Toisen maalin alustanut Koivistoinen kehuu kypärämallinsa lisäksi HIFK:n pelaamista puolustussuuntaan

LIIGA / Haastattelu
Eetu Koivistoinen pelaa kolmatta kauttaan IFK:ssa. Arkistokuva.
Kuva © Ville Tohka
Pelicansin ja IFK:n välinen puolivälieräsarja on ollut kenttätapahtumiltaan tasainen ensimmäisestä ottelusta lähtien, ja sama meno jatkui torstaina Lahdessa, kun IFK kavensi otteluvoitot 3–2:een.

HIFK voitti sarjan viidennen kamppailun Lahdessa lukemin 3–0. Joukkueen kolmossentterinä operoiva Eetu Koivistoinen näki torstai-illan kamppailun melko samanlaisena kuin muutkin sarjan ottelut.

– Tasaista vääntöä niin kuin on ollut nyt pidemmän aikaa. Kova on hinta maalipaikoille. Tiukkaa pudotuspelikiekkoa.

Pelillisesti iso teema sarjassa on ollut HIFK:n kannalta se, miten joukkue onnistuu murtautumaan Pelicans-viisikon sisään. Tänään tuo osa-alue hoitui HIFK:lta, sillä helsinkiläiset iskivät molemmat maalinsa tasakentällisin erinomaisilta sektoreilta. Koivistoinen alusti HIFK:n toisen osuman.

– Tietenkin se on aina pienestä kiinni, että pääsemme sinne ytimeen. Ennen sitä (Joonas) Raskin maalia saimme nopean käännön ja heillä oli vähän vaihtokin kesken. Pienestä se on kiinni ja virheistä rokotetaan.

– Samalla lailla oli siinä sarjan alussa, aivan karmeista virheistä rokotettiin ja nyt me pystymme kääntämään niitä toisin päin.

HIFK on muuttanut karvauspelaamistaan sarjan edetessä maltillissempaan suuntaan. Konkreettisimmin tämä näkyy siinä, että enää 1-2-2-ohjauspelissä kärkihyökkääjä ei aja maalin taakse, vaan vetäytyy keskialueelle muun viisikon seuraksi. Koivistoinen näkee tämän muutoksen hyvänä asiana.

– Ei olla tuhlattu niin paljon energiaa. Se tuntui vähän siltä, että kolmessa ensimmäisessä ottelussa luistelimme itseltämme jalkoja alta ja annoimme vastustajalle paljon ylivoimahyökkäyksiä. Nyt olemme antaneet niitä vähemmän, Koivistoinen analysoi.

Koivistoinen kertoo voittojen tuovan paljon itseluottamusta, kun tasaiset ottelut kääntyvät omasta näkökulmasta parhain päin. Koivistoinen oli 2–0-maalin tekemisen lisäksi tyytyväinen ketjunsa operointiin puolustussuuntaan.

– Hoidamme omaa päätä kunnolla. Olemme pelanneet pari iltaa (Nathan) Schnarria vastaan paljon ja tänään (Patrik) Carlssonin ketjua vastaan. Pääsimme sen ehkä vähän haastavan alun jälkeen paremmin peliin kiinni, eikä annettu enää juurikaan paikkoja.

– Täytyy myös nostaa (Niko) "Pappi" Hovinen, loistava peli maalissa. Sitten miten uhrauduimme ja söimme kiekkoa, niin sitä oli hieno katsoa, Koivistoinen lisäsi.

Laadukkaampi akvaario

Koivistoinen sai kolmosottelussa mailaniskun silmäkulmaan, minkä vuoksi 28-vuotias keskushyökkääjä on pelannut akvaariomallisella kypärällä. Kyseinen varuste tuo lisäturvaa muun muassa aloituksiin.

– Ei sitä kauheasti tarvitse varoa, kun on toi akvaario päässä. Sen kanssa voi mennä pää edellä, eikä enää kolahtele mailat, kun kaivaa aloituksesta kiekkoa. Löysimme vielä tuollaisen huippuversion, jossa on normaali visiiri silmien kohdalla. Se on parempi kuin se korona-ajan akvaario.

Sarja jatkuu lauantaina Helsingissä ja toimenpiteet ennen kyseistä kamppailua ovat varsin tutun kuuluisia.

– Nyt syödään hyvin, palautellaan ja kerätään energiaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle