Kokenut Valtteri Filppula jakoi kiitosta Lukolle tasokkaasta CHL:n välieräsarjasta – "Vaikka Lukko olisi voittanut, ei se olisi väärin mennyt"

CHL / Haastattelu
Filppula oli kovassa vireessä ratkaisevassa välierässä. Kiitokset kahdesta maalista hän jakoi kuitenkin ketjukavereilleen.
Kuva © Jenna Westerlund

Suomalaisittain koettiin Raumalla tiistai-iltana kummallisia hetkiä, kun ulkomaalaisessa joukkueessa maaleja iskivät suomalaistähdet Valtteri Filppula ja Sami Vatanen. Sen sijaan Lukon maaleista vastasivat ulkomaalaispelaajat Jakob Stenqvist ja Brayden Burke.

Filppula nousi koko kaukalon hahmoksi iskettyään Christopher Gibsonin taakse kaksi maalia, joista jälkimmäinen jäi koko ottelun 3–2-voittomaaliksi. Kokenut 39-vuotias hyökkääjä antoi kuitenkin kunnian syöttäjille.

Härski (Teemu Hartikainen) antoi ensimmäiseen hyvän syötön, kun olin yksin takatolpalla ja toinen osuma syntyi samalla tavalla, kun sain viivalta loistopassin. Kyllähän tuossa tilanteessa toivookin, että kiekko osuu sinne tyhjään verkkoon, Filppula nauroi ottelun tauottua.

Ottelu sekä koko välierävaihe oli joukkueiden välillä erittäin tiukka. Ensimmäinen mittelö Sveitsissä päättyi maalein 2–2 ja tiistaina vierasjoukkue oli maalin verran parempi, vaikka Lukko hanakasti hakikin tasoitusmaalia kolmannessa erässä.

– Nämä olivat yhden maalin pelejä, ja vaikka Lukko olisi voittanut, ei se olisi väärin mennyt. Lukolla on hyvä joukkue, jossa on paljon vauhtia ja taitavia jätkiä, Filppula kehui.

Aivan ruusuilla tanssimista ei Genève-Servetten pelaaminen ollut, sillä vaikka joukkue sai luotua maalipaikkoja, lähdettiin ensimmäiselle erätauolle kuitenkin Lukon johtaessa maalein 2–0.

– Olen tyytyväinen, miten joukkue pystyi iskemään tarvittavat maalit. Jatkoimme hyvin pelaamista ja tämä oli meiltä hyvä esitys. Alussakin pelasimme hyvin, mutta Lukko vaan onnistui maalinteossa hyvien yksilösuoritusten myötä.

Ottelussa oli kova tempo koko ajan, eikä kentällä juuri ollut ylimääräistä tilaa. Kovatasoisen mittelön taustalla oli Filppulan mielestä se, että alla oli jo kaksi kohtaamista ennen ratkaisevaa välierää.

– Se, että pelasimme toisiamme vastaan jo alkusarjassa, auttoi kyllä tässä ottelussa. Sen näki myös siinä, että molemmat joukkueet osasivat nollata niitä vastustajan vahvuuksia. Katselimme myös paljon videoita, mutta kyllä ne aiemmat kohtaamiset näkyivät.

"CHL on konseptina vähän erikoinen"

Filppula myöntää, että oli outoa tulla pitkästä aikaa Suomeen pelaamaan ja vielä suomalaista joukkuetta vastaan. Koko CHL-konsepti on konkarin mielestä hieman erikoinen, mutta se tuo joukkueelle hyvää vastapainoa NL-arkeen.

– CHL on konseptina vähän erikoinen, kun menemme eri maihin ja pelaamme eri sarjojen jengejä vastaan. Konsepti on kuitenkin myös mielenkiintoinen ja on ollut hauskaa matkustaa joukkueen kanssa, kun yleensä Sveitsissä vierasmatkatkaan eivät ole pitkiä. 

CHL ei ole vielä saanut Sveitsissä niin paljoa huomioita kuin olisi toivottu, mutta Filppula toivoo, että finaalipaikan saavuttaminen sekä mahdollinen mestaruus korostaisivat sen asemaa. Haastatteluvaiheessa ei ollut vielä selvää, että Genève-Servette saisi järjestettäväkseen myös finaalin.

– Toivoisin, että enemmän kävisi porukkaa, ei CHL ole Sveitsissä vielä niin suuressa roolissa. Alkusarjassa ei juurikaan ollut hallilla porukkaa. Ainahan sitä toivoisi, että olisi tällainen tunnelma kuin Raumalla. Vaikka on vastustajan puolella, on kiva pelata, kun laulut raikuvat, Filppula viittasi lähes loppuunmyytyyn Äijänsuon halliin.

– Finaalipaikan saavuttaminen tai mahdollinen mestaruus toivottavasti todistaisi sveitsiläisille sen, että CHL on oikeasti varteenotettava sarja.

Sveitsiläisnippu saa finaalissa vastaansa Skellefteå AIK:n, joka kellisti välierässä Vítkovice Rideran yhteismaalein 5–4. Finaaliottelu pelataan Sveitsissä 20. helmikuuta.

– Paljoa ei ole tietoa Skellefteåsta, mutta onneksi finaaliin on vielä aikaa. Välissä täytyy keskittyä myös oman sarjan peleihin. SHL:ssä on kuitenkin paljon taitavia pelaajia ja hyvin luistelevia joukkueita. Edessä on siis varmasti vaikea peli.

Filppula nousi vuonna 2022 kolmen kullan kerhoon, kun hän voitti maailmanmestaruuden ja olympiakullan jo aiemmin voitetun Stanley Cupin lisäksi. Mainittaessa vielä puuttuvasta CHL-mestarista suupielet kääntyvät ylöspäin.

– Totta, se mestaruus sieltä puuttuu vielä, Filppula naurahtaa.

– Ihan sama missä sarjassa tai turnauksessa pelaa, niin kyllä sitä aina haluaa voittaa. Mestaruutta lähdemme siis tavoittelemaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle