"Tuli kylmiä väreitä itsellekin" – Nuori TPS:n oma kasvatti Aarne Intonen raapii aloituksia satavuotiaan seuran ykkösketjussa

LIIGA / Haastattelu
Aarne Intonen johtaa TPS:n ykkösketjua
Kuva © Tiia Mahkonen
Aarne Intonen pelaa Turun Palloseuran Liiga-miehistössä nyt kolmatta kauttaan. Viime kaudella Intonen murtautui vakiokokoonpanoon. Nyt nuorukainen pelaa ykkösketjun keskellä ja yrittää nousta Liigan parhaimmistoon.

TPS kohtasi lauantai-illan juhlaottelussa Tampereen Ilveksen. 100-vuotiaan TPS:n puolelta ottelun ensimmäiseen aloitukseen kyyristyi 21-vuotias oma kasvatti Aarne Intonen.

Nuori keskushyökkääjä hakee vielä läpimurtoa Liigan tähtipelaajien joukkoon, mutta valmentaja Jussi Ahokkaan luottamus miehellä jo on. Kenellekään ei tule ilmaiseksi paikkaa satavuotiaan seuran ykkösketjun keskellä.

– On se tietenkin kunnia-asia. Kaikkeni koetan tehdä, jotta pystyn täyttämään sen paikan ja auttamaan joukkuetta, Intonen kuvaili ottelun jälkeen.

Ottelua edelsi luonnollisesti monenlaisia kunnianosoituksia satavuotiaalle seuralle. TPS:n junioreissa kasvaneelle Intoselle juhlallisuudet aiheuttivat kylmiä väreitä.

– Tottakai, hieno tilaisuus, tuli kylmiä väreitä itsellekin. Olen Turussa ja Turun Palloseurassa kasvanut. Oli hienoa, että sain kokea tällaisen illan, ja vielä TPS-paidassa.

Intosen ketjukavereiksi ovat asettautuneet Anthony Rech ja Mikael Pyyhtiä. Rech on osoittanut alkukaudella oivaa maalivainua ja saanut pitää joukkueen kultakypärää jo pitkään. Pyyhtiä puolestaan palasi vasta lokakuun alussa Columbus Blue Jacketsin harjoitusleirin päätteeksi lainasopimuksella Turkuun.

– Hyviä pelaajia ovat molemmat, heidän kanssaan on helppo pelata, Intonen kehuu.

– Ei olla vielä montaa ottelua pelattu yhdessä ja peli muuttuu varmasti vielä paremmaksi. Uskon meihin, Intonen lausuu luottavaisesti.

Pohjois-Amerikasta kotikaupunkiinsa palanneeseen Pyyhtiään kohdistuu isot odotukset. Nuori lupaus on ottanut etenkin fyysisellä puolella isoja kehitysaskelia kesän aikana. Sen on pannut merkille myös Intonen.

– Kyllä näkee, että kamppailu on terävämpää. On mennyt paljon fysiikassa eteenpäin ja on voimaa tullut kroppaan.

TPS onnistui taistelemaan juhlaottelusta jatkoaikavoiton Jonne Tammelan maalilla. Yli 9 000 katsojan luoma tunnelma välittyi jäälle saakka. Intonen oli tyytyväinen, että runsaslukuinen kotiyleisö sai voiton palkinnoksi.

– Aika tiukka peli se kyllä oli. Ei välttämättä mikään kaunein voitto, mutta tärkeintä oli, että yleisö sai palkinnon. Toivottavasti moni löytää hallille jatkossakin.

–Taisteltiin ja kestettiin vaikeat hetket. Oltiin sitkeitä ja saatiin palkinto, Intonen päätti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle