Jimmy Snuggerud ei ollut tyytyväinen Yhdysvaltojen päätöserään: "Emme päättäneet peliä niin vahvasti kuin halusimme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Snuggerudia jäi kaivertamaan Yhdysvaltojen päätöserä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Yhdysvallat jatkoi nuorten MM-kisoissa murskavoittojen sarjaa torstaina kaatamalla Sveitsin peräti lukemin 11–3. Yksi pohjoisamerikkalaisten johtotähdistä ottelussa oli 13 minuutissa hattutempun iskenyt Jimmy Snuggerud.

Yhdysvallat seurasi naapurimaansa Kanadan keskiviikkoista esimerkkiä antamalla oman myrskyvaroituksensa tehokkuudestaan nuorten MM-kisoissa. Nimivahva yhdysvaltalaisryhmä käveli Sveitsin yli suvereenisti torstain ottelussa, joka päättyi joukkueen 11–3-voittoon.

Peräti 14 yhdysvaltalaispelaajaa pääsi ottelussa tehopisteille, mutta yksi päivän näyttävimmistä suorituksista oli tähtihyökkääjä Jimmy Snuggerudin hattutemppu. Snuggerud jatkoi Will Smithin aloittamaa maali-iloittelua iskemällä kolme peräkkäistä maalia ottelun kolmannella, kahdeksannella ja 12. peliminuutilla.

Snuggerud kertaa pelinsä kuumaa alkua tyytyväisenä.

– Lauoin vain kaiken, mitä pystyin laukomaan. Pyrimme lähettämään paljon kiekkoja maalille. Onneksi myös Rutger (McGroarty) ja Cutter (Gauthier) ovat siellä minua varten.

Snuggerudin mainitsemat ketjukaverit saivat Yhdysvaltojen kisaurakan aloittaneessa Norja-ottelussa hienoista kritiikkiä huolimattomuudesta ja tehottomuudesta. Ketju nousi toden teolla esiin Sveitsiä vastaan iskemällä yhteistehot 3+5. Snuggerud näkee ketjun ottaneen valtavia pelillisiä harppauksia torstain ottelussa.

– Loimme peliä ja maalintekopaikkoja jo ottelun alusta lähtien. Tiistaina me emme aloittaneet hirveän hyvin ketjuna. Tänään minä ja ketjukaverini pelasimme vahvasti ja onneksemme saimme löydettyä rytmimme.

Päätöserä pienoinen pettymys

Yhdysvaltojen joukkueessa on paljon taitavia aloittajia, sillä esimerkiksi Gauthier ja Smith ovat koko MM-turnauksen aloitustilastojen kärkipäässä. Joukkue käveli lopputuloksen lisäksi Sveitsin yli myös aloitusympyrässä voittamalla aloitukset lukemin 38–23. Snuggerud painottaa aloitusvoittojen merkitystä koko pelin kannalta.

– Ne ovat valtava osa peliämme. Aloitukset ovat tärkeitä kokonaisvaltaisen pelin kannalta ja painotamme sitä joukkueena paljon. Myös valmentajamme puhuu siitä todella paljon.

– Aloitusten voittaminen voi luoda niin paljon erilaisia mahdollisuuksia luoda peliä. Se mahdollistaa erilaisten kuvioiden toteuttamisen suoraan aloitusvoitosta, kuten myös nopean laukomisen.

Yksi ehdottomista mestarisuosikeista kärsi myös kokonaisuutena nihkeästä alusta Norjaa vastaan. Snuggerud allekirjoittaa väitteen Yhdysvaltojen todellisen potentiaalin paljastumisesta ottelussa.

– Ehdottomasti otimme tänään valtavia askelia eteenpäin joukkueena. Tulimme peliin vahvasti.

Yhdysvallat jätti kuitenkin Snuggerudin mukaan vielä lisää bensaa tankkiin tulevaa varten.

– Vaikka emme päättäneet peliä niin vahvasti kuin halusimme, täytyy meidän vain jatkaa tästä ja aloittaa seuraavakin peli vahvasti.

Snuggerud mätti hattutempun Sveitsin verkkoon.
Kuva © Tiia Mahkonen

Murskajaiset tekevät keskittymisestä vaikeaa

Snuggerud myöntää, että peliin keskittyminen alkoi mennä vaikeaksi Yhdysvaltojen mättäessä maaleja. Katseen pitäminen pelissä hankaloituu hänen mukaansa silloin, kun ottelussa tehdään paljon maaleja.

– Se ei ole helppoa. Ajatusten liukuminen pois pelistä tapahtuu helposti, mutta se on enemmänkin henkinen kysymys. Kapteenistomme painottaa meille todella usein, kuinka pitää keskittyminen kasassa.

Kiitosta riittääkin kapteeni McGroartylle, joka Snuggerudin mukaan kontrolloi ryhmäänsä jatkuvasti.

– Hän oli meidän tukenamme koko pelin ajan, ja me tuimme häntä, ylpeä Snuggerud päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle