Tyttöleijonien johtohahmo Abigail Byskata Kanada-haasteesta: "Pelissä pitää säilyttää aggressiivisuus"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Abigail Byskata oli Tyttöleijonien MM-joukkueessa jo vuosi sitten.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Suomen 16-vuotias varakapteeni valittiin Saksa-ottelussa joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Byskata haluaa olla suunnannäyttäjä kokemattomalle tyttöleijonalaumalle. Alkulohkossa jäljellä on kovin mahdollinen koetinkivi.

Suomi murjoi Saksan jäänrakoon tyttöjen MM-kisojen toisessa ottelussaan sunnuntaina. Tyttöleijonien varakapteeni Abigail Byskata ruoti matsia Jatkoajalle. Hänet valittiin ottelun parhaksi pelaajaksi Suomen joukkueesta.

− Oli hyvä peli. Saimme hyvän lähdön matsiin. Toinen erä oli vähän vaikeampi, mutta kolmannessa erässä olimme taas vahvempia ja saimme tehtyä enemmän maaleja.

Tyttöleijonien supertähdeksi kisojen alussa noussut kärppähyökkääjä Emma Ekoluoma paukutti toisessa peräkkäisessä pelissä kolme maalia. Byskata pelasi Saksa-ottelussa ykköskentässä Ekoluoman ja Julia Kuusiston kanssa.

− Hänen kanssa on kiva pelata. Tulemme hyvin toimeen, kehaisi Byskata kemiaa Ekoluoman kanssa.

Byskata on tehnyt Tyttöleijonien kahdessa MM-ottelussa yhteensä tehot 2+3. Peliaikaa per ottelu on kertynyt keskiarvolla 19.56.

− Omasta mielestä turnaukseni on lähtenyt hyvin käyntiin, totesi Byskata ja allekirjoitti sen, että hän on joukkueessa niitä pelaajia, joilta tehopisteitä odotetaankin.

Nuoren joukkueen nuori johtaja

Saksa-ottelussa Tyttöleijonat ei päästänyt yhtään maalia ja Kerttu Kuja-Halkola torjui nollapelin. Toisenlaisia takaiskuja ryhmä kuitenkin koki, sillä Kuusisto joutui jättämään pelin kesken ja Eerika SIekkistä taklattiin ottelussa päähän.

− Kyllä se harmittaa ja hetken vaikuttaa, mutta pitää pystyä keskittymään peliin, vaikka tuleekin loukkaantumisia, Byskata tuumi.

Naisten Liigan Team Kuortanetta seuratasolla edustava 16-vuotias Byskata oli mukana jo vuosi sitten Östersundissa edellisissä tyttöjen MM-kisoissa. Vain viidellä tämänkertaisen joukkueen pelaajalla on MM-turnauskokemusta.

− Yritän näyttää esimerkkiä. Monet tässä joukkueessa ovat kuitenkin uusia. Minulle on tärkeää olla esimerkkinä sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

Maanantaina Tyttöleijonilla on välipäivä peleistä. Tiistaina Suomi kohtaa alkulohkon päätöspelissään hallitsevan mestarin Kanadan.

− Joukkuepeli korostuu ja se, että kaikki luistelevat tosissaan. Siten pystymme haastamaan heidät. Emme saa luovuttaa ja pelissä pitää säilyttää aggressiivisuus, Byskata naulaa.

Suomen ja Kanadan välinen mittelö alkaa tiistaina kello 21.

Muokattu: 9.1.2024, kello 9.24: Siekkinen ei jättänyt ottelua kesken, mutta hän sai osuman päähänsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle