Pelicansin kapteeni Miika Roine oli ylpeä taisteluilmeestä − "Vaatimustaso oli korkeampi kuin ensimmäisessä ottelussa"

LIIGA / Haastattelu
Miika Roine kamppailemassa maalin edessä Ilves-pelaajien välissä.

Pelicansin ja Ilveksen ottelusarjan toinen ottelu päättyi jälleen äärimmäisen tiukkojen vaiheiden jälkeen kotijoukkueen voittoon maalein 3–2. Joukkueen kapteeni Miika Roine näki tasaisen kamppailun ratkaisuksi erikoitustilannepelaamisen.

− Pystyimme tekemään kaksi ylivoimamaalia ottelussa. Ilveksellä oli viiden minuutin ylivoima, jota eivät pystyneet käyttämään. Olimme myös hyviä alivoimalla ottelussa, Roine kiteytti ottelun ratkaisupaikat.

Pelicansin aktiivinen alivoima on tuottanut Ilvekselle vaikeuksia, eivätkä tamperelaiset ole vielä kertakaan päässeet yllättämään lahtelaisia ylivoimallaan. Hyökkääjän mukaan alivoima on toiminut jo pidempään hyvällä tasolla.

− Oikeastaan se on ollut hyvissä uomissa koko kauden ajan. Välillä tulee pätkiä, jolloin se ei ole niin hyvää. Nyt annetaan vain mennä.

Kapteeni antaa joukkueelleen tunnustusta taistelusta. Pelicans sai pidettyä kovalla työnteolla Ilveksen takaa-ajon kurissa, vaikka päätöserässä joukkue joutui ottamaan monesti vastaan tamperelaisten hyökkäyksiä.

− Taistelu oli kyllä huikea. Paljon jouduttiin ottamaan kolmannessa erässä vastaan, mutta pystyttiin taistelemaan ja blokkaamaan paljon kiekkoja. Olen tosi ylpeä joukkueesta.

Pelicans ratkaisi kamppailun toisessa erässä, kun se iski ensiksi ylivoimalla ottelun 2−1:een. Hetkeä myöhemmin verkko helähti uudelleen Marek Langhamerin selän takana, kun Anton Mylläri venytti johdon jo kahteen maaliin.

− Se ylivoimamaali oli todella tärkeä. Sen jälkeen saimme otetta ottelusta ja pidempiä hyökkäyksiä vastustajan päädyssä. Mylläri pystyi hyödyntämään heti sen. Tässäkin sarjassa molemmissa joukkueissa löytyy paljon hyökkäysvoimaa.

Jos ensimmäisessä kohtaamisesta puuttui tunnetta ja taklauksia, niin toisessa osassa niitä alkoi selvästi näkyä. Varsinkin Ben Bloodin ja Petri Kontiolan taklaukset herättivät viimeistään niin joukkueet kuin katsojat.

− Selvästi aisti, että ensimmäisessä ottelussa katsottiin askelmerkkejä ja miten kukakin pelaa. Tässä ottelussa intensiteetti oli selvästi paljon korkeampi. Sitä kautta enemmän kamppailua, ja vaatimustaso oli korkeampi kuin ensimmäisessä ottelussa.

Ottelusarjan aloitus oli poikkeuksellisesti Lahdessa, jossa pelattiin sarjan kaksi ensimmäistä osaa. Seuraavat kolme ottelua pelataan Nokia-areenalla. Pelicansin on pystyttävä olemaan aktiivinen, jotta se pystyisi hakemaan voittoja Tampereen otteluista.

− Kyllä meidän pitää lähteä sinne olemaan aktiivisia ja hyökkäämään. Ei me voida ainoastaan puolustaa ja odottaa, että mitä kaveri tekee. Otetaan aloitteet itselle ja ollaan rohkeita. Sitä kautta saamme varmasti voittoja.