Jan-Mikael Järvinen nauttii kokemuksen myötä jokaisesta pelistä – "Sitä olen yrittänyt tartuttaa muihinkin, etteivät naamat menisi liian vakaviksi"

LIIGA / Haastattelu
Jan-Mikael Järvinen oli johtavassa roolissa, kun Ässät haki merkittävät pisteet Lappeenrannasta. Arkistokuva.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tiistai-iltaisessa Kisapuistossa nähtiin poikkeuksellisen merkittävä kamppailu, kun Ässät haki tärkeitä pisteitä ajatellen omaa taisteluaan kohti viimeisiä pudotuspelipaikkoja.

Liigan runkosarjan lopun lähestyessä katseet ovat kääntyneet etenkin alemman pudotuspeliviivan ympärille, jossa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat TPS, KooKoo, Sport ja Ässät. Tiistai-iltana joukkueista jäällä nähtiin Ässät ja Sport, ja tilanne vain tiukentui molempien ryöstäessä vierasvoitot matkaansa. 

Jesse Joensuun ollessa sivussa illan ottelusta nousi Ässien kapteeniksi Jan-Mikael Järvinen. Samalla myös joukkueen kultaista kypärää kantava keskushyökkääjä tiedostaa porilaisten tilanteen. 

– Tiedämme, missä tilanteessa olemme. Voittoja pitäisi pystyä kaivamaan. Enemmän tällä hetkellä keskittyminen on henkisen puolen asioissa, ettei puristettaisi liikaa mailaa ja uskallettaisiin pelata. Taktisuus tulee sitten mukana, kun henkinen puoli on kunnossa. 

Illan ottelussa Ässien henkistä kanttia testattiin, kun isäntäjoukkue SaiPa piti ottelua maalittomana lähes ottelun puoleen väliin asti. 

– Aika hyvin kestettiin tänään ilman suurempia tuskailuja. Se on ollut vähän pidempäänkin meillä teemana, että tarvitsemme useamman hyvän paikan ennen maalia. Tänään nähtiin, että kun jaksaa vain tehdä nöyrästi töitä niin onnistumisia alkaa myös tulla. 

Ässien maalinteko-ongelmat joutuvat suurennuslasin alle varsinkin nyt, kun joukkuetta kannatellut maalivahti Niklas Rubin on sivussa. Myös tässä tapauksessa syyt ovat henkiseltä puolelta. 

– Ehkä se on sitä liiallista halua tehdä maalia, jos ei ole hetkeen tullut onnistumisia. Silloin usein ratkaisu ei ole se kaikista rennoin maalipaikan tullessa. 

– Niinhän ne maalintekijät aina sanoo, että laitat sen sinne vaan. Sellaista rentoa meininkiä tarvittaisiin. 

Johtavan pelaajan rooli ei tunnu taakalta

Kokenut Järvinen osaa kuitenkin jo vuosien kokemuksella nauttia jokaisesta pelistä kauden aikana. Muun muassa Joensuun ja Rubinin poissaolot ovat asettaneet Järvisen entistäkin suurempaan rooliin, ja tänään 36-vuotias pelintekijä alusti kaikki vieraiden kolme maalia. 

– Sitä olen yrittänyt tartuttaa muihinkin, etteivät naamat menisi liian vakaviksi. Tämä on hieno laji mitä saadaan pelata, ja sitä yritän jakaa muille. Samalla tietysti vaatimustasokin on korkealla. 

– Meillä oli isoja poissaoloja, mutta joukkue ei siitä horjunut. Onneksi pystyin tänään auttamaan joukkuetta omalla panoksellani, ja toivottavasti saadaan porukkaa takaisin kokoonpanoon. 

Ässien hurjien panosten ottelut jatkuvat jo huomenna Mikkelissä, ja etenkin lauantaina häämöttävä viimeinen kotiottelu saa Järvisen innostuneeksi. 

– Jukurit on luisteluvoimainen joukkue ja meidän pitää pelata järkevästi heitä vastaan. Nautitaan siitä, että saadaan pelata näin hienoja pelejä. 

– Porissa on ollut koko kauden ajan hieno tuki meille, ja arvostus sitä kohtaan on suunnaton. Pelataan tosissaan loppuun asti, niin eiköhän saada yhdessä fanien kanssa Poriinkin aika hieno lauantai-ilta aikaiseksi. 

Ässät kohtaa keskiviikkona Jukurit ja lauantaina kotonaan JYPin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle