Mestis-pudotuspelit: Alussa vahva Ketterä tasoitti finaalisarjan, Kiekko-Espoo nappasi pronssimitalit

MESTIS / Uutinen
Kiekko-Espoo voitti Mestiksen pronssiottelun.
Ketterä ja IPK iskivät yhteen Mestiksen toisessa finaaliottelussa, kun imatralaiset isännöivät avauspelin voittanutta iisalmelaisryhmää Lappeenrannan Kisapuistossa. Keskiviikkona menivät jakoon myös pronssimitalit.

Ketterä–IPK 7−3 (Otteluvoitot 1–1): Isäntien vahva alku riitti finaalisarjan tasoittamiseen

Ketterä sai terävän alun kotiottelussaan, kun Mikko Haaparanta iski johtomaalin käytännössä ensimmäisestä tilanteesta. Loppujen lopuksi kotijoukkue säilytti etumatkansa, vaikka IPK hetkellisesti hentoista kiriä virittelikin.

Alun jälkeen Ketterä otti pelin toden teolla hallintaansa. 2−0-maalissa Jesse Viskari sai vetopaikan, kun IPK-puolustus antoi tilaa, ja terävä kuti upposi ohi Oskari Parviaisen. Imatralaisjuhlaa jatkoi kevään ensimmäisellä pudotuspelikihauksellaan Santeri Salmela, jonka viivakuti upposi verkon perukoille. Myös IPK:lla oli tekopaikka ennen erätaukoa, mutta Santeri Lipiäisen johdolla kotijoukkue selvitti tilanteen.

Ketterän neljäs maali riitti Parviaiselle ja IPK:n tolppien väliin luisteli kokematon Olli Taimi. Maalivahdin vaihdosta muutaman minuutin päästä tulleella ylivoimalla vieraat pääsivät tulostaululle, kun Pekka Suhonen onnistui. Ensimmäisen finaalin ratkaisija Austin Alger toi IPK:n kahden maalin päähän kahden pelaajan ylivoiman turvin. Päävalmentaja Marko Tuomainen oli käyttänyt joukkueensa aikalisän erikoistilanteeseen.

Taimi joutui tiukkaan paikkaan, kun Ketterä sai kiekon viidennen kerran rysään. Pitkä videotarkistus kuitenkin toi IPK:lle ja sen veskarille helpotuksen, sillä osuma hylättiin maalin siirryttyä paikaltaan.

Päätöserässä mentiin hetkittäin lujaa, ja kummassakin päässä avautui avopaikkoja maalintekoon. Lukemat pysyivät kuitenkin pitkään ja sitkeästi 4−2:ssa. Akseli Mäkinen ohjasi erän puolivälissä kuitenkin isäntien viidennen ja pönkitti tärkeää kotivoittoa. IPK ei kuitenkaan luopunut taistelusta, vaan paluun kokoonpanoon tehnyt Juuso Heikkilä napautti kavennuksen. Lopullisen niitin ottelulle livautti kuitenkin tyhjään verkkoon Salmela illan toisellaan. Anrī Ravinskis hersytteli vielä loppusekunneilla maalilaulut ilmoille.

MAALINTEKIJÄT
5.31 1−0 Mikko Haaparanta
8.46 2−0 Jesse Viskari (Jaakola, Mäkinen)
14.30 3−0 Santeri Salmela (Paasovaara)
20.55 4−0 Aleksi Sinkkonen (Ravinskis, Ruotsi)

Kiekko-Espoo−Hermes 3−1: Espoolaisille pronssia

Hermes pääsi pronssiottelussa johtoon avauserässä, kun Arttu Heikkilä iski kiekon kotijoukkueen rysään Terry Andin kaksiminuuttisen jälkimainingeissa. Hyökkääjä And kuitenkin maksoi potut pottuina ensimmäisen erän loppuhetkillä tasoittamalla lukemat. Erässä Kiekko-Espoon Niko Kivelällä oli läpiajo, mutta Hermeksen Topias Liljamo puolusti tilanteen esimerkillisesti.

Toisessa erässä tasainen vääntö jatkui, mutta Hermes hallitsi kiekkoa enemmän. Kaksikymppisen ainokaisesta vastasi espoolaisten Tommi Takaveräjä vastahyökkäyksestä. Kummallakin oli yhden ylivoimatilaisuuden verran aikaa parannella maalintekoprosenttejaan, mutta tulosta ei tullut.

Siinä, missä Hermes teki kamppailun ensiosuman, vastasi Kiekko-Espoo viimeisestä maalista. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia, kun Aatu Laakso upotti limpun ohi Jesse Haukan. Kokkolalaiset eivät onnistuneet enää nousemaan tuloksellisesti mukaan kenttätapahtumiin, joten viime kauden finalisti Kiekko-Espoo pääsi juhlimaan pronssimitaleita kotihallissaan.

9.40 0−1 Arttu Heikkilä (Sammalisto, Uusikartano)