Petrus Palmu moitti joukkueensa ylivoimaa – "Hypimme vain liikaa ja pelaajiakin oli liikaa jäällä"

LIIGA / Haastattelu
Palmulla on käynnissä tahmeampi jakso.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS aloitti kautensa huimalla kuuden ottelun voittoputkella, mutta sen jälkeen tahti on hieman hiipunut. Kultakypärää kantavan Petrus Palmun pistetahti on joukkueen otteiden lailla laskusuunnassa.

TPS voitti kauden alusta lähtien kuusi ensimmäistä otteluaan. Sen jälkeen on ollut tahmeampaa, kun viisi edellistä kamppailua on tuottanut vain kaksi voittoa, joista kummatkin ovat kahden pisteen voittoja. Edellinen kolmen pisteen voitto on syyskuun 23. päivältä Ilvestä vastaan.

Turkuun palannut Petrus Palmu loisti alkukauden voittoputken aikana, kun hyökkääjä iski kuudessa ottelussa tehot 4+4. Sen jälkeen viisi edellistä kamppailua on tuottanut vain tehot 0+1. Paikkoja on ollut, mutta ei samaan tapaan kuin aiemmin.

– Ei ole vain kulkenut. Paikkoja on ollut, mutta aina ei vain mene. Pitäisi vain pelata paremmin. Pääasia on kuitenkin se, että omissa ei soi, Palmu kommentoi KalPa-ottelun jälkeen.

Keskiviikon kamppailussa TPS oli KalPaa etevämpi voittomaalikilpailun jälkeen, kun Markus Nurmi ratkaisi lisäpisteen turkulaisille. Ottelussa Palmun erotti kentällä vain hänen kultakypäränsä vuoksi. 

– Aloitimme ottelun hyvin, kun menimme 2–0-johtoon. Saimme hyvin luotua painetta maalille, ja paikkoja oli useampaankin maaliin. Vire hieman hiipui erän lopussa.

Toinen erä oli erittäin katkonainen lukuisten jäähyjen vuoksi. Yhdessä vaiheessa pelattiin neljällä kolmea vastaan ja hetkeä myöhemmin viidellä neljää vastaan. Jäähyt sekoittivat etenkin kotijoukkueen pakan, ja KalPa pääsi mukaan.

– Toinen erä oli todella sekava. Jäähyt sekoittavat peliä, kun koostumukset muuttuvat. Se pitäisi osata ottaa voimavarana. Tylsytimme itse kaverin ylivoimat, mutta toisaalta oma ylivoimakaan ei toiminut. Hölmöilimme itse ihmeellisesti ja pakka sekosi, Palmu nauroi.

– Hypimme vain liikaa ja pelaajiakin oli liikaa jäällä. Tuohon pitää kiinnittää huomiota.

Ottelussa TPS sai myös jobinpostia Vili Munkin loukkaannuttua toisessa erässä. Nuori hyökkääjä sai ilmeisesti iskun käsilleen, eikä hän pystynyt palaamaan otteluun.

– Sekin hieman sekoitti, kun yksi tippui pelistä pois. Kolmannessa oli tasaista vääntöä taas. Paljon jäi kuitenkin parannettavaa.

Joukkue pääsee parantamaan otteitaan heti perjantaina KooKoon vieraana. Lauantaina Gatorade Centerillä mitellään 8-tien herruudesta, kun Lukko saapuu Turkuun.

– Kova viikko on meillä taas. Ei auta kuin yrittää palautua ja mennä pelejä kohti. 

Palmu pelasi Turussa jo aiemmin kaudella 2018–19, minkä jälkeen hyökkääjä kierteli ympäri Eurooppaa. Paluu Turkuun on sujunut hyvin, eikä ongelmia ole ollut.

– Olen viihtynyt täällä hyvin, kuten aiemminkin. Joukkueenkin osalta alkukausi on ollut positiivinen, kun voittoja on enemmän kuin tappioita. Ei muuta kuin yritetään kehittyä ja nauttia pelaamisesta, Palmu päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle