Nokia-areenan maanantai-illan maalitykki Otto Latvala vakavoitui: "Eihän toi pelaajien tyhjennysmyynti hyvältä tunnu"

LIIGA / Haastattelu
Otto Latvalan statistiikka ennen eilistä Sport-peliä oli seitsemän tehtyä maalia 214 liigapeliin. Siltä pohjalta kahta tehtyä maalia voidaan pitää melkoisena yllätyksenä.
Nokia-areenalle saapunut Vaasan Sport oli tyhjennysmyyntinsä jälkeen vaisusti esiintynyt joukkue, jota Tampereen Ilves riepotteli mennen tullen ja voitti 5−1. Kapellimestarina hääri yllättävä nimi: Otto Latvala. Kahden maalin ilta oli Latvalalle harvinaista herkkua. Sportin tyhjennysmyynti ei häneltä ymmärrystä saanut.

Alajärven JPK:n kasvatti Otto Latvala on profiloitunut Liigassa kovana vanhan liiton peruspakkina, joka hoitaa huolella oman pään pelaamisen fyysisiä otteita kaihtamatta. Lähes kahden metrin ja noin 100 kilogramman vartalolla fyysinen peli on kuin luotu Otto Latvalalle. Latvala on pelannut kaudella paljon myös alivoimaa.

Maanantai-iltana Sport puolusti hyvin lammasmaisesti ja Ilves pääsi hyökkäämään koko viisikon voimin ja näin puolustajille jäi poikkeuksellisen paljon tilaa. Kahdesta tällaisesta tilanteesta Otto Latvala nousi syvään hyökkäysalueelle ja hän sivalsi kaksi tyylikästä maalia.

Ihan jokapäiväistä herkkua kahden maalin illat eivät Latvalalle ole. Edellinen maali on lähes puolentoista vuoden takaa Hakametsästä Tapparaa vastaan. 214 pelattua peliä ja seitsemän maalia kertovat hyvin, kuinka paljon pelimiehen fokus on ollut puolustamisessa.

Nyt, kun Ilveksellä on ollut paljon pelaajia poissa, on Latvalankin rooli noussut paljon hyökkäävämmäksi kuin ennen.

− Pelaamiseni on ollut tällaista enemmän puolustavassa roolissa olemista ja siihen aika lailla muokkaantunutta, mutta omaa peliä kyllä pitäisi vielä monipuolistaa.

Alajärveltä Seinäjoen kautta Pirkanmaalle

Otto Latvalan kasvattajaseura on pienen Alajärven kaupungin tuntemattomampi seura, sillä onhan kaupunki tunnettu parhaiten pesäpallosta ja Alajärven Ankkureista. Otto Latvalan kasvattajaseura on Järviseudun Pallokerho eli JPK.

Latvala siirtyi D-junioreiden jälkeen Seinäjoelle, jossa pelasi C-junioreissa ja sieltä matka jatkui Hämeenlinnaan, Viime kauden päätteeksi Latvala siirtyi Ilvekseen.

− Hain vähän muutosta, kun tuntui, että kaikki alkoi olla Hämeenlinnassa jo hyvin tuttua. Onhan tämä Ilveksen organisaatio mahtava ja puitteet viimeisen päälle, joten onhan tämä Suomessa ykköspaikka.

Kauden tavoite on selkeä kirkastaa viime kauden mitali ja tulevaisuuden tavoitteena nuorten maajoukkueessakin olleella Latvalalla on miesten maajoukkue ja NHL.

Haastattelun päätteeksi Latvala maiskuttelee, kuinka hyvältä tuntuu olla maalitykki. Tämän kahta tehtyä maalia ei himmennä edes se, että vastus oli varsin sekaisen organisaation kuvan antava Vaasan Sport.

− On tietenkin jokaisen seuran asia, miten he milloinkin toimivat, mutta en henkilökohtaisesti pidä tällaisesta joukkueiden tyhjentämisestä. Meillä ei ole onneksi tuollaista pelkoa, naurahtaa Latvala ja poistuu pukukopin uumeniin nauttimaan harvinaisen hienosta illasta hänen urallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle