimitalit taskuunsa lukemin 5–8.

Yksi Suomen onnistujista turnauksessa oli kauden aikana rakettimaisen nousun kiekkokansan tietoisuuteen tehnyt Jesse Pulkkinen. Turnauksen aikana 19 vuotta täyttänyt puolustaja ei saanut montaa sanaa suustaan peliä analysoidessa.

– Kaksi erää olimme hyviä, kolmannessa sulimme. Eipä siinä hirveästi muuta, Pulkkinen toteaa.

– En tiedä rupesimmeko sitten voitto-asemassa puristamaan liikaa itsestämme.

Tšekin erikoistilannepelaaminen oli mykistävää. Joukkue iski ottelussa peräti kolme ylivoimaosumaa ja muodon vuoksi yhden alivoimalla. Pulkkinen jatkaa tuhannen markan arvoisella ilmeellä pelin läpikäyntiä.

– Tšekki löi sisään, kun he saivat paikkoja.

Pulkkisen mukaan suomalaisten vaihtoaitiossa oli mykistävä tunnelma Tšekin kirittyä ensin rinnalle, sitten tasoihin ja lopulta näyttävästi ohi. Kiekko kerättiin Suomen maalista 50 sekunnin sisällä jopa neljästi.

– Ei siinä oikeastaan hirveästi mitään ollut mielessä. Aika tyhjää, varsinkin kun Tšekki meni siitä ohi koko ajan.

Suomelle pronssiottelu tuli nopeasti. Aloituskiekko tippui jäähän noin 16 tuntia katkeran ja karvaan Yhdysvalloille hävityn välierän jälkeen. Pulkkisen mukaan pelaajien sisäinen ohjeistus toisilleen oli selkeä, joskin hieman alkuperäisestä siistitty.

– Sanoimme eilen, että eilisillan sai ketuttaa, mutta tänään aamupalalle herätessä ei enää ketuttaisi. Yritimme keskittyä tämän päivän peliin.

Varaustilaisuus ei ole vielä mielessä

Pulkkiselle kausi on kokonaisuudessaan ollut miltei satumainen. Hän nousi heikon kauden jälkeen ensin JYPin U20-joukkueen tähtipelaajiin, murtautui ensin Liiga-kokoonpanoon Jyväskylässä ja kalenterivuoden lopuksi vielä alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen. 

Karusta lopusta huolimatta kisat olivat huikea kokemus puolustajalle.

– Hieno kokemus tämä oli. Huikean joukkueen kanssa pääsin pelaamaan näinkin pitkälle tässä turnauksessa. Ei voi kuin olla ylpeä.

– (KasperKulonummen kanssa pelasimme kyllä ihan hyvin yhteen. Nousujohteinen turnaus kokonaisuudessaan. Alussa oli vähän hakemista, mutta peli peliltä parani.

Karu loppu jätti paljon näytönnälkää Pulkkiselle.

– Nyt haluan kyllä vain voittaa enemmän. Se on isoin asia, mitä otan mukaan. Nälkä jäi.

Pulkkinen on nostanut itsensä varaamattomasta ja tuntemattomasta U20-tason puolustajasta varteenotettavaksi nimeksi tulla varatuksi NHL:n varaustilaisuuden kärkikierroksilla ensi kesänä.

Varaustilaisuutta Pulkkinen ei vielä mieti hienosta ja ennen kaikkea omia osakkeita nostaneesta turnauksesta huolimatta.

– Ei sitä tule kyllä niinkään ajateltua vielä. Lähempänä kesää sitten vasta. Tai no, katsotaan milloin, mutta ei se vielä ole mielessä, hän toteaa.

Pulkkinen edustaa seuratasolla JYPiä, joka on kyykännyt rajusti viime kuussa päävalmentaja Jukka Rautakorvelle annettujen potkujen jälkeen. Seura kärsi kuudennen peräkkäisen tappionsa Suomen pronssipelin aikana.

Pulkkinen toteaa, että turnauksen karu loppu opetti hänelle paljon ja paluu Jyväskylän vaikeaan tilanteeseen on nyt helpompaa.

– Totta kai vähän helpompi. Opettavainen turnaus tämä varmasti oli.

Paluun aikataulusta hänellä ei ole vielä tietoa.

– En osaa sanoa vielä. Varmaankin tänään illalla tulee vielä viesti, Pulkkinen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle