Liigapaikasta unelmoiva Miska Hattunen viihtyy jääkiekkonörtti Simo Karjalaisen valmennuksessa

MESTIS / Haastattelu
Miska Hattunen on Kiekko-Poikien kapteeni kaudella 2023−2024.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Pojat jäi joulutauolle kahden kirvelevän tappion siivittämänä. Joukkue voi olla kuitenkin tyytyväinen syyskauden otteisiinsa, sillä joensuulaiset ovat sarjassa kolmantena. Kapteeni Miska Hattunen on tyytyväinen nuoren joukkueen tekemiseen.

Kiekko-Poikien kapteeni Miska Hattunen oli Kiekko-Espoon vieraana koetun 2−4-tappion jälkeen pettynyt hyvän pelin seurauksena tulleeseen tappioon. Joensuulaisten pääkaupunkiseudun kiertueen saldoksi jäi yksi piste, kun perjantaina tuli jatkoaikatappio Kiekko-Vantaan vieraana.

− Eilinen tiukka tappio harmitti joukkuetta ja nyt oli viimeinen peli ennen joulutaukoa. Kaikilla oli mentaliteetti, että nyt annamme kaikkemme ja tulimmekin hyvin peliin. Mielestäni olimme niskan päällä varsinkin tasakentällisin, mutta emme onnistuneet ylivoimalla. Vastustaja onnistui sitten ylivoimalla. Harmittava ja tiukka tappio, Hattunen jutteli.

Joukkueen ykkössentterinä viilettävä Hattunen kirjautti perjantaina karvan päälle 20 minuuttia ja Kiekko-Espoota vastaan 24-vuotias hyökkääjä sai 23 minuuttia jääaikaa. Avainpelaajat saavat poikkeuksellisen paljon peliaikaa joensuulaisten ryhmässä, mutta Hattunen nauttii tilanteesta.

− On vain etuoikeutettu olo, kun pääsee pelaamaan paljon. Pyrin vain nauttimaan siitä, hän kuittasi.

Tyytyväinen valmennukseen

Mestiksessä peliä käännetään usein nopeasti ylöspäin. Pohjoiskarjalaisten pelityylissä on paljon kiekollisia elementtejä ja joukkue pyrkii rauhoittamaan peliä useaan otteeseen omassa päässään, vaikka vastustaja paineistaisi. 

− Tulemme kovalla paineella ja se yllättää monet vastustajat. Koemme myös, että olemme kiekollinen joukkue varsinkin isossa kaukalossa. Haluamme tehdä kiekolla tuloksen, emmekä aina heittää sitä niin paljon keskialueelle. Välillä se tyyli saattaa kostautua. Uskomme kuitenkin, että pitkässä juoksussa se on meille etu, Hattunen analysoi.

Hattunen kertoo, että joensuulaiset pelasivat jo viime kaudella vastaavanlaisesti valmentajansa Simo Karjalaisen johdolla. KalPan kasvatille tämä pelityyli sopii hyvin.

− Se on minulle tuttua, ja pelin rauhoittaminen tulee muutenkin yleensä keskushyökkääjän kautta, Hattunen avaa. 

Päävalmentajasta kapteenilla on pelkkästään hyvää sanottavaa. Hattunen on pistänyt merkille sen, kuinka hyvin Karjalainen osaa valmentaa ja ohjata nuorta joukkuetta. 

− Simo seuraa todella paljon jääkiekkoa. Sanoisin häntä positiivisella tavalla jääkiekkonörtiksi. Hän ottaa paljon asioita muiden peleistä ja korkeammista sarjoista meidän peliimme, Hattunen kehuu.

Joulutauolle lähdettäessä JoKP on Mestiksen kolmas. Kukaan ei uskonut ennen kautta, että nuori joukkue olisi tässä vaiheessa näin ylhäällä. 

− Mitä katsoin sosiaalista mediaa ennen kauden alkua, niin me taisimme olla ainoat, jotka uskoimme siihen. Mutta se antoi ylimääräistä voimaa meille, Hattunen kertoo.

Tavoitteena Liiga

Kauden lisämausteena on ollut Joensuun jäähallin remontti. JoKP joutuu pelaamaan kotipelinsä Outokummun jäähallissa, jossa olosuhteet eivät ole täysin Mestis-tasoa. Lisäksi kaukalo on pieni. 

− Mielestämme Outokummussa on kiva pelata. Suurin osa vastustajista on toki sanonut, ettei ole kiva pelata, Hattunen nauraa.

− Meillä on ollut isossa kaukalossa ongelmia pelata, koska olemme tottuneet Outokummun pieneen kaukaloon. Koko ajan toki parannetaan myös isossa kaukalossa, Hattunen lisää olosuhteisiin liittyen.

Hattusen omat jääkiekkoilulliset tavoitteet ovat selvät. Hän on KalPan kasvatti ja haluaa pelata jonain päivänä Liigaa. Hän kertoo tekevänsä kovasti töitä sen eteen, että saisi jokin päivä jalan Liigan oven väliin.

−  Se on seuraava tavoitteeni. En ole kiinnostunut ulkomaille lähdöstä, koska minulla on opiskelupaikka täällä. Liiga on ollut aina unelma minulle, Hattunen kertoo.

Joulunajan suunnitelmat ovat myös selvät Hattusen ja joukkueen osalta. Tiedossa on lepoa, urheilua ja syömistä hyvässä suhteessa. 

− Tästä jäädään kaikki tauolle. Meillä on paljon tšekkiläisiä pelaajia ja he pääsevät käymään myös kotimaassaan. Joensuu on aika kaukana muualta, joten pääkaupunkiseutulaiset jäävät myös tänne. On ollut todella tiukka syysjakso ja jokainen on varmasti levon tarpeessa.

− Itse menen Kuopioon ja näen kavereita siellä. Syödään hyvin ja Neulamäen ulkojäille on myös tarkoitus mennä pelaamaan, Hattunen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle