Unelma-alku TPS-paidassa palautti Max Lindrothin peli-ilon − "Löysin Turusta kaiken etsimäni"

LIIGA / Haastattelu
Max Lindroth on sopeutunut Liigaan erinomaisesti. Arkistokuva.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS:n uusi puolustajahankinta Max Lindroth on yltänyt ilmiömäiseen vireeseen. Puolustaja on tehnyt ensimmäiseen neljään otteluunsa kahdeksan tehopistettä.

TPS voitti Jukurit kotonaan lukemin 5–3. Voiton takuumiehenä hääri uusi hankinta Max Lindroth, joka syötti maalin ensimmäisessä erässä, sai kiekon naamaansa toisessa, palasi kolmannessa ja syötti kaksi maalia lisää. Kiekko laittoi sekä Lindrothin huulen uuteen uskoon, että silmäluomeen uutta väriä.

− Kiekko kimposi suoraan naamaani. Se oli riittävässä kunnossa ehkä 15 tikkiä myöhemmin ja pystyin jatkamaan. Olen iloinen, että sain jatkaa ja auttaa joukkuetta voittamaan, Lindroth kertoo.

Lindrothin alku TPS:n paidassa on ollut säkenöivä. Neljässä ensimmäisessä ottelussaan puolustaja on syöttänyt kahdeksan maalia, ja hän kävi yhden yläriman päässä ensimmäisestä TPS-osumastaan. Lindroth ei ole ollut Suomessa kauaa, mutta hän on ottanut siitäkin vähästä kaiken irti.

− Toistaiseksi naamani on sininen, kuittaa Lindroth kysyttäessä hänen toistaisista tunnelmistaan, minkä jälkeen hän alkaa nauramaan.

− Mutta vakavissaan, on hyvä, että olemme nyt voittaneet kaksi ottelua putkeen. Mielestäni meillä olisi pudotuspeleihin paljon annettavaa, joten tämän kaltaiset merkitykselliset pisteet ovat tarpeen.

TPS oli ottelussa jo kahden maalin takaa-ajomatkalla, mutta kolmannen erän alkuhenkäyksillä syntynyt Frans Kulmalan Liiga-uran avausmaali asetti nuotin, mitä kaukaloon palannut Lindroth jatkoi välittömästi kahdella syöttöpisteellään.

− Pelasin ensimmäisen erän ja pari minuuttia toisesta, minkä jälkeen palasin vasta kolmannessa, joten en ole aivan täysin kartalla kaikista tapahtumista. Ensimmäisessä erässä oli paljon erikoistilanteita, emmekä pelanneet erityisen hyvin.

− Kolmannessa erässä paransimme ja aloitimme hyvin, tekemällä heti maalin. Siitä saimme heti fiiliksen päälle ja jatkoimme loppuun saakka. Sitten osuimme vielä ylivoimallakin, ja pelasimme riittävän tylysti loppuun saakka, summaa Lindroth otteluaan.

Maiseman vaihto auttoi

Lindroth alkoi harkitsemaan siirtoa muualle jäätyään pienelle vastuulle aikaisemmassa joukkueessaan Frölundassa. Ensimmäiset huhut TPS:n kiinnostuksesta hän kuuli kavereiltaan, minkä jälkeen siirto tapahtui nopeasti.

− En saanut haluamaani vastuuta, enkä tilaisuutta pelata niin hyvin, kuin pystyn. Täällä olen saanut heti paikan näyttää olevani hyvä luistelija ja laukoja. Pisteitäkin on tullut mukavasti ja se on luonnollisesti hyvä osoitin siitä, että teen jotain oikein. Olen todella iloinen saadessani olla täällä, ja jääkiekko on jälleen hauskaa.

− Itseasiassa kuulin ensimmäisenä muutamalta suomalaiselta ystävältäni TPS:n kyselleen, minkälainen persoona olen. Agenttini soitti pian sen jälkeen ja kertoi heidän olevan hyvin kiinnostuneita. Kävimme keskustelun liittyen tulevaisuuteeni, ja päätin haluavani päättää kauteni TPS:ssä. Halusin mahdollisuuden todistaa itselleni, että olen hyvä pelaaja.

Ympäristöllä oli myös oma vaikutuksensa Lindrothin päätökseen. Kauniina kesäkaupunkina tunnettu Turku ja sen kulkuyhteydet takaisin Ruotsiin painoivat suuresti Lindrothin vaakakupissa.

− Turku kaupunkina näytteli myös suurta osaa siirrossa. Kaupunki on viihtyisä, ja yhteys Göteborgista on hyvä, joten kulkemiseni sinne ja tyttöystäväni kulkeminen tänne on helppoa. Itse seurassa kiinnostivat sen perinteet, organisaation laatu ja puitteet, kuten halli.

− Löysin Turusta kaiken etsimäni. Jääkiekko on hauskaa jälleen, toisin kuin mitä se Ruotsissa oli, päättää Lindroth.

» Lähetä palautetta toimitukselle