Lukon maalia vartioimaan saapui NHL:n tuntemattomin suomalainen – Christopher Gibsonille Eurooppa ei ollut aluksi edes vaihtoehto

LIIGA / Haastattelu
Viimeksi kaudella 2007–08 Suomessa pelannut Gibson nähtiin myös nostelemassa kannua.
Kuva © Bruce Bennett
Lukko ilmoitti ennen joulua muutoksista maalivahtiosastolla. Samuel Harveyn sopimus purettiin pelaajan aloitteesta, ja korvaajaksi Lukko naarasi NHL-jäilläkin pelanneen Christopher Gibsonin. Eurooppa ei ollut edes aluksi Gibsonille vaihtoehto, mutta vanhemmat olivat iloisia Suomeen paluusta.

Lukko–HIFK-kamppailun tauottua hallin käytävällä käveli Lukon tuorein vahvistus. Christopher Gibson ei ennen Raumalle tuloaan ollut pelannut kauden aikana vielä missään, joten näytönhaluja oli.

– Odotin kauan, että saisin sopimuksen Pohjois-Amerikasta. Kun kausi siellä käynnistyi, alkoi sopimuksen saaminen näyttää epätodennäköiseltä, ja oli aika pohtia muita vaihtoehtoja.

Eurooppa ei ollut mietintälistan kärjessä, eikä Gibson tuskin osannut kesällä NHL-sopimusta odotellessaan ajatella, että tuleva kotihalli sijaitsisi Raumalla.

– Koko kesän puhuin agenttini kanssa siitä, että haluan pelata Pohjois-Amerikassa. Lopulta halusin vain päästä pelaamaan, ja täällä saan siihen mahdollisuuden. Kauaa ei tarvinnut sitten lopulta miettiä, hyväntuulinen veräjänvartija naurahtaa.

Gibson lähti aikoinaan nuorena maalivahtina maailmalle. Hän pelasi Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa 16-vuotiaasta lähtien ja edellisen kerran Karkkilasta kotoisin oleva Gibson torjui Suomessa kaudella 2007–08 Bluesin U16-joukkueessa.

– Torontossa on kotini. En ole pelannut täällä niin pitkään aikaan, ja kielenikin on hieman ruosteessa, Gibson heittää.

– Ei tänne tuleminen ollut helppoa, mutta ainakin vanhempani olivat iloisia, kun palasin. 

Vanhanaikainen perhostyylin torjuja

Gibson oli ensimmäistä kertaa kokoonpanossa torstaina, jolloin Lukko kohtasi kotonaan HIFK:n. Tuolloin hän pääsi vielä seuraavaan ottelutapahtumia luukkuvahdin paikalta. Paluumuuttaja oli innoissaan näkemästään, sillä halli oli loppuunmyyty ja katsojat pitivät hyvin ääntä ja tunnetasokin oli korkealla.

– Mukavaa oli seurata, kun yleisökin eli mukana ja rummut pauhasivat.

Lukon pelityylikin vaikutti hyvältä.

– Ensimmäinen erä ei ollut kovin hyvä, mutta toisesta erästä eteenpäin Lukko sai pelikirjastaan kiinni ja joukkue iski maaleja. Siitä se lähti rullaamaan ja pelityyli vaikuttaa sopivan joukkueelle.

Lukonkin joukkueesta useampi pelaaja on pelannut Pohjois-Amerikassa, mutta yksikään heistä ei ole aiemmin pelannut Gibsonin kanssa samassa joukkueessa. Vaikka kaikki ovat entuudestaan vieraita, ovat kaikki ottaneet uuden tulokkaan hyvin vastaan. Samaa kehui myös Steven Jandric, joka saapui Raumalle hieman Gibsonia aiemmin.

– Olen useamman kanssa jo puhunut ja kaikki ovat erittäin mukavia ja hyviä äijiä. Minut on otettu hyvin vastaan. Enää puuttuu se, että pääsisin pelaamaan.

Mahdollisuus peliajan saamiseen on jo lauantaina, kun Pelicans saapuu raumalaisten vieraaksi. Pelaavasta maalivahdista ei vielä torstaina ollut tietoa, mutta Gibson on valmiina hyppäämään kaukaloon. Kysyttäessä pelityylistä miettii 31-vuotias vahti hetken vastaustaan. 

– Tämä on aika hankala kysymys, mutta sanotaan vaikka niin, että olen vanhanaikainen perhostyylin torjuja.

– Toivottavasti voin esitellä hyviä ja näyttäviä torjuntoja yleisölle, Gibson nauraa.

Vaikka NHL-jäät eivät tällä kaudella enää Gibsonia kutsu, on paluu Pohjois-Amerikkaan kuitenkin tiukasti mielessä. Kokenut maalivahti haluaa pelata hyvän loppukauden ja pohtia sen jälkeen paluuta lähemmäs kotia.

– Totta kai tavoitteenani on NHL, kaikkihan haluavat pelata siellä. 

Muokattu 30.12.2023 klo 10.43: Vaihdettu pääkuva.

» Lähetä palautetta toimitukselle