Kapteenien ajatusnurkkaus: Juhani Jasu iloitsee vanhan seuransa kohtaamisesta puolivälierissä

LIIGA / Haastattelu
TPS-kapteeni Juhani Jasu pääsee mittelemään entisiä joukkuekavereitaan vastaan Tappara-sarjassa.
TPS taisteli tiensä puolivälierävaiheeseen Tapparan pariksi, kun se kaatoi Lukon otteluvoitoin 2–1. Turkulaisten kapteeni Juhani Jasu odottaa sarjaa malttamattomana, eikä innostusta ainakaan vähennä se, että konkari pääsee jälleen pelaamaan vanhaa seuraansa vastaan pudotuspeleissä.

Kapteenien ajatusnurkkaus on juttusarja, jossa Liigan pudotuspelijoukkueiden kapteenit pohtivat omien joukkueidensa pudotuspelisarjoja ja oman sekä vastustajajoukkueensa heikkouksia ja vahvuuksia.

Lukon ja TPS:n välistä ensimmäisen kierroksen pudotuspelikohtaamista kehuttiin sen tunnelman, fyysisyyden ja tasaisuuden vuoksi. Kehut eivät olleet tuulesta temmattuja, sillä kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät tasavoitoin ja ratkaiseva mittelökin vain kahden maalin erolla turkulaisille.

Otteluissa oli aina niin koti- kuin vierasjoukkueenkin kannattajia, ja etenkin turkulaiset olivat saapuneet Raumalle sankoin joukoin. TPS palkitsi kannattajansa voitolla sekä puolivälieräpaikalla. Joukkueen kapteeni Juhani Jasu pääsi kohtaamaan vanhan seuransa, ja sama on edessä myös Tapparan kanssa.

– Sarja Lukko vastaan oli tasainen, fyysinen ja vauhdikas eli juuri sellainen kuin etukäteen odotimme. Kumpikin joukkue pelasi laadukasta kiekkoa, Jasu kehui.

TPS:n suurin kulmakivi ottelun ratkaisuhetkillä oli joukkueen leveys.

– Suurin onnistumisemme oli se, että pystyimme koko joukkueen leveydellä laadukkaaseen peliin. Se on myös asia, jonka täytyy olla kunnossa Tappara-sarjassa.

Runkosarjassa Tappara vei nimiinsä kaikki neljä kohtaamista maalierolla 13–4. Toisaalta kaksi kamppailua päättyi varsinaisen peliajan jälkeen tasan, mutta Tappara vei lopulta molemmat voittomaalikilpailun jälkeen 3–2. Maaliskuun alussa TPS oli hyvin kotiottelussaan mukana, mutta Tappara oli paikoissaan tehokas ja voitti maalein 4–0.

– Vastustajalla ei juuri ole isoja heikkouksia. Heillä on laaja ja teräväkärkinen materiaali.

Ratkaisukykyä toden totta on, sillä tamperelaisten nipusta yhteensä kuusi pelaajaa iski yli 15 maalia. Palloseurasta vastaavassa tempussa onnistui ainoastaan Viljami Marjala (17 täysosumaa).

Viljami Marjalalta odotetaan tehoja myös Tapparaa vastaan. Nuori hyökkääjä oli ainoa, joka TPS:n nipusta pystyi rikkomaan 15 maalin rajan runkosarjassa.
Kuva © Tiia Mahkonen

Tappara on lisäksi ollut maalipaikoissaan erittäin tehokas, minkä vuoksi Jasu nostaa esille puolestaan TPS:n tehokkuuden. Lisäksi ykkösmaalivahdin paikan vakiinnuttaneelta Filip Lindbergiltä odotetaan huippuotteita. Hänen torjuntaprosenttinsa Lukko-sarjassa oli 90,54 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,30. 

– Meidän täytyy onnistua erikoistilanteissa ja maalivahtipelin pitää olla kunnossa.

TPS sai helpotusta erikoistilannepelaamiseensa viimeistään Raumalla maanantaina, kun Lukas Wernblom pääsi iskemään kaksi lähes identtistä ylivoimamaalia. Lisäksi paikkoja oli useampaankin lisäosumaan. Erikoistilanteiden lisäksi esille nousee kysymys siitä, uskaltaako TPS pitää kiekkoa ja hakea pelirytmiä kiekonhallinnan kautta.

– Meidän täsmäaseemme on se, että uskallamme parhaimmillamme pelata hyvin rohkeaa peliä, niin kiekolla kuin ilman kiekkoakin, Jasu analysoi.

Yksilöistä puhuttaessa Jasu nosti esille juuri Raumalla onnistuneen Wernblomin. Ruotsalaishyökkääjä nousi Palloseuran sisäisen pistepörssin sijalle kolme, vaikka otteluja kertyi vain 40. Runkosarjassa taitohyökkääjä iski tehot 13+17 ja Lukkoa vastaan tehotilasto karttui kolmella pisteellä.

– Wernblom on erittäin taitava, mutta myös kova taistelija. Häntä kannattaa ehdottomasti seurata.

Lukon kohtaamisen lisäksi Jasu saa jälleen pudotuspeleissä vastaansa entisen joukkueensa. 36-vuotias Eurajoelta lähtöisin oleva hyökkääjä pelasi Tapparassa vuosina 2015–20.

– Tapparan kohtaaminen jännittää sopivalla tavalla. Se kertoo vain siitä, että koko homma on minulle ja koko joukkueelle tärkeää.

– Pääsemme haastamaan runkosarjan voittajan ja isoimman mestarisuosikin, hieno fiilis!

» Lähetä palautetta toimitukselle