Matias Mäntykivi sadatteli Ilveksen kiekollista ylimielisyyttä, SaiPa on hänelle edelleen tärkeä seura

LIIGA / Haastattelu
Matias Mäntykivi pelaa kolmatta kautta Ilveksessä.
Kuva © Jarno Hietanen
Matias Mäntykivelle pelit SaiPaa vastaan Lappeenrannassa ovat merkityksellisiä. Hän seuraa edelleen kasvattajaseuransa edesottamuksia aktiivisesti.

Lappeenrannassa kiekko-oppinsa saanut Matias Mäntykivi seuraa edelleen kasvattiseuransa otteita sosiaalisen median välityksellä. Hävityn vierasottelun jälkeen hänestä huokuu, että SaiPa merkitsee Mäntykivelle edelleen paljon. 

– Pienestä pitäen tuli aina katsottua pelejä ja kyllä se seuraaminen jatkuu edelleenkin. Kotiseura on aina kotiseura.

Mäntykivi on yksi Lappeenrannan juniorituotannon harvoja pelaajia, jotka ovat yltäneet 2020-luvulla liigakartalle. SaiPassa hän ei vielä lyönyt itseään läpi, mutta Ilveksessä peli lähti rullaamaan heti ensimmäisestä kaudesta alkaen 20-vuotiaana.

– Olen saanut Tampereen vuosina paljon voimaa lisää. Lisäksi nopeutta on tullut lisää, ja sitä kautta luistelu on mennyt eteenpäin.

– Se helpottaa paljon pakkien haastamista, kun pystyn luistelemaan nopeammin. Samaan aikaan pystyn tekemään kiekon kanssa asioita, Mäntykivi kertoo yhdestä vahvuudestaan.

Tampere on muutenkin tehnyt 22-vuotiaaseen hyökkääjään vaikutuksen. Areena on hieno ja joukkueessa on kaudesta toiseen hyviä pelaajia. 

Liukasliikkeinen ja taitava hyökkääjä on pelannut valtaosan peleistä Santeri Virtasen ja Jani Nymanin kanssa. Viime kaudella Mäntykivi pelasi paljon Eemeli Suomen kanssa.

– Ei ole väliä kenen kanssa pääsee pelaamaan. Kaikki ovat taitavia jätkiä, Mäntykivi kuittaa.

Tämä viikonloppu meni hyvistä pelaajista huolimatta alavireisesti, kun saalina vieraspeleistä Ässiä ja SaiPaa vastaan oli vain yksi piste.

– Vähän oltiin ylimielisiä kiekon kanssa, eikä lauottu tarpeeksi. SaiPa toki puolusti keskustaa hyvin, Mäntykivi sadatteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle