Jesse Viskarin mukaan Ketterässä ei keskitytä Kiekko-Espoon kolhuja kokeneeseen kokoonpanoon

MESTIS / Haastattelu
Jesse Viskari teki avausmaalin kolmannessa välierässä.
Ketterä oli kolmannessa välierässä selvästi Kiekko-Espoota parempi, eivätkä loppulukemat 5−0 jättäneet epäilystä voittajasta. Avausmaalia saatiin odottaa toiseen erään, mutta Jesse Viskarin osuman jälkeen Ketterä meni menojaan.

Ottelun avauserässä Ketterä joutui pelaamaan pitkään alivoimalla, välillä jopa kaksi minuuttia kolmella viittä vastaan. Sen aikana blokatut laukaukset ja muu taistelu pitivät lukemat maalittomana, ja sitä Jesse Viskari pitikin tärkeänä käännekohtana.

− Se alivoiman tappo oli iso tekijä. Meillä on alivoima ollut koko ajan hyvää, ja tärkeää siinä kun saatiin se hoidettua.

Viskari teki ottelun avausmaalin. Hän pääsi lataamaan suoraan pitkälle tulleesta paluukiekosta vastakiekkoon, ja kiekko löysi tiensä ohi Petteri Rimpisen. Tämän jälkeen Ketterä dominoi toista erää ja teki kolme maalia lisää.

− Pelasimme omilla vahvuuksillamme ja pysyimme kiekossa, liikuimme samalla hyvin. Siitä saimme sitten tulosta aikaiseksi.

Kiekko-Espoo pelasi varsinkin puolustuspäästään pahasti vajaamiehisenä, mutta Viskarin mukaan sitä ei korostettu peliin valmistautumisessa.

− Ei siihen sen enempää keskitytty, korostettiin sitä, kuinka tärkeää on pitää oma pelitempo, ja sillä saadaan väsytettyä vastustajaa.

Ottelusarjan kolmas ottelu oli kaikkein fyysisin, ja varsinkin Kiekko-Espoon Nooa Nyman sai vastaanottaa ison kasan taklauksia. Hän oli myös uhrina ensimmäisen erän tilanteessa, josta Roope Turunen ajettiin päätyovista aikaiseen suihkuun.

− Totta kai fyysinen pelaaminen ja taklausten loppuun vieminen väsyttävät vastustajaa. Näiden joukkueiden välillä on kovalaatuisia pelejä, kahtena edellisenä vuonna finaaleissa Kiekko-Espoota vastaan vääntänyt Viskari toteaa.

Tämän vuoden välieräsarja on nyt Ketterälle 3−0-tilanteessa. Tämä kevät on kuitenkin osoittanut, että peli ei ole vielä ohi, nousihan TUTO puolivälierässä tasoihin Kiekko-Espoota vastaan hävitäkseen seitsemännen pelin. Liigassa HIFK on noussut niin ikään tasoihin, ja seitsemäs peli odottaa.

− Emme sitä sarjatilannetta sillä tavalla ajattele, vaan keskitymme omaan hyvään peliin.

Viskari näkee kuitenkin, että joukkueen kokemus kevään peleistä on arvokasta, kun Ketterä tavoittelee viidettä peräkkäistä finaalipaikkaa.

− Meillä on kokemusta ja samalla myös nuorta intoa, joten vauhtikin pysyy yllä.

» Lähetä palautetta toimitukselle