Tapparan loppukirin sinetöinyt uran ensimmäinen pudotuspelimaali maistui Oiva Keskiselle normaalia paremmalta: "Tämä oli urani maukkain maali"

LIIGA / Haastattelu
Keskinen veivasi voittomaalin KalPaa vastaan. Arkistokuva.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara suoritti miltei mahdottoman loppukirin KalPan vieraana välierien toisessa kohtaamisessa lauantaina. Voittomaalin iskenyt Oiva Keskinen kuvaili läpiajosta viimeisteltyä osumaa hänen uransa maukkaimmaksi.

Tappara ja KalPa tarjosivat loppuunmyydyssä Niiralan montussa pudotuspeliviihdettä koko rahan edestä. Kotijoukkue oli jo matkalla hurmosmaiseen voittoon viisi minuuttia ennen ottelun loppua johtaessaan lukemin 4–2, mutta Tappara suoritti itselleen hyvin rutiininomaisen ja tylyn loppukirin voittaen ottelun varsinaisella peliajalla lukemin 4–5.

Kirvesrintojen voittomaalin viimeisteli kaksi minuuttia ennen loppua Oiva Keskinen. Yhä tulokaskauttaan pelaava keskushyökkääjä kuvaili ottelun kääntyneen vieraskopissa toisella erätauolla KalPan dominoitua pelitapahtumia ensimmäisen 40 minuutin ajan.

– Aika vuoristoratamainen peli. Ensimmäisen erän olimme mukana ihan ok, mutta kaveri sai siitä 2–1-johdon. Toinen erä taas oli meiltä sitten todella huono, Keskinen virkkoi.

Tapparan pääkäskijä Rikard Grönborg ei toisella erätauolla kuitenkaan käyttänyt aikaa pelillisten seikkojen huomioimiseen, vaan totesi joukkueen loppukirin olevan mahdollista vain muuttamalla mentaliteettia.

– Toisella erätauolla päävalmentajamme tuli koppiin ja herätteli meitä. Hän ei niinkään pureutunut pelillisiin seikkoihin ottelussa, vaan painotti sitä, että jokaisen on laitettava itsestämme täysin kaikki likoon, oli tilanne tulostaululla mikä vaan.

– Sen jälkeen jokainen jätkä puhui kopissa, että lyömme parhaamme viimeiseen erään, ja katsomme, mihin se riittää. Uskoimme kyllä koko ajan, että voimme tulla rinnalle ja ohi.

Uran maukkain maali

Uransa ensimmäisellä pudotuspeliosumalla ottelun ratkonut 20-vuotias karkasi voittomaaliin edeltäneessä tilanteessa läpiajoon KalPan puolustuksen merkattua väärää Tapparan hyökkääjää. Keskinen jakaa maalista kuitenkin kiitosta syöttöpisteen merkkauttaneelle Nick Halloranille.

– Pääsin siitä juuri freesinä kentälle vaihdosta, ja näin Halloranin menevän kiekon kanssa eteenpäin. KalPan puolustaja päätti tuplata häntä, joten siinä syntyi sellainen kunniakuja keskelle. Onneksi hän näki minut siinä.

Kiekollisesti terävä ja luova hyökkääjä kertoo tehneensä ottelun aikana havaintoja, joiden ansiosta voittomaalin ujuttaminen Stefanos Lekkasin jalkojen välistä oli helppo päätös.

– Koko pelin mietin, että jos pääsen läpiajoon, niin yritän laittaa rystyllä puikoista. Katsoin pelin aikana, että Lekkasilla oli aika paljon ne auki. Ujutin sitten sinne, ja se sattui nyt menemään, onneksi niin, Keskinen nauraa.

Keskinen tuuletti voittomaalia antaumuksella, eikä turhaan. Maali maistui monestakin syystä hänelle vielä normaalia maukkaammalta.

– Kyllä tämä menee ihan kärkisijalle, tämä oli urani maukkain maali. Ensimmäinen pudotuspelimaalini tuollaisen paikkaan, niin aika hieno tunne se on.

KalPan eväät olivat jo tiedossa

KalPa ajoi ottelussa Tapparan ahtaalle karusta lopusta huolimatta, ja ottelusarjan ensimmäinenkin koitos edeltävänä päivänä Tampereella tarjosi tiukan taistelun aina jatkoerään asti. Keskinen ei kuitenkaan koe, että ajoittaiset pelilliset vaikeudet asettavat Tapparaa tilanteeseen, jossa sen pitäisi tehdä vahvaan rutiiniinsa minkäänlaisia muutoksia.

– Emme ole joutuneet muuttamaan suhtautumistamme mitenkään, sillä tiesimme, että millainen KalPa vastaan on tulossa. He pelasivat niin hyvän sarjan Ilvestä vastaan, ja olivat mielestäni jokaisessa ottelussa Ilvestä parempia.

– Tiesimme heidän olevan luisteluvahva ja todella nopea joukkue, joten eväät kyllä olivat tiedossa. Mutta ei mitään heiltä pois, hekin pelaavat välillä hyvää kiekkoa, ja jäämme siinä toiseksi.

Itsevarma Keskinen tietää, että helpoin keino saada tulosta aikaiseksi on pitäytyä samassa rutiinissa.

– Mutta ei meidän tarvitse kuin pelata omaa peliämme ja parantaa sitä kokoajan, niin se tulee riittämään varmasti.

Ottelu tarjosi kuumia tunteita, eikä pieniltä paineiltakaan keväälle ominaisesti vältytty. Keskinen ei kuitenkaan itse näe vihellyksen jälkeisissä kaksinkamppailuissa suuria vikoja, vaan ne sytyttävät niin pelaajia kuin kannattajiakin. Päänsä kylmänä pitävä keskushyökkääjä on löytänyt ainakin itse tavan nollata kuumenevat tunteet nopeasti.

– Väännöt kuuluvat aika vahvasti kevääseen, joten eivät ne mielestäni niin ihmeellisiä ole. Niiden jälkeen on myös helppo nollata tilanne seuraavassa vaihdossa.

Tappara saapui Kuopioon lentäen, joten edessä on lyhyt matka kotiin. Hurjan kirin ja vahvan taistelun jälkeen on parasta levätä, joten Keskinen aikoo tehdä työtä käskettyä.

– Nyt lennämme kotiin ja huilaamme huomisen. Maanantaina palaamme sorvin ääreen ja kehittelemme lisää, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle