Mestis-pudotuspelit: Ketterä nousi kahdesti kahden maalin takaa rinnalle ja lopulta ohi – mestaruus ratkeaa seitsemännessä ottelussa

MESTIS / Uutinen
Ketterä vei torstai-illan voitollaan ottelusarjan seitsemänteen otteluun. Kuva tiistain ottelusta.
Mestis-kevät saa ansaitsemansa huipennuksen, kun mestaruus ratkeaa seitsemännessä ottelussa Iisalmessa lauantaina. Ketterä nousi otteluvoitoissa kahden voiton takaa tasoihin 3–3:een torstai-illan upean nousun myötä, kun joukkue iski kolmannessa erässä peräti neljä osumaa IPK:n verkkoon.

IPK hukkasi jo toisen ottelupallon, kun Ketterä tasoitti voitot 3–3:een kotikaukalossaan. Iisalmelaisvieraat johtivat kahdesti kahdella osumalla, mutta se ei riittänyt, kun kotijoukkue sai pelinsä pyörimään ja flow-tilan päälle. Ketterä iski kolmannessa erässä neljä maalia ja voitti lopulta ottelun kotiyleisönsä edessä maalein 5–3.

Ketterä–IPK 5−3 (Otteluvoitot 3–3): Ketterä nousi jälleen suosta – kahdesti

Ketterä ei pystynyt aloittamaan ottelua niin vauhdikkaasti kuin aikaisemmissa kohtaamisissa, eikä kotijoukkue saanut pidempiä hyökkäysalueen ralleja aikaiseksi. Erässä oli paljon vauhtia alusta lähtien, eikä kumpikaan juuri viivelähtöjä esittänyt. Vauhdin myötä peli aaltoili päädystä päätyyn, eikä kumpikaan osapuoli saanut selkeää kiekonhallintaa itselleen.

IPK sen sijaan tuli päälle aiempaa terävämmin. Edellisessä ottelussa loukkaantunut Ludwig Persson ei ollut kokoonpanossa mukana, joten ulkomaalaisketjuun nousi kolmanneksi lenkiksi Kalle Helenius. Perssonin poissaolo näkyi etenkin ylivoimalla, kun IPK ei saanut kiekkoa rauhoitettua, eikä Perssonin tilalle nostettu Leo Ring ainakaan avauserän ylivoimilla saanut kiekkoa jaettua yhtä suurella onnistumisprosentilla.

– Oli meiltä vähän nihkeä alku, kun emme oikein päässeet pelaamaan kiekolla. Ei yllättänyt se, että IPK tulee kovempaa päälle kuin Iisalmessa. Jäähyt sotki hieman peliä ja IPK sai otetta, Ketterä-hyökkääjä Jani Taskula veisteli erätaukohaastattelussa.

Toisen kaksikymppisen aikana korostui se, kuinka molemmat osapuolet puolustivat tiiviisti keskustaansa, eikä alueelle murtautuminen ollut helppoa. IPK pelasi ensimmäiset vaihdot hyökkäysalueella, mutta Ketterän osalta laukaus kolisutti jo ylärimaa.

Avausmaalin iski kuitenkin vierasjoukkue, kun Mikko-Matti Paakkola laukoi kaukaa kiekon ohi Santeri Lipiäisen juuri vieraiden ylivoiman päättymisen jälkeen. Paikkoja lisäosumiin oli heti Paakkolan maalin jälkeen, ja alle kolme minuuttia myöhemmin Ring neppasikin takakulmalta IPK:n 2–0-johtoon. Maaliin oivan syötön antoi Valtteri Koskela, joka huomasi takakulmalle lipuneen Ringin.

Ketterän takaa-ajo oli pysähtyä hetkeksi IPK:n ylivoiman myötä, mutta 1−2-kavennusmaali näki päivänvalonsa ajassa 36.07, kun Niko Liiri neppasi pudotuspelikevään ensimmäisensä. Tilannetta edelsi hyvä laitapeli sekä Ossi-Petteri Jaakolan hienot harhautukset. Viimeiset minuutit olivat tarkkaa peliä, kunnes Ketterälle aukesi yllättäen maalipaikka IPK:n heikon jätön myötä. Erätauolle lähdettiin kuitenkin lukemissa 1−2.

− Erä oli todella vauhdikas ja oli paljon kamppailuja. Niitä pitää voittaa, niin hoidamme tämän pelin. Ihan mukavaa on tuossa ykkösessä pelata, kun on kaksi niin taitavaa (Austin Alger ja Alex Berardinelli) pelaajaa siinä, ykkösketjusta Perssonin paikan ottanut Helenius kertasi.

Kolmanteen erään lähdettiin jännittävästä tilanteesta, ja IPK kaatoi heti kylmää vettä kotijoukkueen niskaan, kun Luukas Kallioinen iski Lipiäisen patjasta kimmonneen paluukiekon verkkoon ajassa 41.56. Maali oli Kallioisen uran ensimmäinen pudotuspeliosuma. Maalin jälkeen Ketterä nappasi kiekonhallinnan itselleen ja pyrki iskemään kavennusosumia. Tavoitteessa myös onnistui Jimi Rönkkönen, kun hän hakkasi irtokiekon sisään ylivoimalla ja toi Ketterän maalin päähän.

Ketterä kampesi itsensä myös tasoihin, kun Jaakola pelasi taitavasti päädyssä ja syötti kiekon suoraan takatolpalle liukuneelle Jaakolalle, joka neppasi kiekon reppuun lähes välittömästi jäähypenkiltä kaukaloon palanneena. Kotijoukkue sai selkeästi virtaa maaleista, ja IPK:n otteissa näkyi turhautuneisuus, kun kahden osuman johtoasema suli vain alle kolmen minuutin aikana.

Iisalmelaisten passiivisuus kostautui, kun flow-tilaan päässyt Ketterä tuli rinnalle ja lopulta myös ohi varsinaisen peliajan puitteissa. Läpi ottelun hyvin pelannut Valtteri Viirret sai kiekon lapaansa maalin edessä, eikä puolustajan päätä huimannut, kun hän malttoi pitkään ennen kuin iski pelivälineen maaliin.

Anrī Ravinskis löi pelivälineen vielä tyhjään rysään ja näin ollen ottelusarja venyy seitsemänteen otteluun saakka, kun Mestis-mestaruus ratkeaa lauantaina Iisalmessa.